Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVR-X2800H DAB

€ 749,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
7 kanalen, 95 hifi-watt, DAB, 6x HDMI (3 x 8K), eARC, HEOS-multiroom en draaitafelingang. Schitterende oplossing voor home-cinema en streamingmuziek.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVR-X2800H DAB – 7-kanaals receiver met 95 hifi-watt, 8K / HDMI 2.1, HEOS-multiroom, Dolby Atmos, DTS:X en een solide constructie

 • Geïntegreerde DAB/FM-radio
 • Krachtig 7-kanaals versterkerdeel met discrete constructie en aansluiting voor 2 subwoofers
 • 6 x HDMI 2.1 (3 x 8K), eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.
 • Dolby Atmos en DTS:X
 • HEOS-multiroom, internetradio, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth

De AVR-X2800H DAB is een geavanceerde en veelzijdige 7.1-kanaals surroundreceiver met een vermogen van 95 hifi-watt*. Met dit apparaat krijg je een echte bioscoopervaring, of je nu Dolby Atmos of DTS:X gebruikt. En met twee HDMI-uitgangen en hoogwaardige videoverwerking kun je bijvoorbeeld een TV en projector tegelijkertijd gebruiken. Atmos Height Virtualization en DTS Virtual:X geven het geluid een hoogtedimensie, zonder dat je extra luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen.

Ook wordt je muziek verwend met geïntegreerde DAB+/FM-radio, HEOS-multiroom (incl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth, zodat je deze receiver ook kunt gebruiken met je draadloze koptelefoon. De AVR-X2800H DAB kan eigenlijk bijna alles. En als je toch niet van plan bent om je home-cinema verder uit te breiden dan zeven kanalen, dan is dit een schitterend controlecentrum voor een heel schappelijke prijs.

HDMI 2.1 met 8K, eARC en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Denon zit de AVR-X2800H DAB propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld 6 x HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning op 3 ingangen en 2 uitgangen. Zo ben je helemaal klaar voor de schitterende beeldkwaliteit van de toekomst, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X.

Denon heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen.

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. De AVR-X2800H DAB is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: de opgegeven 95 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal), levert de AVR-X2800H DAB wel 150 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

De Denon AVR-X2800H DAB is verkrijgbaar in het zwart.

Geïntegreerde HEOS-multiroom, internetradio, FM-radio en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVR-X2800H DAB geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

In tegenstelling tot de grotere receivers van Denon heeft dit model DAB+/FM-radio met RDS, zodat je ook naar traditionele radio kunt luisteren.

Klaar voor voice-control

De AVR-X2800H DAB is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVR-X2800H DAB, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

95 hifi-watt en supersolide constructie

De surroundreceivers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De AVR-X2800H DAB is een echte 7-kanaalsreceiver met 7 identieke en krachtige analoge versterkerblokken. De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

Het signaalpad van de AVR-X2800H DAB is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit en bevat een extreem krachtige Enhanced SHARC+ Dual Core DSP, multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

Dolby Atmos en DTS:X – verschillende oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Je kunt Atmos-luidsprekers aansluiten op de twee versterkerkanalen die je anders zou gebruiken voor de achterkanalen van een traditionele 7-kanaals surroundopstelling. Dit betekent dat je met de AVR-X2800H DAB een echte surround-home-cinema kunt bouwen, inclusief twee Atmos-luidsprekers (5.1.2).

Bovendien ondersteunt de AVR-X2800H DAB ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerstaande luidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen. Hij ondersteunt ook het 3D-hypersurroundformaat DTS:X. Je kunt dus precies het formaat en de opstelling kiezen die bij jou past, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app

Tijdens de installatie kun je gebruikmaken van de nieuwe en slimme grafische gebruikersinterface met een resolutie van 1080p voor extra mooie en scherpe menu’s, terwijl ook de hele menustructuur is herzien en geoptimaliseerd. Als je de AVR-X2800H DAB voor het eerst aansluit op de projector helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De AVR-X2800H DAB kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ’s avonds rekening houdt met je buren.

En de kers op de taart is de Denon remote-app, 2016 AVR Remote. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De AVR-X2800H DAB is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op jullie mobiele telefoon, tablet of computer kunnen streamen naar de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? Dankzij tweerichtings-Bluetooth kan de receiver ook muziek afspelen op een draadloze koptelefoon.

Twee HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 8K en slechts één HDMI-kabel voor de TV

De AVR-X2800H DAB heeft twee parallelle HDMI-uitgangen, zodat je bijvoorbeeld de TV in de keuken en de flatscreen en/of projector in de home cinema tegelijk kunt aansturen. Aan de achterkant zitten 6 HDMI-ingangen, waaronder 3 met HDCP 2.3, 8K en upscaling naar 8k/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je je digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op alle HDMI-ingangen en 2 HDMI-uitgangen.

Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 7.1-kanaals receiver met aansluiting voor 2 subwoofers
 • Krachtig analoog versterkerdeel
 • Afstelling door de Sound Master van Denon
 • DAB+/FM-radio met RDS
 • Digitale Audyssey MultEQ XT-ruimtecorrectie
 • Dolby Atmos incl. Height Virtualization, DTS:X / Virtual:X
 • 6 HDMI-ingangen (3 x 8K)
 • HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QFT, VRR
 • 2 HDMI-uitgangen (8K)
 • Geavanceerde grafische gebruikersinterface (1080p) met setup-wizard
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz met ondersteuning voor Roon
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Presets voor 2 instelbare luidsprekerconfiguraties (Dual Speaker)
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Slechts 3 HDMI-ingangen met ondersteuning voor 8K
 • Geen Auro-3D
 • Kan niet geüpgraded worden met Dirac-ruimtecorrectie
 • Geen onafhankelijke kalibratie van de subwoofers
 • Geen analoge videoaansluitingen
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant

Reviews

Accessoires voor de Denon AVR-X2800H DAB

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)95 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)150 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)125 watt
Versterkerkanalen7
VersterkertechnologieAnaloog

Recensies


4.9
35 recensies
5
31
4
4
3
1
2
0
1
1

Aanbevolen producten