Skip to content
€ 2.499,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Exclusieve stereoversterker met een warm en muzikaal geluid, veel vermogen en HEOS-streaming. De perfecte combinatie van modern en retro.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz MODEL 40n – exclusieve en geavanceerde stereoversterker met HEOS-streaming en een warm en muzikaal geluid

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Legendarisch ontwerp met exclusieve finish
 • Veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekers
 • Geïntegreerde HEOS-streaming met speciale HEOS-app
 • HDMI-ingang voor TV-geluid, volumeregeling via afstandsbediening van de TV

De MODEL 40n is een exclusieve, geavanceerde en mooie hifi-stereoversterker met het schitterende geluid en rauwe vermogen van een traditionele stereo-installatie. Maar dan in een hypermoderne uitvoering en boordevol geavanceerde features.

Hij heeft een platenspeleringang, HDMI-ingang voor TV-geluid, digitale audio-ingangen, Bluetooth, HEOS-streaming met multiroom en toegang tot de meest populaire streamingservices – kortom, alles wat je nodig hebt om maximaal te genieten van je muziek.

De voorkant en de knoppen zijn gemaakt van aluminium. En als je nog steeds CD’s gebruikt, kun je er natuurlijk een CD-speler van Marantz op aansluiten. Sluit twee goede hifi-luidsprekers aan en geniet van je muziek – elke keer dat je deze versterker aanzet.

HEOS – draadloze muziek in het hele huis

De MODEL 40n heeft geïntegreerde HEOS-multiroom met eindeloos veel mogelijkheden om je favoriete muziek te streamen – van streamingservices en tienduizenden radiozenders op internet. Je kunt het systeem onbeperkt uitbreiden met draadloze HEOS-luidsprekers in alle andere kamers in huis en je regelt alles heel eenvoudig met de HEOS-app op je smartphone. Mooi, handig en heel gebruiksvriendelijk – ervaar het zelf bij HiFi Klubben!

Schitterend TV-geluid via HDMI

Met de MODEL 40n kun je een TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. Zo haal je veel meer uit je TV, of je nu naar films, series of concerten kijkt. De installatie schakelt zichzelf tegelijkertijd met de TV in en uit; heel handig en gebruiksvriendelijk! Makkelijker en eleganter kan eigenlijk niet.

Mooi design – uitstekende constructie

De MODEL 40n is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant van aluminium wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het opvallende, ronde display. De zijkanten van het frontpaneel worden discreet verlicht door LED-lampen die subtiel achter het middelste frontpaneel zijn gemonteerd. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de MODEL 40n zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De MODEL 40n is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Inclusief systeemafstandsbediening.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun versterkers en receivers, zowel in stereo als surround. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die schakelingen met op-amps – die meestal in voorversterkers zitten – vervangt. Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen.

HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid. De extreem nauwkeurige en stille elektronische volumeregeling maakt het plaatje compleet.

Echte DSD-conversie

De MODEL 40n is voorzien van echte DSD-conversie, zodat het DSD-signaal niet eerst omgezet hoeft te worden naar PCM, zoals bij veel andere producten. Dit zorgt er natuurlijk al voor dat het signaal grotendeels intact blijft. En met een resolutie van 11,2 MHz weet je zeker dat je via USB echt de allerbeste geluidskwaliteit krijgt uit de DSD-bestanden die je van internet kunt downloaden.

De D/A-conversie wordt verzorgd door een uitstekende 32-bit ESS Sabre DAC. Je kunt kiezen uit twee digitale filters die zorgen voor een zeer korte impulsrespons of een langzame demping van impulsen (sharp roll-off, slow roll-off). Je kunt de filters gebruiken voor CD’s en voor netwerkstreaming, en je kiest natuurlijk de filterkarakteristiek die het beste past bij jouw muziek, jouw smaak en jouw installatie. Kijk maar wat jij het best vindt klinken.

Schitterend geluid onder alle omstandigheden

De eindversterker van de MODEL 40n bestaat uit een analoge klasse AB-versterker (2 x 70 watt) met een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een paar extreem goede hifi-luidsprekers. Hij kan zelfs de ‘moeilijkste’ en meest veeleisende modellen met gemak (en veel kwaliteit) aansturen. Je hebt dus alle vrijheid om een luidspreker te kiezen die precies aansluit bij jouw smaak.

De voorversterker en eindversterker zitten in aparte blokken en zijn effectief van elkaar afgeschermd zodat ze elkaar niet beïnvloeden. Daarnaast is de MODEL 40n voorzien van een goed geïsoleerde ringkerntransformator die zorgt voor een 100% zuivere voedingsstroom voor een extra helder geluid.

Power Amp Direct – schitterend stereogeluid voor surroundinstallaties

Wie wil genieten van zowel stereo- als surroundgeluid met maximale kwaliteit kan zijn hart ophalen aan de geniale Power Amp Direct-functie. Sluit de MODEL 40n aan op de pre-out van je surroundreceiver en gebruik hem als eindversterker voor de voorkanalen van je surroundinstallatie, bijvoorbeeld als je naar een film kijkt of multikanaals muziek luistert.

En als je weer naar je CD’s of muziekstreamer in stereo wilt luisteren, kun je ook rekenen op de best mogelijke kwaliteit. Deze functie is ideaal voor iedereen die voornamelijk naar stereomuziek luistert, maar af en toe ook een film met multikanaals geluid wil kijken. Het is een eenvoudige en elegante oplossing, en je kunt omschakelen met een simpele draai aan de knop op de voorkant.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Legendarisch ontwerp met exclusieve finish
 • Veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekers
 • Afstelling door de Sound Master
 • HDMI-ingang voor TV-geluid, volumeregeling via afstandsbediening van de TV
 • Geïntegreerde HEOS-streaming met speciale HEOS-app
 • AirPlay 2, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, SoundCloud, Roon ready, internetradio enz.
 • Analoge en digitale geluidsingangen
 • D/A-converter: ESS Sabre ES9016K2M
 • Zware en stabiele constructie
 • Volledig analoog klasse AB-versterkergedeelte met discrete constructie, HDAM-SA3 en geïsoleerde ringkerntransformator
 • Aparte platenspeleringang (MM)
 • Uitstekende koptelefoonuitgang aan de voorkant (HDAM-SA2)
 • Subwooferuitgang met Bass Management
 • Is geschikt als luxe stereoversterker in een home cinema-systeem (Power Amp Direct)
 • Klaar voor voice-control*

Tegens

 • Alleen de middelste plaat aan de voorkant is van aluminium
 • Platenspeleringang alleen voor MM-elementen
 • Geen FM- of DAB-radio
 • Geen geïntegreerde Chromecast
 • Geen ondersteuning voor MQA-bestanden
 • Slechts één paar luidsprekerterminals
 • Geen moduleconstructie
 • Geen geïntegreerde ruimtecorrectie

Reviews

Accessoires voor de Marantz Model 40n

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm100 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm70 watt
Vervorming (THD)0,02%
Signaal-ruisverhouding113 dB
Dempingsfactor>100

Aanbevolen producten