Skip to content
€ 3.249,00stuk
Zilver-goud
Verwachte levertijd 3-8 weken
  -
Topmodel met een schitterend design en een ongeëvenaard geluid. De ultieme versterker voor een onvergetelijke muziekervaring.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz MODEL 30 – exclusieve stereoversterker met een warm en muzikaal geluid

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Legendarisch ontwerp en exclusieve finish van aluminium
 • Kan zelfs heel veeleisende luidsprekers aansturen
 • Uitstekende MM-/MC-platenspeleringang
 • Inclusief systeemafstandsbediening van aluminium

De MODEL 30 is het elitemodel van de geïntegreerde stereoversterkers van Marantz. Deze loodzware stereoversterker stuurt zonder enig probleem zelfs de meest veeleisende luidsprekers aan met een perfecte geluidskwaliteit. Er is aandacht besteed aan de allerkleinste details – qua design en technische constructie – zodat je het allerbeste geluid voor je geld krijgt.

Speciaal voor de vinylliefhebbers heeft hij een exclusieve ingang voor MM- en MC-platenspelers. Als je op zoek bent naar muziekstreaming, multiroom en digitale aansluitingen, kijk dan eens naar de Marantz SACD 30n – die heeft HEOS-streaming en is daarmee de perfecte aanvulling op de MODEL 30.

Mooi design – uitstekende constructie

De MODEL 30 is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant van aluminium wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het opvallende, ronde display. De zijkanten van het frontpaneel worden discreet verlicht door LED-lampen die subtiel achter het middelste frontpaneel zijn gemonteerd. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de MODEL 30 zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De MODEL 30 heeft een zijdezacht en warm geluid dat alle ruimte geeft aan de emotionele inhoud van je muziek – waar je ook naar luistert. Als je veel muziek luistert, dan moet je deze geweldige receiver echt eens ervaren!

De MODEL 30 is verkrijgbaar in aluminium (verschillende kleuren). Inclusief systeemafstandsbediening van aluminium.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun versterkers en receivers, zowel in stereo als surround. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die schakelingen met op-amps – die meestal in voorversterkers zitten – vervangt. Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen.

HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid. Ook de geïntegreerde RIAA/phono-voorversterker van de MODEL 30 heeft een eigen HDAM-module, zodat je het allerbeste geluid uit elke serieuze MM- of MC-platenspeler haalt. De extreem nauwkeurige en stille elektronische volumeregeling maakt het plaatje compleet.

Schitterend geluid onder alle omstandigheden

De eindversterker van de MODEL 30 bestaat uit een analoge klasse D-versterker (2 x 100 watt) met een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een echte high-end installatie. De geavanceerde Hypex nCore-versterkermodules zijn op maat gemaakt voor Marantz en afgesteld door een Sound Master. De 100 watt bij 8 ohm wordt verdubbeld tot 200 watt bij 4 ohm. Dit betekent dat je de MODEL 30 gewoon kunt aansluiten op de meest veeleisende hifi-luidsprekers die er bestaan, voor een prachtig en indrukwekkend geluid.

Hij kan zelfs de ‘moeilijkste’ en meest veeleisende modellen met gemak (en veel kwaliteit) aansturen. Je hebt dus alle vrijheid om een luidspreker te kiezen die precies aansluit bij jouw smaak.

De voorversterker en eindversterker zitten in aparte blokken en zijn effectief van elkaar afgeschermd zodat ze elkaar niet beïnvloeden. Daarnaast is de voorversterker voorzien van een goed geïsoleerde ringkerntransformator die zorgt voor een 100% zuivere voedingsstroom voor een extra helder geluid.

De actieve voeding van de MODEL 30 is veel compacter dan een traditionele voeding met zware kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. En deze constructie klinkt niet alleen beter, hij is ook veel effectiever. Dit wil zeggen dat een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet wordt in geluid dan bij een traditionele analoge versterker.

Power Amp Direct – schitterend stereogeluid voor surroundinstallaties

Wie wil genieten van zowel stereo- als surroundgeluid met maximale kwaliteit kan zijn hart ophalen aan de geniale Power Amp Direct-functie. Sluit de MODEL 30 aan op de pre-out van je surroundreceiver en gebruik hem als eindversterker voor de voorkanalen van je surroundinstallatie, bijvoorbeeld als je naar een film kijkt of multikanaals muziek luistert.

En als je weer naar je CD’s of muziekstreamer in stereo wilt luisteren, kun je ook rekenen op de best mogelijke kwaliteit. Deze functie is ideaal voor iedereen die voornamelijk naar stereomuziek luistert, maar af en toe ook een film met multikanaals geluid wil kijken. Het is een eenvoudige en elegante oplossing, en je kunt omschakelen met een simpele draai aan de knop op de voorkant.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekende geluidskwaliteit en een warme en natuurlijke klank
 • Kan zelfs heel veeleisende luidsprekers aansturen
 • Legendarisch ontwerp en exclusieve finish van aluminium
 • Zware en stabiele constructie
 • Volledig discrete constructie
 • 100% analoog voorversterkergedeelte met aparte ringkerntransformator
 • Speciale platenspeleringang (MM/MC)
 • Subwooferaansluiting via pre-out
 • Is geschikt als luxe stereoversterker in een home cinema-systeem (Power Amp Direct)
 • Inclusief systeemafstandsbediening van aluminium

Tegens

 • Alleen analoge ingangen
 • Geen HDMI-ingang voor TV-geluid
 • Geen geïntegreerde Wi-Fi, Bluetooth of streamingservices
 • Slechts één paar luidsprekerterminals
 • Geen moduleconstructie
 • Geen geïntegreerde ruimtecorrectie
 • Sommige alternatieven hebben een dynamischer geluid

Reviews

Video's over de Marantz MODEL 30

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm200 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm100 watt
Vervorming (THD)0.005%
Signaal-ruisverhouding107 (2V input/rated output) dB
Dempingsfactor500