Skip to content
€ 1.049,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
9.4 kanalen, 105 hifi-watt, 6 x HDMI 2.1/8K, Auro 3D, 4 subwooferuitgangen en HEOS-multiroom. Een krachtige, geavanceerde receiver die met je mee groeit.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVC-X3800H – 9.4-kanaals receiver met 105 hifi-watt, 8K / HDMI 2.1, HEOS-multiroom, Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D en een loodzware constructie

 • Krachtig 9-kanaals versterkerdeel met discrete constructie en 11.4-kanaals pre-out
 • Onafhankelijke kalibratie van vier subwoofers
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom, internetradio, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth
 • 6 x HDMI 2.1 met 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.
 • Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D en IMAX Enhanced

De AVC-X3800H is een geavanceerde 9.4-kanaals surroundreceiver met een vermogen van 105 hifi-watt*. Met 9.4 kanalen (11.4 via aparte stereo-eindversterker) kun je een gigantische home-cinema bouwen, of je nu Dolby Atmos, DTS:X of Auro-3D gebruikt. Dit betekent dat je met elk systeem een tot nog toe ongekend realistisch geluid kunt krijgen. Verder is deze receiver uitgerust met Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie. Atmos Height Virtualization en DTS Virtual:X geven het geluid een hoogtedimensie, zonder dat je extra luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen.

En als je echt helemaal ‘all-in’ wilt gaan, kun je de software van de AVC-X3800H upgraden met de geavanceerde Dirac Live-ruimtecorrectie (apart verkrijgbaar). Je kunt één preset opslaan met Audyssey en één met Dirac en dan tussen deze twee wisselen met een knop op de afstandsbediening. Zo wordt het veel eenvoudiger om de perfecte set-up te vinden.

Ook wordt je muziek verwend met geïntegreerde HEOS-multiroom (incl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth, zodat je deze receiver ook kunt gebruiken met je draadloze koptelefoon. Kortom, de AVC-X3800H kan bijna alles. En als je toch al afscheid hebt genomen van je analoge beeldbronnen, is deze receiver de ultieme oplossing voor een serieuze, allround home-cinema.

Maar als jouw leven om muziek draait, moet je echt even kijken naar de grotere AVC-X4800H. Die zit namelijk vol met exclusieve audio-oplossingen en haalt de allerbeste kwaliteit uit een paar goede hifi-luidsprekers.

6 x HDMI 2.1 met 8K, eARC en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Denon zit de AVC-X3800H propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning op alle ingangen en twee uitgangen. Zo ben je helemaal klaar voor de schitterende beeldkwaliteit van de toekomst, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X.

Denon heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen. Met 3 HDMI-uitgangen (incl. Zone 2) heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor de perfecte installatie, of je nu een projector, TV of beide gebruikt.

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. De AVC-X3800H is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: de opgegeven 105 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal), levert de AVC-X3800H wel 180 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

De Denon AVC-X3800H is verkrijgbaar in het zwart.

Geïntegreerde HEOS-multiroom en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVC-X3800H geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft Denon de gewone FM/DAB-radio weggelaten.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

Klaar voor voice-control

De AVC-X3800H is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVC-X3800H, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

105 hifi-watt en loodzware, solide constructie

De surroundreceivers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De AVR-X3800H is een echte 9-kanaals receiver met 9 identieke versterkerblokken en extra krachtige uitgangstransistoren. De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

Het signaalpad van de AVC-X3800H is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit en bevat een extreem krachtige Enhanced SHARC+ Dual Core DSP, multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X – drie oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Dankzij de 9.4 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met vier subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (7.4.2 / 5.4.4) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. En als je toch een aparte stereo-eindversterker of een paar actieve luidsprekers aansluit, krijg je wel 7.4.4 of 5.4.6 kanalen. Als je de ultieme home-cinema wilt, zit je met Dolby Atmos gebeiteld!

Bovendien ondersteunt de AVC-X3800H ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerstaande luidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen.

Auro-3D is een concurrent van Dolby Atmos en creëert een nieuwe hoogtedimensie in het geluidsbeeld. De extra laag van Auro-3D ontstaat doordat de voor- en zijkanalen ‘gedubbeld’ worden met extra luidsprekers in het plafond. Door de balans tussen boven en onder precies af te stellen, krijgt het geluidsbeeld een extra dieptedimensie. Een uitgebreide Auro-3D-opstelling is voorzien van een extra VOG-kanaal (Voice of God) in het plafond, midden in het geluidsbeeld.

En het derde 3D-hypersurroundformaat is DTS:X, een formaat dat ‘native’ ondersteund wordt door de AVC-X3800H. En ten slotte ondersteunt hij ook het IMAX Enhanced-formaat. Met deze receiver kun je dus precies het formaat en de opstelling kiezen die bij jou past, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app

Tijdens de installatie kun je gebruikmaken van de nieuwe en slimme grafische gebruikersinterface met een resolutie van 1080p voor extra mooie en scherpe menu’s, terwijl ook de hele menustructuur is herzien en geoptimaliseerd. Als je de AVC-X3800H voor het eerst aansluit op de projector helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De AVC-X3800H kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ’s avonds rekening houdt met je buren.

En de kers op de taart is de Denon remote-app, 2016 AVR Remote. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De AVC-X3800H is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op jullie mobiele telefoon, tablet of computer kunnen streamen naar de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? Dankzij tweerichtings-Bluetooth kan de receiver ook muziek afspelen op een draadloze koptelefoon.

Drie HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 8K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV

De AVC-X3800H heeft drie HDMI-uitgangen, incl. Zone 2, en 6 HDMI-ingangen met HDCP 2.3 en upscaling naar een resolutie 8k/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je alle digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op alle HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen.

Audyssey MultEQ-XT32 – supernauwkeurige ruimtecorrectie met vier subwoofers

De AVC-X3800H is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-XT32, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan vier afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, zodat de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze vier subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden.

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey LFC is een ‘buurvriendelijke’ functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 9.4-kanaals receiver met 11.4-kanaals pre-out
 • Extra krachtig analoog versterkerdeel
 • Afstelling door de Sound Master van Denon
 • Digitale Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie
 • Software kan geüpgraded worden met Dirac Live-ruimtecorrectie (toekomstige upgrade, apart verkrijgbaar)
 • Dolby Atmos incl. Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X / Virtual:X en IMAX Enhanced
 • 6 x HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QFT, VRR
 • 3 HDMI-uitgangen (incl. 2 x 8K)
 • Geavanceerde grafische gebruikersinterface (1080p) met setup-wizard
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz met ondersteuning voor Roon
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Presets voor 2 instelbare luidsprekerconfiguraties (Dual Speaker)
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Versterkerdeel niet opgebouwd met monoblokken
 • Geen speciale DHCT-uitgangstransistoren
 • Geen AL32 Multichannel Processing met 32-bit audio-upsampling
 • Geen analoge videoaansluitingen
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Geen DAB- of FM-radio
 • Slechts één USB-ingang (USB-A, voorkant)
 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

Reviews

Video's over de Denon AVC-X3800H

Accessoires voor de Denon AVC-X3800H

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)105 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)180 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)135 watt
Versterkerkanalen9
VersterkertechnologieAnaloog

Recensies


4.7
28 recensies
5
23
4
2
3
3
2
1
1
0

Aanbevolen producten