Skip to content
Marantz
Home-cinema-receiver

Marantz CINEMA 30

€ 4.499,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
De meest exclusieve home-cinema-receiver van Marantz. Dit is het ‘non plus ultra’ voor muziek- en filmfanaten die alleen het allerbeste willen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz CINEMA 30 – exclusieve 11.4-kanaals receiver met 140 watt, een exclusief ontwerp en eindeloos veel mogelijkheden voor home-cinema en muziek

 • Exclusief en iconisch ontwerp van aluminium, chassis met kopercoating
 • Ongekend goed geluid voor home-cinema en muziek
 • Geavanceerd surroundgeluid tot 11.4 kanalen
 • Slimme en gebruiksvriendelijke bediening
 • Gebouwd in Marantz’ eigen fabriek in Japan

De CINEMA 30 is een exclusieve 11.4-kanaals surround-receiver met 140 watt. Dit is het allerbeste dat je kunt kopen, als je tenminste niet wilt gaan voor een ultrazware oplossing met een aparte voor- en eindversterker. Maar qua ontwerp, functionaliteit en geluidskwaliteit heb je hier alles wat je nodig kunt hebben, en of je nu vooral naar home-cinema of muziek luistert – van dit apparaat ga je nog jarenlang heel veel plezier hebben.

Mooi design – uitstekende constructie

De CINEMA 30 is een zwaar apparaat dat veel ruimte inneemt. Maar het is ook een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant van aluminium wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het opvallende, ronde display. De secundaire knoppen en het primaire display zitten achter een klep van aluminium.

De zijkanten van het frontpaneel worden discreet verlicht door LED-lampen die subtiel achter het middelste frontpaneel zijn gemonteerd. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber. Over echt alles is nagedacht. En de hoge ambities worden nog eens extra benadrukt door het feit dat de CINEMA 30 wordt gebouwd in Marantz’ eigen fabriek in Japan – waar alle details van het ontwerp en de productie nauwlettend in de gaten worden gehouden.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de CINEMA 30 zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De CINEMA 30 heeft een zijdezacht en warm geluid dat alle ruimte geeft aan de emotionele inhoud – waar je ook naar luistert. Als je op zoek bent naar een ambitieuze home-cinema en tegelijkertijd veel muziek luistert, dan moet je deze geweldige receiver echt eens ervaren!

De Marantz CINEMA 30 is verkrijgbaar in aluminium (verschillende kleuren). Inclusief afstandsbediening van aluminium.

140 hifi-watt, ringkerntransformator en een loodzware, supersolide constructie

De CINEMA 30 is een echte 11-kanaalsreceiver die bestaat uit 11 identieke, gescheiden versterkerblokken (L/R, 140 W), speciaal geproduceerde condensatoren en extra krachtige uitgangstransistoren. De analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van voldoende, continue stroom te voorzien.

De extreem grote ringkerntransformator van de CINEMA 30 weegt bijna 6 kg en is veel stiller dan de traditionele transformatoren die je vindt in de kleinere Marantz-modellen en in de meeste andere surroundreceivers. De transformator zit zelfs ingesloten in een metalen afscherming, zodat eventuele ruis effectief wordt geëlimineerd.

Het chassis van de CINEMA 30 heeft een superstabiele constructie met kopercoating en aparte stabilisatieplaten voor de transformator en versterkerblokken. De massieve koelribben van koper voeren de warmte af, terwijl de stevige voetjes van aluminium trillingen tegengaan en bijdragen aan een resonantiedempende constructie.

Let op: de opgegeven 140 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de CINEMA 30 wel 205 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM, exclusieve D/A-conversie en meerdere filters

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun versterkers en receivers, zowel in stereo als surround. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die schakelingen met op-amps – die meestal in voorversterkers zitten – vervangt. Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen.

HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid. Ook de geïntegreerde RIAA/phono-voorversterker van de CINEMA 30 heeft een eigen HDAM-module, zodat je het allerbeste geluid uit elke serieuze platenspeler haalt. Een extreem nauwkeurige en stille digitale volumeregeling maakt het plaatje compleet.

Twee exclusieve ESS Sabre ES9017S D/A-converters nemen de D/A-conversie voor hun rekening. En je kunt kiezen tussen twee filterkarakteristieken: Mode 1 heeft een zachte demping van de hoogste frequenties, wat bijdraagt aan het natuurlijke en muzikale geluid dat zo kenmerkend is voor Marantz. Mode 2 heeft een steilere filtercurve, waardoor je meer detaillering en dynamiek krijgt. Je kunt dus helemaal zelf kiezen wat het beste past bij jouw luisterruimte en jouw luidsprekersysteem.

De twee D/A-converters zijn geconfigureerd als ‘Current Output’, waardoor ze het signaal 100% intact doorlaten. Hierdoor krijg je een groter dynamisch bereik (meer headroom), maar je hebt wel een veel grotere printplaat nodig om alle signalen daarna weer om te zetten naar een spanningsgebaseerd signaal. Een kostbare oplossing dus, maar wel een oplossing die zorgt voor een veel beter geluid.

