- Frontpage›
- TV en Surround›
- Surround receivers›
- NADT758V3IGR
NAD T758 V3i
Bekijk ze hier:
Beschrijving
NAD T758 v3i – 7.1-kanaals surroundreceiver met 4K/UHD-video, Dolby Atmos, DTS:X, AirPlay 2 en geïntegreerde Bluesound-streaming
- Genoeg vermogen en goede geluidskwaliteit met PowerDrive
- Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie (basisversie)
- Geïntegreerde multiroomstreaming via Bluesound, incl. internetradio en AirPlay 2
- HDMI 2.0 met 4K/CEC/Audio Return Channel
- Ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X
De T758 v3i is een krachtige surroundreceiver met een heel goed geluid en het allerbeste multiroomsysteem dat er bestaat: Bluesound! En deze nieuwe versie ondersteunt ook Apple AirPlay 2 en de nieuwste audio- en videoformaten, waaronder Dolby Atmos, DTS:X en 4K/UHD-video.
Dolby Atmos – geluid in drie dimensies
De T758 v3i is een erg goede en veelzijdige oplossing die perfect past bij de betere home-cinemasystemen. De geïntegreerde versterker is geschikt voor een Atmos-configuratie met 5.1.2 kanalen, maar via extra plafondluidsprekers en een aparte eindversterker (zoals de NAD CI940) produceert hij een hypermodern, indrukwekkend en realistisch 3D-filmgeluid met 7.1.4 kanalen.
Bluesound, internetradio en eindeloos veel geavanceerde functies
Door zijn geïntegreerde Bluesound-multiroomfunctie heeft de T758 v3i geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft NAD de gewone FM/DAB-radio weggelaten.
Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale Bluesound-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze Bluesound-luidsprekers als je maar wilt. Wie veel naar muziek luistert, mag de combinatie van Bluesound en NAD natuurlijk niet missen!
Let op: de opgegeven 80 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de T758 v3i wel 150 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.
LET OP (2): De T758 v3i is gebouwd voor NAD’s MDC-modules, maar er staan via deze route geen nieuwe updates gepland. Zie de website van de fabrikant voor de meest recente informatie.
De T758 v3i is verkrijgbaar in grafiet.
Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie met schitterende kwaliteit
Naast Dolby Atmos en DTS:X is de T758 v3i ook voorzien van een basisversie van Dirac Live: een digitaal ruimtecorrectiesysteem. Via een meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de audiorespons op verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem de fouten die hierin kunnen ontstaan. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan basresonanties of te veel hoge tonen.
Dirac Live kan surroundgeluid aanzienlijk verbeteren en het systeem wordt wereldwijd erkend vanwege zijn uitstekende prestaties. Het is dan ook erg populair in bioscopen, geluidsstudio’s, luxeauto’s en andere high-end situaties. De app is in veruit de meeste gevallen voldoende, maar als je nog meer instellingsmogelijkheden wilt, kun je het proces uitvoeren via de computer. En als je echt all-in gaat, kunt je upgraden naar de Full Frequency-versie waarmee je het volledige hoorbare spectrum aan kunt passen.
AirPlay 2 – streaming en multiroom voor Apple-fans
AirPlay 2 is een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2. Met andere woorden, via iOS kun je jouw Bluesound-systeem combineren met de AirPlay 2-luidsprekers en -installaties van andere fabrikanten. En zo heb je veel meer keuze als je je multiroomsysteem samenstelt.
Music First – No Nonsense
NAD’s ‘Music First’-filosofie betekent dat het bedrijf zich vooral richt op de allerbeste geluidskwaliteit. Veel andere fabrikanten van AV-apparatuur proberen zoveel mogelijk nieuwe features in hun apparaten te proppen en bezuinigen nog wel eens op de geluidskwaliteit – maar NAD dus niet. Het lanceert zijn producten pas als de muziek met een echt uitstekende kwaliteit kan worden afgespeeld.
PowerDrive is ook een deel van de reden dat de T758 v3i veel krachtiger klinkt dan het opgegeven vermogen doet vermoeden. Het PowerDrive-principe is gebaseerd op een stroomvoorziening in meerdere trappen, waarbij de versterker en de voeding zich voortdurend aanpassen aan de impedantiekarakteristiek van de aangesloten luidsprekers – zodat de verhouding tussen stroom en spanning altijd optimaal is. Je kunt het een beetje vergelijken met een auto die naar een andere versnelling schakelt als hij bergopwaarts of bergafwaarts rijdt. PowerDrive geeft muziek een ongekend realisme en een prachtige dynamiek.
Let op de namaak-watts van de concurrentie!
Als je ergens leest dat een surroundreceiver een vermogen heeft van bijvoorbeeld 7 x 100 watt, wil dit in het beste geval zeggen dat hij 100 watt levert in twee van de zeven kanalen van het totale frequentiegebied. Dit is genoeg om een stereo mee aan te sturen, maar veel fabrikanten geven meestal alleen het vermogen op bij een testtoon van 1 kHz bij 6 ohm in slechts één van de zeven kanalen. Met andere woorden: ze meten een irritante zeurtoon in mono! En dat om een zo hoog mogelijk vermogen op te kunnen geven!
Dit ‘namaakvermogen’ is bedacht om de gemiddelde consument het idee te geven dat het product veel beter – en krachtiger – is dan in werkelijkheid. Maar als vermogens niet op dezelfde manier worden gemeten, kun je ze ook niet met elkaar vergelijken. Het heeft bijvoorbeeld geen enkele zin om een serieus hifi-vermogen over twee kanalen te vergelijken met een pieptoon in één kanaal. Dan kun je net zo goed vers geplukte appels gaan vergelijken met rotte peren!
Bij HiFi Klubben vinden we het ook niet eerlijk om het uitgangsvermogen bij slechts één kanaal op te geven, maar omdat de meeste van onze concurrenten geen ‘echte’ hifi-wattages opgeven, zijn wij gedwongen om hetzelfde doen bij onze NAD- en Denon-producten, zodat je ze in ieder geval kunt vergelijken. Maar natuurlijk vermelden wij ook de echte cijfers. Dan loop je in ieder geval niet het risico dat je een miskoop doet, en kun je meteen zien hoe hard onze versterkers die irritante pieptoon wel niet af kunnen spelen!
HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling
Voors
- Genoeg vermogen en goede geluidskwaliteit
- Dolby Atmos-ondersteuning (tot 7.1.4 kanalen via externe eindversterker)
- DTS:X-ondersteuning
- Geïntegreerde Bluesound-multiroomstreaming (BluOS)
- Internetradio en AirPlay 2
- App-controller (Bluesound en bronselectie)
- HDMI 2.0 met 4K/CEC/Audio Return Channel/Dolby Vision pass-through
- Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie (basisversie)
- Auto-setup
- 7.1-kanaals pre-out
- PowerDrive
Tegens
- Geen Hölmgren-ringkerntransformator
- Slechts één HDMI-uitgang
- Geen geavanceerde gebruikersinterface
- Geen DAB- of FM-radio
- Geen analoge video-aansluitingen
- Geen aparte draaitafelingang
- Geen Ethernet-aansluiting
- Geen universele afstandsbediening
Technische specificaties
Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen) | 80 watt |
---|---|
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal) | 150 watt |
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen) | 120 watt |
Power output (all channels driven) | 7 x 60 watt |
Versterkerkanalen | 7 |