Skip to content
€ 1.649,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Exclusieve analoge stereoversterker met een warm en muzikaal geluid. Sluit een goed paar hifi-luidsprekers aan en haal alles uit je muziek.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz MODEL 50 – exclusieve analoge stereoversterker met een warm en muzikaal geluid

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Legendarisch ontwerp met exclusieve finish
 • Veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekers
 • Volledig analoog klasse AB-versterkergedeelte met discrete constructie
 • Aansluiting voor twee paar luidsprekers

De MODEL 50 is een exclusieve, geavanceerde en mooie hifi-stereoversterker met het warme en muzikale geluid, en het vermogen van een traditionele, analoge stereo-installatie. In dit model heeft Marantz alle digitale functies en geïntegreerde streaming weggelaten, om je de meest simpele oplossing met het beste geluid te geven. De voorkant en knoppen zijn voorzien van aluminium. En speciaal voor vinylliefhebbers heeft hij een exclusieve ingang voor MM-platenspelers.

En als je toch streaming, multiroom of digitale aansluitingen wilt, kun je kiezen uit alle muziekstreamers die op dit moment verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld van Bluesound, Sonos of een ander merk. Of kijk eens naar een CD-speler van Marantz zelf, met geïntegreerde HEOS-streaming. Dan heb je echt alles wat je nodig hebt, inclusief multiroom en een heel goede CD-speler. Sluit twee goede hifi-luidsprekers aan en geniet van je muziek – elke keer dat je deze versterker aanzet.

Mooi design – uitstekende constructie

De MODEL 50 is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het iconische ronde display. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de MODEL 50 zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De MODEL 50 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Inclusief systeemafstandsbediening.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun versterkers en receivers, zowel in stereo als surround. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die schakelingen met op-amps – die meestal in voorversterkers zitten – vervangt. Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen.

HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid. De extreem nauwkeurige en stille elektronische volumeregeling maakt het plaatje compleet.

Schitterend geluid onder alle omstandigheden

De eindversterker van de MODEL 50 bestaat uit een analoge klasse AB-versterker (2 x 70 watt) met een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een paar extreem goede hifi-luidsprekers. Hij kan zelfs de ‘moeilijkste’ en meest veeleisende modellen met gemak (en veel kwaliteit) aansturen. Je hebt dus alle vrijheid om een luidspreker te kiezen die precies aansluit bij jouw smaak.

De voorversterker en eindversterker zitten in aparte blokken en zijn effectief van elkaar afgeschermd zodat ze elkaar niet beïnvloeden. Daarnaast is de MODEL 50 voorzien van een goed geïsoleerde ringkerntransformator die zorgt voor een 100% zuivere voedingsstroom voor een extra helder geluid.

Power Amp Direct – schitterend stereogeluid voor surroundinstallaties

Wie wil genieten van zowel stereo- als surroundgeluid met maximale kwaliteit kan zijn hart ophalen aan de geniale Power Amp Direct-functie. Sluit de MODEL 50 aan op de pre-out van je surroundreceiver en gebruik hem als eindversterker voor de voorkanalen van je surroundinstallatie, bijvoorbeeld als je naar een film kijkt of multikanaals muziek luistert.

En als je weer naar je CD’s of muziekstreamer in stereo wilt luisteren, kun je ook rekenen op de best mogelijke kwaliteit. Deze functie is ideaal voor iedereen die voornamelijk naar stereomuziek luistert, maar af en toe ook een film met multikanaals geluid wil kijken. Het is een eenvoudige en elegante oplossing, en je kunt omschakelen met een simpele draai aan de knop op de voorkant.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Legendarisch ontwerp met exclusieve finish
 • Volledig analoog klasse AB-versterker met discrete constructie, HDAM-SA3 en geïsoleerde ringkerntransformator
 • Veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekers
 • Afstelling door de Sound Master
 • Twee paar luidsprekerterminals (A/B)
 • Zware en stabiele constructie
 • Uitstekende koptelefoonuitgang aan de voorkant (HDAM-SA2)
 • Aparte platenspeleringang (MM)
 • Speciale subwooferuitgang
 • Is geschikt als luxe stereoversterker in een home cinema-systeem (Power Amp Direct)

Tegens

 • Alleen de middelste plaat aan de voorkant is van aluminium
 • Alleen analoge ingangen
 • Geen HDMI-ingang voor TV-geluid
 • Geen geïntegreerde Wi-Fi, HEOS-multiroom, Bluetooth of streamingservices
 • Platenspeleringang alleen voor MM-elementen
 • Geen subwooferuitgang met Bass Management

Reviews

Video's over de Marantz MODEL 50

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm100 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm70 watt
Vervorming (THD)0,02%
Signaal-ruisverhouding125 dB
Dempingsfactor100