Skip to content
€ 949,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Krachtige 4-kanaals eindversterker met uitstekend geluid voor installaties en multiroom-systemen, zoals HEOS, Sonos en Bluesound.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD CI 940 – krachtige 2- of 4-kanaals eindversterker voor inbouwsystemen

 • Perfect voor inbouw- en multizone-systemen in woonhuizen, restaurants, winkels enz.
 • Ideaal voor bijv. Bluesound, HEOS of Sonos-systemen
 • Goed vermogen en echte hifi-kwaliteit
 • Kan aangepast worden zoals jij dat wilt en hoeft niet in het zicht te staan
 • Effectief beveiligd tegen overbelasting, incl. ventilatorkoeling
De CI 940 is een geavanceerde 4-kanaals eindversterker die het beste haalt uit inbouw- of multizone-systemen. Het is de perfecte oplossing voor woonhuizen, restaurants, cafés e.d., kortom overal waar meerdere luidsprekersets moeten worden aangestuurd met een schitterende geluidskwaliteit op ieder volume.

Hij past bijvoorbeeld perfect bij een draadloos muzieksysteem van Bluesound, HEOS of Sonos. Die hebben soms namelijk wat extra vermogen en een betere geluidskwaliteit nodig dan de geïntegreerde versterkers van deze muziekstreamers kunnen leveren. Als je echter een passieve muziekstreamer kiest en die aansluit op de CI 940, krijg je een oplossing die zich moeiteloos kan meten met een traditionele stereo-installatie.

De CI 940 is gebaseerd op de C245BEE, een hifi-versterker van NAD, maar heeft een veel krachtigere voeding en features die hem bijzonder geschikt maken voor inbouwsystemen (Custom Install). Dat betekent dat je, anders dan bij de meeste andere CI-versterkers, echt hifi-geluid krijgt dat perfect past bij een set echt goede luidsprekers.                 

Let op: het vermogen van de CI 940 is een erg conservatieve inschatting van NAD. In de praktijk is hij veel krachtiger, zodat je hem probleemloos kunt gebruiken om een ambitieus inbouwsysteem aan te sturen.

De NAD CI 940 is verkrijgbaar in het zwart.

NAD CI 940 – genoeg vermogen en goed geluid voor één en twee paar luidsprekers Met vier discrete versterkerkanalen kun je zelf kiezen of je één of twee paar luidsprekers wilt aansturen met de CI 940. In het laatste geval elimineert de CI 940 de stabiliteitsproblemen die je kunt krijgen als je twee sets luidsprekers aansluit op een normale stereoversterker.

In tegenstelling tot de C245BEE is de CI 940 uitgerust met een erg krachtige switching-voeding. Hierdoor is de warmteontwikkeling minimaal, en tegelijkertijd zorgt deze constructie ervoor dat hij ook meer veeleisende luidsprekers zonder probleem kan aansturen, zoals de exclusieve inbouwluidsprekers met FST-middenspeaker van B&W.

De CI 940 levert 4 x 35 watt, maar als je slechts één luidsprekerset wilt aansturen, kun je hem bridgen tot 2 x 70 watt. En hij heeft genoeg vermogen om echt goed geluid uit een paar serieuze hifi-luidsprekers te halen, ook op hoog volume. Het is dus ook een prima oplossing voor in de woonkamer.

Je kunt bovendien alle vier kanalen gebruiken om je stereoluidsprekers te bi-ampen, voor maximale geluidskwaliteit. Dit betekent dat je de bas en tweeter apart versterkt, wat een zuiverder geluid oplevert.

Perfect voor compacte installaties en multizone  De CI 940 is de perfecte versterker voor compacte geluidsinstallaties met meerdere luidsprekers, bijvoorbeeld voor de achtergrondmuziek in een receptie, café, keuken of vergaderzaal. Je kunt de ingangen in serie schakelen, zodat je dezelfde muziek op beide luidsprekersystemen kunt afspelen. En je kunt ook meerdere CI 940’s aan elkaar koppelen om hetzelfde muzieksignaal naar nog meer kamers te sturen.

Bij een versterker met een Zone 2-functie kan de CI 940 worden gebruikt om de luidsprekers in de extra kamer aan te sturen, met optimale kwaliteit. En in een surroundsysteem met pre-out kan de CI 940 de voorkanalen, of een extra Dolby Atmos-/effectenkanaal aansturen. Dit klinkt vaak veel beter, zeker als je naar muziek in stereo luistert.

De CI 940 heeft 12V trigger-in en schakelt zichzelf automatisch in als hij een signaal ontvangt, zodat de versterker en de speler tegelijkertijd aan gaan. Dit betekent dat je deze versterker heel eenvoudig kunt wegbergen in bijv. een kast. Let er echter wel op dat de warmte die de ventilatoren naar buiten blazen weg kan. Zodra hij geen signaal meer ontvangt, schakelt de versterker zich na ongeveer 10 minuten uit.

De luidsprekerterminals zijn van het Phoenix-type, waarbij je de kabels vastzet in een bijgeleverde multistekker die vervolgens wordt aangesloten op de versterker. Zo kun je alle kabels van tevoren installeren en heel snel en eenvoudig versterkers toevoegen/verwijderen. Een oplossing die bewijst dat de CI 940 vooral bedoeld is voor inbouwsystemen.

De CI 940 beschikt over rackhandgrepen waarmee je hem eenvoudig kunt installeren in een 19" rack. Voor één CI 940 gebruik je 2U aan installatie ruimte. Als je ervoor kiest om hem niet in een 19" rack te plaatsen kun je de handgrepen verwijderen van het apparaat en krijgt hij hiermee een normale component breedte van 43,5 cm. 

Let op:

Op deze Phoenix-terminals mogen alleen solid-core of vergelijkbare luidsprekerkabels voor inbouwsystemen worden aangesloten, zoals de AudioQuest SLIP-serie. Gewone soepele luidsprekerkabels (multi-strand) zitten niet stevig in de aansluitingen en kunnen kortsluiting veroorzaken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Bijzonder hoge geluidskwaliteit voor een CI-versterker
 • Erg krachtig – geschikt voor veeleisende luidsprekersystemen
 • Bridging mogelijk voor nog meer vermogen in stereo
 • 12V-trigger/functie voor automatisch aanzetten bij signaal (kan worden uitgeschakeld)
 • Phoenix-luidsprekerterminals (multistekker), gemakkelijk aan te sluiten
 • Rackhandgrepen voor eenvoudige montage in kasten en racksystemen (kunnen verwijderd worden)
 • Ventilatorkoeling, kan op veel plekken worden gemonteerd

Tegens

 • ‘Slechts’ 4 kanalen
 • Geen globale ingang
 • Geen aanpassing van de gevoeligheid van de kanalen (gain)

Accessoires voor de NAD CI 940

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm35 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm35 watt
Dynamisch vermogen55 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Aanbevolen producten