7 x HDMI 2.1 met 8K, eARC en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

De CINEMA 30 zit propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning op alle ingangen en twee uitgangen. Zo ben je helemaal klaar voor de schitterende beeldkwaliteit van de toekomst, of het signaal nu van een videostreamingservice komt of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X.

Marantz heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen. Met 3 HDMI-uitgangen (incl. Zone 2) heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor de perfecte installatie, of je nu een projector, TV of beide gebruikt.

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. De CINEMA 30 is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

Geïntegreerde HEOS-multiroom en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de CINEMA 30 geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft Marantz de gewone FM/DAB-radio weggelaten.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

Klaar voor voice-control

De CINEMA 30 is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de CINEMA 30, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X – drie oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Dankzij de 11.4 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met vier subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (9.4.2 / 7.4.4) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. En als je toch een aparte stereo-eindversterker of een paar actieve luidsprekers aansluit, krijg je wel 11.4.2 of 7.4.6 kanalen. Als je de ultieme home-cinema wilt, zit je met Dolby Atmos gebeiteld!

Bovendien ondersteunt de CINEMA 30 ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerluidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen.

Auro-3D is een concurrent van Dolby Atmos en creëert een nieuwe hoogtedimensie in het geluidsbeeld. De extra laag van Auro-3D ontstaat doordat de voor- en zijkanalen ‘gedubbeld’ worden met extra luidsprekers in het plafond. Door de balans tussen boven en onder precies af te stellen, krijgt het geluidsbeeld een extra dieptedimensie. Een uitgebreide Auro-3D-opstelling is voorzien van een extra VOG-kanaal (Voice of God) in het plafond, midden in het geluidsbeeld.

En het derde 3D-hypersurroundformaat is DTS:X, een formaat dat ‘native’ ondersteund wordt door de CINEMA 30. Tot slot ondersteunt hij ook het IMAX Enhanced-formaat. Met deze receiver kun je dus precies het formaat kiezen dat bij jou past, zonder compromis.

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app

Tijdens de installatie kun je gebruikmaken van de nieuwe en slimme grafische gebruikersinterface met een resolutie van 1080p voor extra mooie en scherpe menu’s. Als je de CINEMA 30 voor het eerst aansluit op de projector helpt de ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en de kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De CINEMA 30 kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ‘s avonds rekening houdt met je buren.

En de remote-app (AVR Remote) maakt het apparaat helemaal compleet. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De CINEMA 30 is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op jullie mobiele telefoon, tablet of computer kunnen streamen naar de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? Dankzij tweerichtings-Bluetooth kun je ook muziek luisteren via een draadloze koptelefoon. Het volume regel je direct op de receiver.

Drie HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 8K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV

De CINEMA 30 heeft drie HDMI-uitgangen, incl. Zone 2, en zeven HDMI-ingangen met HDCP 2.3 en upscaling naar een resolutie 8k/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je alle digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op alle HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen.

Audyssey MultEQ-XT32 en Dirac Live – supernauwkeurige ruimtecorrectie met vier subwoofers

De CINEMA 30 is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-XT32, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan vier afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, zodat de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze vier subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden.

En als je echt helemaal ‘all-in’ wilt gaan, kun je de software van de CINEMA 30 upgraden met de geavanceerde Dirac Live-ruimtecorrectie, incl. Bass Control (apart verkrijgbaar). Je kunt één preset opslaan met Audyssey en één met Dirac en dan tussen deze twee wisselen met een knop op de afstandsbediening. Zo wordt het veel eenvoudiger om de perfecte set-up te vinden voor je muziek en surroundgeluid.

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey LFC is een ‘buurvriendelijke’ functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ‘s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ‘s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Exclusief en iconisch ontwerp van aluminium, chassis met driedubbele kopercoating
 • Afstandsbediening van aluminium met achtergrondverlichting
 • Gebouwd in Marantz’ eigen fabriek in Japan
 • Afstelling door een Sound Master
 • 11.4-kanaals receiver met 13.4-kanaals pre-out
 • Geavanceerde grafische gebruikersinterface (1080p) met setup-wizard
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Streaming via AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, Roon Ready enz.
 • Hoogwaardige signaalbehandeling met HDAM-SA2-schakeling in voorversterker en RIAA
 • 100% analoge eindversterker met aparte versterkerblokken (L/R)
 • Exclusieve en extreem stille ringkerntransformator
 • Chassis met driedubbele kopercoating en trillingsdempende voetjes
 • Koelribben met koperen platen voor extra efficiënte koeling
 • Digitale Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie
 • Software kan geüpgraded worden met Dirac Live-ruimtecorrectie, incl. Bass Control (apart verkrijgbaar)
 • Dolby Atmos, Auro-3D, DTS:X en IMAX Enhanced
 • 7 x HDMI 2.1 met 8K en geavanceerde gamingfuncties, incl. VRR
 • 3 HDMI-uitgangen
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri (via aparte smart-luidspreker)
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Geen DAB- of FM-radio
 • Geen gebalanceerde subwooferuitgangen
 • Behoorlijk diep ontwerp

Video's over de Marantz CINEMA 30

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)140 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)205 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)175 watt
Versterkerkanalen11