Skip to content
Lyngdorf
Geïntegreerde versterker

Lyngdorf TDAI-3400

€ 5.999,00set

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Geavanceerde digitale technologie, een massief uitgangsvermogen, geïntegreerde streaming en RoomPerfect voor perfect geluid in elke kamer!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf TDAI-3400 – gebruiksvriendelijke en compromisloze digitale stereoversterker met 2 x 200 watt, Wi-Fi-streaming, RoomPerfect, unieke geluidskwaliteit en exclusief ontwerp

 • 2 x 200 watt bij 8 ohm met een ongekend gedetailleerd en dynamisch geluid
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in iedere kamer
 • Geïntegreerde Wi-Fi-streaming met app-control (Spotify Connect, AirPlay2, internetradio enz.)
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • Kan uitgebreid worden met een HDMI 2.1-module en een high-end analoog-module

Let op: op de foto staat de meest uitgebreide versie met HDMI- en analoog-module.

De TDAI-3400 is een state-of-the-art digitale stereoversterker die speciaal is ontworpen om zelfs de meest kritische muziekliefhebber het allerbeste geluid te geven. Met een extreem vermogen van 40A en 2 x 200 watt bij 8 ohm – wat verdubbelt tot 2 x 400 watt bij 4 ohm – stuurt hij moeiteloos de allermoeilijkste luidsprekers aan.

Via de geïntegreerde mediaspeler krijg je toegang tot een eindeloze hoeveelheid draadloze muziek die je kunt regelen met je smartphone of de speciale Lyngdorf Remote-app. De digitale Equibit-technologie geeft een grenzeloze detaillering en dynamiek bij elk volume, en het unieke RoomPerfect-systeem corrigeert resonanties in je luisterkamer waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om hem in te richten. En via de geniale HDMI 2.1-module (apart verkrijgbaar) krijg je TV- en filmgeluid met high-end stereokwaliteit en dezelfde eenvoudige bediening als bij een soundbar.

En als compromisloos high-end product zou de TDAI-3400 natuurlijk niet compleet zijn zonder een solide constructie van aluminium en een superexclusief ontwerp dat perfect past in zelfs de modernste inrichtingen.

De Lyngdorf TDAI-3400 is verkrijgbaar met een finish van zwart aluminium. De modules kunnen direct of later worden geïnstalleerd. Het is echter voordeliger om alle benodigde functionaliteit in één keer aan te schaffen.

Modulaire constructie voor iedere behoefte – voor HDMI en analoog

De TDAI-3400 kan met modules zo gevarieerd geconfigureerd worden, dat hij op ieders behoefte kan worden afgestemd. De standaardversie bestaat uit het versterkerdeel, RoomPerfect, optische en coaxiale digitale ingangen, USB en een analoge in-/uitgang. En dankzij de geïntegreerde mediaspeler ben je helemaal klaar voor de muziek van nu.

Daarnaast kun je een HDMI 2.1-module aansluiten op de TDAI-3400 met 3 HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang, inclusief eARC, HDMI-CEC en 8K/HDR-video pass-through. Dit betekent dat je een TV en blu-rayspeler kunt aansluiten en naar je favoriete films of televisieprogramma’s kunt kijken met een schitterend stereogeluid. Je kunt alles heel discreet opbergen, bijvoorbeeld in een hifi-meubel van clic of unnu, en hij is net zo eenvoudig te bedienen als bijvoorbeeld een soundbar. Compromisloze high-end kwaliteit en de beste soundbar ter wereld in één apparaat!

Wie voor zijn analoge signaalbronnen state-of-the-art geluid wil, kan kiezen voor een high-end analoog-module met gebalanceerde XLR-ingang en een hoogwaardige platenspeleringang (MM). Je kunt zelf kiezen of je de TDAI-3400 wilt voorzien van één of twee modules, of dat je genoegen neemt met de standaardversie. En als je wilt, kun je de modules altijd later nog installeren.

RoomPerfect – bevrijd luidsprekers van de beperkingen van je luisterkamer

RoomPerfect is Lyngdorfs unieke en wereldberoemde state-of-the-art systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie. Met RoomPerfect haal je de maximale geluidskwaliteit uit je kostbare luidsprekers – inclusief één of twee actieve subwoofers – zonder dat de luisterkamer hoeft te worden omgebouwd tot geluidsstudio. RoomPerfect is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat je installatie veel beter klinkt – helemaal zonder computer!

Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en voert een digitale correctie uit die resonanties of andere kleuring van het geluid tegengaat. Het geluid dat uit je luidsprekers komt is dus exact hetzelfde als het geluid dat is opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect optimaliseert het geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Verder kan het systeem ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Je hoeft je luidsprekers alleen maar dicht tegen de muur te zetten en RoomPerfect doet de rest. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat deze de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dit kan alleen met RoomPerfect!

De TDAI-3400 heeft ook een geïntegreerde voicing-functie, wat betekent dat je via een browser-interface tot wel 32 individuele instellingen kunt definiëren, die je kunt gebruiken voor verschillende muziekstijlen, audio-ingangen enz. En als alles klaar is, kun je alle instellingen en filters – inclusief RoomPerfect-kalibratie – opslaan op een USB-stick of een standaard SD-kaart die je permanent in de SD-sleuf aan de achterkant van de versterker kunt laten zitten. Zo weet je zeker dat je favoriete instellingen nooit verloren gaan.

I.C.C. – goed geluid uit slechte opnames

Lyngdorf loopt al jaren voorop in de strijd tegen het overgecomprimeerde geluid dat het onmogelijk maakt om van goed geluid te genieten over een goede installatie. Het doet zich vooral bij pop- en rockmuziek voor en is uitsluitend bedoeld om de opname ‘harder te laten schreeuwen’ dan de andere nummers op de radio. Overcompressie verpest de dynamiek, detaillering en muzikale beleving op een onvoorstelbare manier. Zelfs de allergrootste namen uit de muziekindustrie ontkomen er niet aan dat hun kostbare producties zo worden geruïneerd, en het wordt steeds erger!

Maar tot het moment dat de muziekindustrie eindelijk weer bij zinnen komt, kunnen we rekenen op het geraffineerde I.C.C.-systeem (Intersample Clipping Correction) van Lyngdorf. Kort gezegd herkent I.C.C. de problematische (overgecomprimeerde) signalen en herstelt (interpoleert) het vervolgens de oorspronkelijke golfvorm in de luidsprekers. En hoewel het natuurlijk veel beter zou zijn om de muziek vanaf het begin met respect te behandelen, kan I.C.C. het geluid van veel overgecomprimeerde opnames flink verbeteren.*

* Om I.C.C. te gebruiken moet de samplefrequentie van het ingangssignaal 44.1 kHz (CD-kwaliteit) zijn. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij CD-spelers met audio-upsampling, zoals de CD-2 van Lyngdorf.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Enorm vermogen, kan alles aan
 • Ongekend helder, gedetailleerd en dynamisch geluid bij elk volume
 • Digitale RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers met of zonder subwoofer(s)
 • Kan uitgebreid worden met een high-end analoog-module en een HDMI 2.1-module
 • Geïntegreerde mediaspeler met Bluetooth en Wi-Fi-streaming
 • App-controller voor de meest basale functies en muziekstreaming via de Lyngdorf Remote-app
 • Elegant en stevig ontwerp van metaal
 • 100% digitaal signaalpad (Equibit)
 • Optimale gebruiksvriendelijkheid voor een high-end product
 • Speelt USB-opslagmedia direct af (voor-/achterkant USB-A)
 • USB-B-ingang aan de achterkant voor muziek van computer
 • Kan zelfs bijzonder veeleisende luidsprekers aansturen (40A continu)
 • Analoge in-/uitgangen
 • Subwooferuitgang met geïntegreerd elektronisch scheidingsfilter en bass management
 • Ondersteunt HD-audio via alle digitale ingangen (tot 32-bit/384kHz via USB-B)
 • Ondersteuning voor bitstream-stereosignalen vanaf SACD via USB- en HDMI-module (apart verkrijgbaar)
 • I.C.C. verbetert de geluidskwaliteit van overgecomprimeerde muziekproducties
 • Back-up van alle filters en instellingen via SD-kaart of USB-stick

Tegens

 • Niet standaard met HDMI of platenspeleringang
 • Geen aanraakscherm of albumweergave
 • Geen geïntegreerde multiroom
 • Geen voice-control
 • Slechts aansluitingen voor één paar luidsprekers

Accessoires voor de Lyngdorf TDAI-3400

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm400 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm200 watt
Vervorming (THD)0,05%
VersterkertechnologieKlasse D - volledig digitaal

Aanbevolen producten