Skip to content
Marantz
CD-speler

Marantz CD 50n

€ 1.799,00stuk
Zwart
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 22 juni 2024
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Exclusieve CD-speler met HEOS-streaming, HDMI en digitale ingangen. De perfecte aanvulling op een zware, traditionele stereoversterker.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz CD 50n – exclusieve CD-speler met geïntegreerde HEOS-streaming, TV-geluid via HDMI en alles wat je nodig hebt voor je digitale audiobronnen

 • Fullsize CD-speler/streamer/digitale voorversterker
 • Exclusief ontwerp met grote display, mooie finish
 • Geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming met speciale HEOS-app
 • Discrete constructie met Marantz HDAM-technologie
 • HDMI-ingang voor eenvoudig digitaal TV-geluid

De CD 50n is een exclusieve CD-speler met alles wat je nodig hebt om je eigen digitale muziekcollectie en een eindeloze hoeveelheid streamingmuziek via het internet af te spelen. Via de geïntegreerde HEOS krijg je toegang tot de meest populaire streamingservices en dankzij de HDMI-ingang krijg je heel eenvoudig goed geluid uit je TV.

Het design en de functionaliteit van de CD 50n passen perfect bij de exclusieve versterkers van Marantz, en met zo’n combinatie klinkt alles wat je afspeelt geweldig – of je nu naar vinyl, CD’s of streaming luistert. Verleden en toekomst in perfecte harmonie!

In tegenstelling tot de compromisloze SACD 30 kan hij geen SACD-schijven afspelen, en je krijgt een traditionele D/A-converter, in plaats van een converter met Marantz’ unieke MMM-technologie. Je kunt echter nog steeds DSD/SACD-bestanden met HD-kwaliteit afspelen via je netwerk, of vanaf je computer via USB. Als je één apparaat wilt met een schitterend geluid, exclusief design en meer dan genoeg digitale en draadloze mogelijkheden, dan is de CD 50n de perfecte oplossing voor jouw installatie.

HEOS – draadloze muziek in het hele huis

De CD 50n heeft geïntegreerde HEOS met eindeloos veel mogelijkheden om je favoriete muziek te streamen – van streamingservices en van tienduizenden radiozenders op internet. Je kunt het systeem onbeperkt uitbreiden met draadloze HEOS-luidsprekers in alle andere kamers in huis en je regelt alles heel eenvoudig met de HEOS-app op je smartphone. Mooi, handig en heel gebruiksvriendelijk – ervaar het zelf bij HiFi Klubben!

Schitterend TV-geluid via HDMI

Met de CD 50n kun je een TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. Zo haal je veel meer uit je TV, of je nu naar films, series of concerten kijkt. En met een bijpassende versterker schakelt de installatie zichzelf tegelijkertijd met de TV in en uit; heel handig en gebruiksvriendelijk! Makkelijker en eleganter kan eigenlijk niet.

Mooi design – uitstekende constructie

De CD 50n is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het grote OLED-scherm. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de CD 50n zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De Marantz CD 50n is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Eindeloze combinatiemogelijkheden

Je kunt de CD 50n gemakkelijk combineren met de allerbeste stereoversterkers van dit moment – van elk merk. En dankzij de geïntegreerde D/A-converter, volumeregeling en variabele uitgang kun je de CD 50n direct op een eindversterker aansluiten – bijvoorbeeld als je toch geen analoge bronnen meer hebt. Een slimme oplossing met heel veel mogelijkheden.

Perfecte signaalbehandeling met HDAM

De HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module) is een echte specialiteit van Marantz die je terugvindt in heel veel van hun stereo- en surroundproducten. Een HDAM-module bestaat uit een discrete versterkerschakeling die de meer gangbare schakelingen met op-amps vervangt; en die unieke technologie wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de CD 50n. Zelfs de geïntegreerde koptelefoonversterker heeft een eigen HDAM-module, wat hem ideaal maakt voor een echte head-fi-koptelefoon.

