Skip to content
DALI
Plafondluidspreker

DALI PHANTOM E-60 S

€ 349,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Mooie achtergrondmuziek uit een plafondluidspreker die bijna onzichtbaar is. Slimme oplossing voor badkamers en kleinere ruimtes.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI PHANTOM E-60 S – 6,5”-tweeweg-stereoluidspreker voor kleinere ruimtes

  • Goed geluid voor een alles-in-één-luidspreker
  • Kan achteraf worden geïnstalleerd
  • Gemakkelijk aan te sturen door een versterker
  • Gemakkelijk te monteren met ‘dogleg’-systeem
  • Elektronisch beveiligd tegen oververhitting

De PHANTOM E-60 S is een uitstekende plafondluidspreker met twee kanalen, voor stereogeluid uit slechts één luidspreker. Een slimme oplossing voor kleinere ruimtes waar je wel achtergrondmuziek wilt, maar geen massief en authentiek hifi-geluid – bijvoorbeeld de keuken, bad- of kinderkamer.

In vergelijking met twee aparte stereoluidsprekers is de PHANTOM E-60 S handiger, discreter en veel betaalbaarder. En dankzij de 6,5”-bas-/middenspeaker en twee serieuze softdome-tweeters klinkt hij echt heel goed. Door de goede spreiding is de PHANTOM E-60 S ook geschikt voor lange, rechthoekige kamers die soms best lastig kunnen zijn.

Eenvoudig en flexibel De PHANTOM E-60 S is heel eenvoudig te monteren en je kunt het geluid van ieder kanaal apart aanpassen. De membraan is gemaakt van vochtbestendig polypropyleen, dus hij is ook te gebruiken in de badkamer of buiten onder een overkapping.

Bovendien is de E-60 S heel eenvoudig achteraf in een bestaand plafond te monteren, bijvoorbeeld als je vanwege het geluid of vanwege de brandveiligheid een backbox moet gebruiken (apart verkrijgbaar).

Hier vind je de technische tekeningen

DALI PHANTOM E-serie – inbouwluidsprekers voor iedere situatie

De PHANTOM E-serie is een extreem veelzijdige luidsprekerserie. Hij is ideaal om in het plafond te monteren of overal waar je wilt genieten van echt hifi-geluid, zonder dat het meer kost of ingewikkelder wordt dan absoluut noodzakelijk is. En zoals is te verwachten bij DALI heeft hij ook een erg ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, waarmee je zelfs ‘gewone’ versterkers en receivers heel goed kunt aansturen.

De bas-/middenspeaker is gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat vochtbestendiger is dan de traditionele houtvezelmembranen van DALI. Hierdoor kun je PHANTOM E-luidsprekers ook in je badkamer of buiten monteren, bijvoorbeeld op een overdekt terras.

Slimme montage

Met de ‘kompasring’ van de PHANTOM E-luidsprekers kun je zien hoe groot de hoek is tussen de luidspreker en het oppervlak waarin hij gemonteerd zit – bijvoorbeeld het plafond. Dit maakt het veel gemakkelijker om de luidspreker nauwkeurig te richten op je favoriete luisterpositie.

Je kunt de grill zelf in de gewenste kleur lakken, zodat hij onopvallend in het plafond past. En met het bijgeleverde montagesjaboon is het heel eenvoudig om de montagegaten te markeren voordat je echt begint te boren. En als je dat mooier vindt: een vierkante voorgrill is apart verkrijgbaar.

Als je inbouwluidsprekers buiten in de wand of het plafond plaatst, en hiermee de isolatie doorbreekt, gebruik dan een aparte backbox. In sommige wanden en plafonds kan het een voordeel zijn om de backbox te gebruiken, maar in andere specifieke gevallen krijg je beter geluid zonder de backbox. Kom langs in je HiFi Klubben-winkel voor meer info.

Zie het artikel ‘Wanneer moet ik een backbox gebruiken?'

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

Accessoires voor de DALI PHANTOM E-60 S

Technische specificaties

Impedantie8 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)57-25.000 Hz
Gevoeligheid90 dB

Aanbevolen producten