Skip to content
€ 449,00stuk
Blauw
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Supercompacte versterker met geïntegreerde Wi-Fi-streaming, TV-geluid via HDMI en een platenspeleringang. De hifi-luidsprekers mag je zelf kiezen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio SA2 – supercompacte stereoversterker met een uitstekend geluid, Wi-Fi-streaming, TV-geluid via HDMI en een platenspeleringang

 • Supercompact ontwerp en echt hifi-geluid
 • Streaming via Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Bluetooth enzovoort
 • Heel veel mogelijkheden voor muziek in verschillende kamers (multiroom)
 • HDMI-ingang voor eenvoudig digitaal TV-geluid
 • Speciale ingang voor platenspelers (MM)

De Argon Audio SA2 is een supercompacte stereoversterker met een schitterend geluid en geïntegreerde streaming via Wi-Fi. Met Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect heb je alles wat je nodig hebt om je muziek draadloos af te spelen met echte hifi-kwaliteit. En je stuurt alles aan met je telefoon. De HDMI-aansluiting voor TV-geluid, de platenspeleringang en Bluetooth maken dit apparaat helemaal compleet, waardoor de SA2 MK2 een echt koopje is.

Let op: Chromecast wordt na de lancering toegevoegd via een gratis update.

Als je via Wi-Fi streamt, krijg je een hoorbaar beter geluid dan met Bluetooth. De muziek wordt niet onderbroken als je gebeld wordt, en je voorkomt dat de accu van je telefoon leegloopt. Je krijgt bovendien multiroom met Chromecast en AirPlay2, zodat je muziek kunt streamen naar de draadloze speakers in andere kamers, ook als je naar je installatie luistert. Een leuk detail, zeker als je gasten hebt en overal in huis muziek wilt afspelen.

Het geluid van de SA2 is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je hem gerust kunt combineren met een paar echt goede hifi-luidsprekers, bijvoorbeeld van DALI of van Bowers & Wilkins. Het vermogen van 2 x 100 watt (4 ohm) is zo krachtig dat je zelfs een paar veeleisende vloermodellen kunt aansturen, en dat met een geluidskwaliteit die je eigenlijk moet horen om het te geloven.

Supersimpel TV-geluid via HDMI

De SA2 heeft een HDMI-ingang, dus sluit gewoon je TV aan via een HDMI-kabel en voilà: schitterend TV-geluid op je installatie. En het volume regel je natuurlijk met de afstandsbediening van je TV. Alles wordt automatisch aan- en uitgezet, dus de bediening is net zo eenvoudig als met een soundbar. Maar de geluidskwaliteit is lichtjaren beter!*

De SA2 schakelt zich automatisch in als je een van de aangesloten apparaten aanzet (behalve de platenspeler). Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op het best mogelijke geluid, zonder lastige instellingen, extra afstandsbedieningen en ander gedoe. Wat wil je nog meer?

De Argon Audio SA2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Inclusief afstandsbediening van aluminium.

*De Argon Audio SA1MK2 ervaart geluidsuitval wanneer deze door middel van HDMI is verbonden met Samsung-televisies van 2023 en 2024. Argon Audio werkt actief aan een firmware-update om dit probleem op te lossen.

De perfecte combinatie van analoog en digitaal in één versterker

De ongekende geluidskwaliteit van de SA2 begint bij een digitale ingangsmodule en een geavanceerde digitale volumeregelaar in combinatie met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. Deze constructie wordt ook wel een ‘hybrid digital’-versterker genoemd, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. Hiermee krijg je namelijk het beste van twee werelden.

De SA2 zit propvol exclusieve en geavanceerde technische oplossingen die allemaal bijdragen aan de ongekend hoge geluidskwaliteit. Een volledig gebalanceerd signaalpad van de DAC tot aan de luidsprekerterminals, een aparte voeding voor de digitale en analoge circuits, exclusieve ‘long-life’-condensatoren uit Japan en een exclusieve bescherming tegen overbelasting die geen gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit.

Geavanceerde voeding

De actieve voeding van de SA2 is veel compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft toch een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. Deze constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker.

Ondanks het bescheiden vermogen van 100 watt (4 ohm) kan de voeding van de SA2 wel 400 watt leveren, en tegelijkertijd is hij zo goed als immuun voor impedantieschommelingen in de aangesloten luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact en elegant ontwerp
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen voor deze prijs
 • Geïntegreerde Wi-Fi, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, DTS Play-FI en Bluetooth
 • Heel veel mogelijkheden voor muziek in verschillende kamers (multiroom)
 • HDMI-ingang voor eenvoudig TV-geluid
 • Aansluitingen voor digitale en analoge bronnen
 • Speciale ingang voor platenspelers (MM)
 • Ondersteunt HD-stereogeluid tot 24-bit/192kHz
 • Pre-out voor subwoofer, koptelefoonversterker of aparte eindversterker
 • Bijzonder laag energieverbruik

Tegens

 • Geen display aan de voorkant
 • Geen aptX Bluetooth
 • Geen koptelefoonuitgang
 • Geen voice-control
 • Een echt multiroomsysteem heeft meer mogelijkheden

Accessoires voor de Argon Audio SA2

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm2 x 100 watt (0,0045% THD+N) watt
Uitgangsvermogen 8 ohm2 x 50 watt (0,0045% THD+N) watt
Vervorming (THD)0,03%
Dynamisch vermogen50-100 watt

Aanbevolen producten