Als je de CD 50n open maakt, zie je een constructie die meer weg heeft van een hoogwaardige stereoversterker dan van een CD-speler. Een ringkerntransformator, koelribben, serieuze isolatie en enorme printplaten met honderden discrete componenten staan klaar om jouw muziek af te spelen met de allerbeste kwaliteit.

Het discrete ontwerp is een superserieuze oplossing en geeft de Sound Master van Marantz veel meer mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen met precies de juiste componenten op de juiste plaatsen. HDAM geeft veel minder vervorming, een betere signaal-ruisverhouding en een veel snellere respons (slew rate) dan een gewone op-amp. En dat resulteert in een hoorbaar dynamischer en levendiger geluid.

Echte DSD-conversie

De CD 50n is voorzien van echte DSD-conversie, zodat het DSD-signaal niet eerst omgezet hoeft te worden naar PCM, zoals bij veel andere producten. Dit zorgt er natuurlijk al voor dat het signaal grotendeels intact blijft. En met een resolutie van 11,2 MHz weet je zeker dat je via USB echt de allerbeste geluidskwaliteit krijgt uit de DSD-bestanden die je van internet kunt downloaden.

De D/A-conversie wordt verzorgd door een uitstekende 32-bit ESS Sabre DAC. Je kunt kiezen uit twee digitale filters die zorgen voor een zeer korte impulsrespons of een langzame demping van impulsen (sharp roll-off, slow roll-off). Je kunt de filters gebruiken voor CD’s en voor netwerkstreaming, en je kiest natuurlijk de filterkarakteristiek die het beste past bij jouw muziek, jouw smaak en jouw installatie. Kijk maar wat jij het best vindt klinken.

HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect – eindeloos veel streamingmogelijkheden

De CD 50n is niet alleen compatibel met HEOS, wat eigenlijk voldoende is voor de meeste streamingservices, maar werkt ook met Apple AirPlay 2 – voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Je krijgt bovendien Spotify Connect; ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En met zowel AirPlay 2 als Spotify Connect gebruik je een telefoon als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude, vertrouwde muziek-app.

En om het jezelf nog gemakkelijker te maken, heb je altijd Bluetooth bij de hand – bijvoorbeeld als je vrienden net een lekker nummer via hun telefoon willen afspelen. Met Bluetooth kun je ook geluid afspelen van YouTube, Netflix en heel veel andere apps, als je geen iPhone voor AirPlay 2 hebt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Fullsize CD-speler/streamer/digitale voorversterker
 • Afstelling door een Sound Master
 • Exclusief ontwerp met grote display, mooie finish
 • Discrete constructie met HDAM-technologie
 • HDMI-ingang voor eenvoudig digitaal TV-geluid
 • Geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming met speciale HEOS-app
 • AirPlay 2, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, SoundCloud, Roon ready, internetradio enz.
 • HDMI-ingang voor TV-geluid, volumeregeling via afstandsbediening van de TV
 • Uitstekende geïntegreerde koptelefoonversterker met HDAM-SA2-module
 • Ingangen voor externe digitale bronnen, incl. asynchrone USB-B voor computer
 • DSD-streaming via netwerk en USB
 • Echte DSD-conversie
 • Variabele analoge audio-uitgang voor directe aansluiting op eindversterker
 • Geïntegreerde volumeregeling
 • Ondersteunt hoge-resolutiegeluid tot 32-bit/384kHz (via USB-B)
 • Klaar voor voice-control*
 • Inclusief systeemafstandsbediening

Tegens

 • Alleen de middelste plaat aan de voorkant is van aluminium
 • Speelt geen SACD af
 • Geen Marantz Musical Mastering D/A-conversie (MMM)
 • Geen analoge ingangen
 • Geen geïntegreerde Chromecast
 • Geen aptX Bluetooth
 • Geen ondersteuning voor MQA-bestanden

Reviews

Video's over de Marantz CD 50n

Technische specificaties

Signaal-ruisverhouding112 dB
Kanaalscheiding105 dB
Vervorming1,6E-05%