Skip to content
Lyngdorf
Geïntegreerde versterker

Lyngdorf TDAI-2170

€ 3.599,00set

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

State-of-the-art digitale technologie en perfecte geluidskwaliteit. Deze prachtige digitale versterker brengt je in de zevende audiohemel.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf TDAI-2170 – gebruiksvriendelijke, state-of-the-art digitale stereoversterker met RoomPerfect, unieke geluidskwaliteit en exclusief ontwerp

 • Dynamisch geluid met optimale resolutie voor alle digitale audiobronnen
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in iedere kamer
 • Elegant en stevig ontwerp van aluminium
 • Erg gebruiksvriendelijk systeem met veel geavanceerde functies
 • Kan uitgebreid worden met een high-end ADC-module (voor analoge bronnen), en een USB- of HDMI-module
De TDAI-2170 stelt de nieuwe norm voor geluidskwaliteit en functionaliteit voor producten die nog steeds binnen het financiële bereik van de gemiddelde muziekliefhebber liggen. Deze state-of-the-art digitale stereoversterker is de nieuwste aanvulling op een reeks exclusieve digitale high-end producten van het Deense merk Lyngdorf Audio: een lijn die over de hele wereld vol enthousiasme werd ontvangen vanwege zijn onovertroffen geluidskwaliteit en unieke technische oplossingen.

Met de TDAI-2170 haal je absoluut de maximale geluidskwaliteit uit al je audiobronnen. De digitale Equibit-technologie geeft een grenzeloze detaillering en dynamiek, het unieke RoomPerfect-systeem corrigeert resonanties in je luisterkamer waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om hem in te richten, en door de vele aansluitingen en uitbreidingsmogelijkheden kun je altijd de perfecte technische oplossing voor je muziek vinden.

De TDAI-2170 heeft het allemaal! En dit compromisloze high-end product zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een solide constructie van aluminium en een superexclusief ontwerp dat perfect past in zelfs de modernste inrichtingen. Helemaal als je hem combineert met Lyngdorfs eigen, bijpassende slimline CD-speler, de CD-2.

De Lyngdorf TDAI-2170 is verkrijgbaar in zwart, geanodiseerd aluminium. De modules kunnen direct of later worden geïnstalleerd. Het is echter voordeliger om alle benodigde functionaliteit in één keer aan te schaffen.

Modulaire constructie voor iedere behoefte

De TDAI-2170 kan met modules zo gevarieerd geconfigureerd worden, dat hij past bij iedere behoefte. De standaardversie bestaat uit het versterkerdeel, RoomPerfect, optische en coaxiale digitale ingangen en een analoge in-/uitgang. Je hoeft hier alleen nog maar een muziekstreamer op aan te sluiten – bijv. Bluesound of een AirPlay-oplossing – en je bent helemaal klaar voor de digitale muziek van dit moment.

Voor bijzondere toepassingen kan de TDAI-2170 worden uitgebreid met één of meer modules. Wie voor zijn analoge signaalbronnen state-of-the-art geluid wil, kan kiezen voor een high-end ADC-module met gebalanceerde XLR-ingang en RIAA/draaitafelingang (MM). En wie muziek streamt vanaf de computer – eventueel met HD-kwaliteit – kan een USB-module nemen.

Of wil je handige HDMI-functionaliteit voor de TV en Blu-ray-speler? Kies dan een HDMI-module met Audio Return Channel, HDMI-CEC en 3D Video Pass-Through. Heeft de TDAI-2170 een USB- of HDMI-module, dan kan hij zelfs bitstream-signalen vanaf SACD lezen, zodat hij hoge-resolutiegeluid in stereo weergeeft.

RoomPerfect – bijzonder helder en ongekleurd geluid

RoomPerfect is Lyngdorfs unieke en wereldberoemde state-of-the-art systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie. Met RoomPerfect haal je de maximale geluidskwaliteit uit je kostbare luidsprekers – inclusief één of twee actieve subwoofers – zonder dat de luisterkamer hoeft te worden omgebouwd tot geluidsstudio. RoomPerfect is heel eenvoudig in gebruik, laat de hele installatie meteen veel beter klinken en werkt helemaal zonder computer. Het is een echte hifi-revolutie!

Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en voert een digitale correctie uit die resonanties of andere kleuring van het geluid tegengaat. Het geluid dat uit je luidsprekers komt is dus exact hetzelfde als het geluid dat is opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect elimineert de frequentie-afwijkingen die de resonanties in je kamer toevoegen aan het geluid, wat direct resulteert in een veel nauwkeuriger geluidsbeeld. Bovendien kun je ook de fysieke afstand tussen je luidsprekers en je favoriete luisterpositie invoeren, waardoor de TDAI-2170 ook de onvermijdelijke faseverschillen in het geluid kan corrigeren. Dit maakt een unieke, natuurgetrouwe muziekervaring helemaal compleet.

