HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Een draadloze of bekabelde hoofdtelefoon

Wat moet je kiezen?

Als je een nieuwe hoofdtelefoon wilt kopen, kun je twee kanten op: bekabeld of draadloos. Wat het beste is, hangt af van hoe je de hoofdtelefoon gaat gebruiken en wat je zelf het fijnste vindt. Het is niet zo dat het ene beter is dan het andere.

Bekabelde hoofdtelefoons – eenvoudig en veelzijdig

Een bekabelde hoofdtelefoon heeft over het algemeen een betere prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt hem gemakkelijk aansluiten op een telefoon, tablet, computer of een stereo-installatie. 

Bovendien hoef je je nooit zorgen te maken over accu’s die leeglopen en weer opgeladen moeten worden. 

Veel bekabelde hoofdtelefoons hebben bovendien een kabel met geïntegreerde volumeregelaar en microfoon. Zo kun je heel gemakkelijk je muziek regelen of een oproep beantwoorden als je onderweg bent. 

En als je een goede hoofdtelefoonversterker koopt en aansluit op je smartphone of installatie, klinkt je muziek nóg beter. 

Er is bovendien keuze genoeg! Wij hebben betaalbare en gebruiksvriendelijke hoofdtelefoons, maar ook echte topmodellen met een genadeloos goed geluid. 

Let er echter wel op dat de nieuwste iPhones geen mini-jack-uitgang meer hebben. Als je er een bekabelde hoofdtelefoon op wilt aansluiten, moet je een hoofdtelefoon met Apple Lightning-stekker kopen of de Lightning-naar-mini-jack-adapter gebruiken die bij je telefoon zat.

Draadloze hoofdtelefoons – de ultieme vrijheid

Draadloze hoofdtelefoons zijn heel handig als je geen last wilt hebben van een kabel tussen je hoofdtelefoon en telefoon/muziekspeler. 

De meeste draadloze hoofdtelefoons hebben een geïntegreerde Bluetooth-ontvanger die het muzieksignaal van je telefoon, tablet of computer registreert. Zo kun je draadloze muziek direct naar de hoofdtelefoon sturen. 

Bij veel draadloze hoofdtelefoons kun je het volume en vooruit/terug/pauze regelen met je telefoon, en natuurlijk oproepen beantwoorden. Zo wordt het echt supersimpel om jezelf vrij te bewegen terwijl je naar je favoriete muziek luistert. 

Je hebt draadloze hoofdtelefoons in alle prijs- en kwaliteitsklassen, maar over het algemeen zijn ze – vanwege de extra elektronica – wat duurder dan een bekabelde hoofdtelefoon. 

Daar staat tegenover dat de elektronica in je smartphone meestal niet echt bedoeld is voor muziek. Je krijgt dus vaak een beter geluid via een draadloze verbinding. 

Sommige draadloze hoofdtelefoons hebben actieve, elektronische noise-cancellation die het geluid van je omgeving dempt, zodat jij je volledig kunt richten op je muziek. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld vaak in een vliegtuig, bus of trein zit. 

Bedenk wel dat sommige draadloze hoofdtelefoons minder goed klinken – of helemaal niet werken – als de geïntegreerde accu leeg is. In dat geval is het heel handig als je ook een kabel kunt aansluiten en gewoon verder kunt luisteren. 

Denk er ook aan dat de accuduur van draadloze hoofdtelefoons nogal varieert. Met name in-ear hoofdtelefoons hebben, vanwege het ultracompacte formaat, vaak een beperkte accuduur. Maar ook bij over-ear modellen zijn er grote verschillen. En het is natuurlijk wel belangrijk om te weten of je bijvoorbeeld iedere 3 uur of iedere 30 uur moet opladen. 

Hoe dan ook, wij kunnen je helpen om de perfecte draadloze hoofdtelefoon te vinden – of je nu perfect geluid wilt of maximale bewegingsvrijheid tijdens het sporten. 

Kom eens langs bij HiFi Klubben en kijk wat we voor je kunnen betekenen. 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina