Skip to content
Marantz
CD-speler

Marantz SACD 30n

€ 3.249,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Exclusieve SACD/CD-speler met HEOS-streaming en digitale ingangen. De perfecte aanvulling op een zware, traditionele stereoversterker.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz SACD 30n – exclusieve SACD/CD-speler met geïntegreerde HEOS-streaming en alles wat je nodig hebt voor je digitale audiobronnen

 • Fullsize SACD/CD-speler/streamer/digitale voorversterker
 • Gebouwd in Marantz’ eigen fabriek in Japan en afgesteld door Sound Master
 • Discrete constructie met Marantz HDAM-technologie
 • Geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming met speciale HEOS-app
 • Extreem stevige behuizing met grote display en finish van aluminium

De SACD 30n is een exclusieve SACD/CD-speler met alles wat je nodig hebt om je eigen digitale muziekcollectie en een eindeloze hoeveelheid streamingmuziek via het internet af te spelen. Via de geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming krijg je toegang tot de meest populaire streamingservices, en via USB kun je muziek met perfecte kwaliteit afspelen vanaf je computer.

Het design en de functionaliteit van de SACD 30n passen perfect bij de exclusieve versterkers van Marantz, en met zo’n combinatie klinkt alles wat je afspeelt geweldig – of je nu naar vinyl, CD’s of streaming luistert. Verleden en toekomst in perfecte harmonie.

Je kunt hem natuurlijk ook combineren met een andere goede stereoversterker. En dankzij de geïntegreerde D/A-converter, volumeregeling en variabele uitgang kun je de SACD 30n direct op een eindversterker aansluiten – bijvoorbeeld als je toch geen analoge bronnen meer hebt. Een slimme oplossing met heel veel mogelijkheden.

Mooi design – uitstekende constructie

De SACD 30n is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant van aluminium wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het grote OLED-display. De zijkanten van het frontpaneel worden discreet verlicht door LED-lampen die subtiel achter het middelste frontpaneel zijn gemonteerd. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de SACD 30n zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De Marantz SACD 30n is verkrijgbaar met een finish van aluminium. Verschillende kleuren.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun stereo- en surroundproducten. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die de meer gangbare schakelingen met op-amps vervangt; en die unieke technologie wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de SACD 30n. Zelfs de geïntegreerde koptelefoonversterker heeft een eigen HDAM-module, wat hem ideaal maakt voor een echte head-fi-koptelefoon.

Als je de SACD 30n open maakt, zie je een constructie die meer weg heeft van een hoogwaardige stereoversterker dan van een CD-speler. Een ringkerntransformator, koelribben, serieuze isolatie en enorme printplaten met honderden discrete componenten staan klaar om jouw muziek af te spelen met de allerbeste kwaliteit.

Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen. HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid.

Exclusief loopwerk en uiterst solide constructie

De SACD 30n is voorzien van Marantz’ eigen exclusieve SADM-3L-loopwerk, dat vanaf de grond af is ontworpen voor een superieure geluidskwaliteit, of je nu SACD’s, CD’s of muziekbestanden van een zelfgebrande CD of DVD afspeelt. Om interne ruis en interferentie te voorkomen wordt de voeding van het loopwerk automatisch onderbroken als het niet gebruikt wordt.

Zowel de behuizing als het chassis hebben een extra zware constructie met een 3 mm dikke bodemplaat en trillingsdempende voetjes. Hij weegt dan ook 13 kilo, wat eigenlijk alles zegt over de kwaliteit. Maar het kersje op de ijstaart is toch wel de mooie aluminium voorkant met grote display die aangeeft dat dit een serieus hifi-product is voor serieuze muziekliefhebbers.

Echte DSD-conversie en Marantz Musical Mastering (MMM)

De SACD 30n is voorzien van echte DSD-conversie, zodat het DSD-signaal van SACD-schijven en USB niet eerst omgezet hoeft te worden naar PCM, zoals bij veel andere producten. Dit zorgt er natuurlijk al voor dat het signaal grotendeels intact blijft. En met een resolutie van 11,2 MHz weet je zeker dat je via USB echt de allerbeste geluidskwaliteit krijgt uit de DSD-bestanden die je van internet kunt downloaden.

En in dit topmodel is Marantz nog een stap verder gegaan en hebben ze het DSD-formaat tot het uiterste gedreven. De PCM-muzieksignalen van CD’s of digitale ingangen worden namelijk geüpscaled naar DSD-bitstream door Marantz’ eigen MMM-Stream converter – in plaats van door traditionele digitaal-naar-analoogconversie. Hierdoor kan Marantz Musical Mastering-filtering worden toegepast op het analoge uitgangssignaal, zodat al je digitale muziekbronnen het kenmerkende en legendarische Marantz-geluid krijgen.

HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect – eindeloos veel streamingmogelijkheden

De SACD 30n is niet alleen compatibel met HEOS, wat eigenlijk voldoende is voor de meeste streamingservices, maar werkt ook met Apple AirPlay 2 – voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Je krijgt bovendien Spotify Connect; ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En met zowel AirPlay 2 als Spotify Connect gebruik je een telefoon als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude, vertrouwde muziek-app.

En om het jezelf nog gemakkelijker te maken, heb je altijd Bluetooth bij de hand – bijvoorbeeld als je vrienden net een lekker nummer via hun telefoon willen afspelen. Met Bluetooth kun je ook geluid afspelen van YouTube, Netflix en heel veel andere apps, als je geen iPhone voor AirPlay 2 hebt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Fullsize SACD/CD-speler/streamer/digitale voorversterker
 • Gebouwd in Marantz’ eigen fabriek in Japan
 • Afstelling door een Sound Master
 • Discrete constructie met HDAM-technologie
 • Echte DSD-conversie
 • Marantz Musical Mastering D/A-conversie (MMM)
 • Geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming met speciale HEOS-app
 • AirPlay 2, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, SoundCloud, Roon ready, internetradio enz.
 • Geïntegreerde koptelefoonversterker van hoge kwaliteit
 • Extreem stevige behuizing met grote display en finish van aluminium
 • Ingangen voor externe digitale bronnen, incl. asynchrone USB-B voor computer
 • Variabele analoge audio-uitgang voor directe aansluiting op eindversterker
 • Geïntegreerde volumeregeling
 • Ondersteunt hoge-resolutiegeluid tot 32-bit/384kHz (via USB-B)
 • Klaar voor voice-control*
 • Inclusief systeemafstandsbediening van aluminium

Tegens

 • Geen HDMI-ingang voor digitaal TV-geluid
 • Geen analoge ingangen
 • Geen geïntegreerde Chromecast
 • Geen aptX Bluetooth
 • Geen ondersteuning voor MQA-bestanden

Reviews

Video's over de Marantz SACD 30n

Accessoires voor de Marantz SACD 30n

Technische specificaties

AfstandsbedieningJa
TimerNee
D/A-conversie audioMMM
TechnologieënAlexa, Google Assistant, Heos By Denon, Hi-Res
StreamingdienstenSpotify, Tidal, Soundcloud, Qobuz, Deezer, Tunein

Aanbevolen producten