Bevrijd je luidsprekers van de beperkingen van je luisterkamer

Als de metingen gedaan zijn, kan RoomPerfect meerdere instellingen opslaan, voor perfect geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Verder kan het systeem ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Je hoeft je luidsprekers alleen maar dicht tegen de muur te zetten en RoomPerfect doet de rest. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat deze de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dit kan alleen met RoomPerfect!

I.C.C. – goed geluid uit slechte opnames

Lyngdorf loopt al jaren voorop in de strijd tegen het overgecomprimeerde geluid dat het onmogelijk maakt om van goed geluid te genieten over een goede installatie. Het doet zich vooral bij pop- en rockmuziek voor en is uitsluitend bedoeld om de opname ‘harder te laten schreeuwen’ dan de andere nummers op de radio. Overcompressie verpest de dynamiek, detaillering en muzikale beleving op een onvoorstelbare manier. Zelfs de allergrootste namen uit de muziekindustrie ontkomen er niet aan dat hun kostbare producties zo worden verruïneerd, en het wordt steeds erger!

Maar tot het moment dat de muziekindustrie eindelijk weer bij zinnen komt, kunnen we rekenen op het geraffineerde I.C.C.-systeem (Intersample Clipping Correction) van Lyngdorf. Kort gezegd herkent I.C.C. de problematische (overgecomprimeerde) signalen en herstelt (interpoleert) het vervolgens de oorspronkelijke golfvorm in de luidsprekers. En hoewel het natuurlijk veel beter zou zijn om de muziek vanaf het begin met respect te behandelen, kan I.C.C. het geluid van veel overgecomprimeerde opnames behoorlijk verbeteren.*

Geen eigen geluid

Het is erg moeilijk om te beschrijven hoe de TDAI-2170 klinkt, omdat hij eigenlijk geen eigen geluid heeft. Van andere versterkers wordt vaak gezegd dat ze warm, gedetailleerd, vol, helder enz. klinken, maar de TDAI-2170 geeft het geluid gewoon weer zoals het is opgenomen – niet meer, niet minder. Het zijn de geluidsbron en de luidsprekers die de geluidskwaliteit bepalen, en niet de versterker of de luisterkamer.

De TDAI-2170 geeft de allerfijnste nuances in muziek weer die andere versterkers missen, en dankzij het enorme dynamische bereik doet hij dit bij ieder volume. Vergeleken met een krachtige analoge versterker klinkt de bas van de TDAI-2170 vaak strakker en nauwkeuriger bij de allerlaagste frequenties. En wie het geluid te iel of te vol vindt, kan de balans (voicing) digitaal afstellen op zijn persoonlijke voorkeur zonder dat de geluidskwaliteit hierdoor verslechtert.

* Om I.C.C. te gebruiken moet de samplefrequentie van het ingangssignaal 44.1 kHz (CD-kwaliteit) zijn. Dit is bijv. belangrijk bij CD-spelers met audio-upsampling, zoals de CD-2 van Lyngdorf.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ongekend helder, gedetailleerd en dynamisch geluid
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers met of zonder subwoofer(s)
 • Exclusief en solide aluminium ontwerp dat perfect past bij de Lyngdorf CD-2
 • 100% digitaal signaalpad (Equibit)
 • Optimale gebruiksvriendelijkheid
 • Kan zelfs erg veeleisende luidsprekers aansturen (30A peak)
 • Standaard uitgerust met analoge in-/uitgang
 • Kan uitgebreid worden met een high-end analoog-module (incl. RIAA), een USB-module en een HDMI-module
 • Subwooferuitgang met geïntegreerd elektronisch scheidingsfilter
 • Ondersteuning voor HD-audio
 • Ondersteuning voor bitstream-stereosignalen vanaf SACD via USB- en HDMI-module (apart verkrijgbaar)
 • I.C.C. verbetert de geluidskwaliteit van overgecomprimeerde muziekproducties

Tegens

 • Geen geïntegreerde netwerkfunctionaliteit, AirPlay of Bluetooth
 • Geen geïntegreerde streaming-service
 • Speelt USB-opslagmedia niet direct af
 • Geen afstandsbediening via app
 • RIAA-trap is apart verkrijgbaar of via een analoge inputmodule
 • Sommige andere modellen hebben nog meer vermogen

Video's over de Lyngdorf TDAI-2170

Accessoires voor de Lyngdorf TDAI-2170

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm170 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm85 watt
Vervorming (THD)0,07%
VersterkertechnologieKlasse D - volledig digitaal

Aanbevolen producten