Skip to content
Lyngdorf
Wandluidsprekers

Lyngdorf D-5

€ 1.499,00stuk
Onbekende levertijd
Compromisloos hifi-geluid uit een vrijwel onzichtbare wandluidspreker. Perfect voor een surround-home-cinema van Lyngdorf.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf D-5 – exclusieve wandluidspreker voor surround en stereo

 • Mooi en gedetailleerd hifi-geluid
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • Inbouwdiepte van slechts 10,4 centimeter, past in de meeste muren
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd

De Lyngdorf D-5 is een compacte ‘in-wall’-luidspreker die vooral ontworpen is voor de zij- en achterkanalen van een surround-home-cinema van Lyngdorf. In combinatie met één of twee Lyngdorf-subwoofers kun je hem ook gebruiken voor de voorkanalen, of als stereoluidspreker in een high-end muzieksysteem dat perfect is weggewerkt in de muur.

Al je de D-5 combineert met de versterkers en surroundprocessors van Lyngdorf, kun je gebruikmaken van de unieke RoomPerfect-ruimtecorrectie die het geluid in je kamer optimaliseert. Met zo’n systeem krijg je een overtuigend hifi-geluid met veel dynamiek en een mooi, gedetailleerd geluid – het enige verschil is dat hij in de muur zit, zodat je interieur alle ruimte krijgt. En dankzij de superslanke, gesloten behuizing en het slimme ‘dogleg’-systeem is de montage heel eenvoudig.

De D-5 IC heeft een superslanke, geïntegreerde backbox die zorgt voor perfecte akoestische prestaties. Met deze backbox is de luidspreker namelijk totaal onafhankelijk van de constructie van je muren of het volume achter een gipswand. En bovendien kun je de D-5 IC hierdoor achteraf monteren in een bestaande muur.

De Lyngdorf D-5 is verkrijgbaar met een zwarte finish met witte voorgrill (de voorgrill kan overgespoten worden).

Hier vind je de technische tekeningen.

Geïntegreerde backbox voor maximale controle

Lyngdorf heeft de D-5 voorzien van een geïntegreerde behuizing. Zo wordt de invloed van de muur geëlimineerd. En dankzij de geïntegreerde backbox kun je de D-5 moeiteloos in elke bestaande muur monteren.

D staat voor discreet

Het Deense Lyngdorf Audio – en zijn legendarische zusterbedrijf Steinway Lyngdorf – hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van hoogwaardige surround-home-cinema’s. De unieke RoomPerfect-ruimtecorrectie past alle luidsprekers en subwoofers perfect op elkaar aan en stemt het geluid af op elke ruimte. Hierdoor kun je jouw huis precies inrichten zoals jij dat wilt. Je hoeft dus niet meer naar je luidsprekers te ‘luisteren’.

Met hun nieuwe modellen verlegt Lyngdorf Audio zijn expertise op het gebied van home-cinema en luidsprekers naar inbouwluidsprekers. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en verschillende installaties. Van een moderne woonkamer met geïntegreerde luidsprekers naast de TV, tot de grootste home-cinema met een enorm scherm en luidsprekers in de muren en het plafond.

De D-serie bestaat uit inbouwluidsprekers met een discrete montage in muren en plafonds. Alle modellen worden bovendien geleverd met hun eigen behuizing, waardoor de planning en installatie veel eenvoudiger worden – ze kunnen namelijk ook achteraf worden gemonteerd. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over een aparte ‘oversized’ backbox die je goed moet inplannen tijdens de bouw of renovatie van je huis. De geïntegreerde behuizing zorgt er ook voor dat je altijd een goed gedefinieerd en consistent geluid krijgt, en minder afhankelijk bent van de constructie van je muren of plafonds.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Mooi en gedetailleerd hifi-geluid
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • Inbouwdiepte van slechts 10,4 centimeter
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren

Tegens

 • Werkt het best in combinatie met een subwoofer

Accessoires voor de Lyngdorf D-5

Technische specificaties

Impedantie4 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)80-22.000 Hz
Gevoeligheid89 dB

Aanbevolen producten