Skip to content
Denon
CD-speler

Denon DCD-1700NE

€ 1.144,00stuk
Zwart
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 31 augustus 2024
  -
Met deze geweldige CD-speler haal je het maximale uit je CD’s en SACD’s. Mooie finish van echt aluminium.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon DCD-1700NE – loodzware CD-/SACD-speler met mooie finish van aluminium

 • Zware en stabiele constructie met front van zwart of zilverkleurig aluminium
 • Origineel Denon S.V.H.-loopwerk
 • Advanced AL32 Processing Plus-signaalbehandeling met 32-bit audio-upsampling
 • Speelt SACD/DSD-bitstreams af
 • Afstelling door de Sound Master van Denon

De DCD-1700NE is een geweldige CD-/SACD-speler met een ontwerp en finish die perfect passen bij de PMA-1700NE van Denon. Maar je kunt hem natuurlijk ook combineren met andere versterkers. 32-bit audio-upsampling, Advanced AL32-signaalbehandeling, een nieuwe 32-bit/192kHz D/A-converter, een ultrabetrouwbaar loopwerk en een zware mechanische constructie halen het maximale uit je SACD’s en CD’s.

Technologie is één ding, maar je wilt natuurlijk ook een schitterende, muzikale en authentieke weergave. Daarom is het geluid van de DCD-1700NE afgesteld door de Sound Masters van Denon, als de ultieme finishing touch.

De DCD-1700NE is net wat minder zwaar dan de grotere DCD-2500NE, maar daarom kost hij ook een stuk minder. Een uitstekende keuze als je op zoek bent naar topkwaliteit, maar wel binnen je budget wilt blijven.

De DCD-1700NE is verkrijgbaar in echt aluminium, verschillende kleuren. Inclusief systeemafstandsbediening.

Ruis en trillingen niet toegestaan

De constructie van de DCD-1700NE is ontwikkeld om mechanische en elektrische ruis tegen te gaan. Het exclusieve S.V.H.-loopwerk (Suppress Vibration Hybrid) is door Denon zelf ontwikkeld en bestaat uit verschillende materialen, waardoor de mechanische stabiliteit en de nauwkeurigheid waarmee het signaal wordt gelezen echt optimaal zijn.

Om de onderlinge invloed van het analoge en digitale gedeelte zoveel mogelijk te beperken, is de DCD-1700NE voorzien van twee transformatoren met elk een aparte voeding. De windingen van de analoge transformator zijn gemaakt van exclusief OFC-koper en de twee transformatoren zijn zo gericht dat ze elkaar niet onderling beïnvloeden. De basis waarop de transformatoren bevestigd zijn, is gemaakt van trillingsdempend gegoten aluminium. Dit zorgt voor een veel betere SNR (Signal-to-Noise Ratio), en dus een veel beter geluid.

32-bit signaalbehandeling en DAC Master Clock-ontwerp voor optimale geluidskwaliteit

De DCD-1700NE is uitgerust met de exclusieve 32-bit Advanced AL32 Processing Plus, een technologie die alle muzieksignalen upsamplet naar een resolutie van wel 32-bit en ze dan pas doorstuurt naar de rest van het circuit. Deze enorm hoge resolutie geeft een veel betere detaillering en nauwkeurigheid, zowel binnen als buiten het hoorbare frequentiegebied. En dat merk je aan de extreem natuurlijke en ruimtelijke muziekweergave, waarin de ruimtelijke informatie veel beter hoorbaar is dan bij ‘gewone’ CD-spelers. De essentiële D/A-converter werkt ook bij 32-bit.

Het geavanceerde DAC Master Clock-ontwerp van de DCD-1700NE zorgt ervoor dat de ‘clock’ van het signaal dat van de speler naar de versterker loopt, helemaal perfect is. Hierdoor heb je geen last meer van jitter-ruis (digitale onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal). Dit is met name erg belangrijk bij het luisteren naar muziek met een normale of hoge resolutie.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Zware en stabiele constructie met front van zwart of zilverkleurig aluminium
 • Advanced AL32 Processing Plus-signaalbehandeling met 32-bit audio-upsampling
 • Origineel Denon S.V.H.-loopwerk
 • Speelt SACD/DSD-bitstreams af
 • DAC Master Clock-ontwerp
 • Afstelling door de Sound Master van Denon

Tegens

 • Geen ingangen voor externe digitale bronnen
 • Geen USB-ingang
 • Geen koptelefoonuitgang

Video's over de Denon DCD-1700NE

Technische specificaties

Vervorming (THD)0,0016%
Signaal-ruisverhouding117 dB

Recensies


4.6
7 recensies
5
5
4
1
3
1
2
0
1
0