Skip to content
Marantz
Home-cinema-receiver

Marantz CINEMA 70s

€ 924,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Ook op zoek naar een serieuze surround-home-cinema die niet te veel ruimte inneemt? Dit is een uitstekende oplossing voor films, muziek en games.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz CINEMA 70s – elegante surround-home-cinema met een compact ontwerp en alles wat je nodig hebt voor films, muziek en games

 • Extreem compact formaat (slechts 11 cm hoog)
 • Exclusief en iconisch ontwerp
 • Goed geluid en veel functies voor home-cinema en muziek
 • Slimme en gebruiksvriendelijke bediening
 • Geïntegreerde FM-radio en HEOS-streaming

CINEMA 70s is een exclusieve en mooie surroundreceiver met 7 kanalen, een compact ontwerp en zo ongeveer alle slimme functies die je nodig kunt hebben. Met een hoogte van slechts 11 cm past de STEREO 70s heel compact en elegant in bijvoorbeeld je boekenkast. Daarnaast is hij ideaal voor iedereen die een serieuze home-cinema wil, maar dan zonder grote of ingewikkelde apparaten.

Als je kunt leven zonder het enorme vermogen en de geavanceerde functies van de grotere Marantz-receivers, dan heb je hier een home-cinemareceiver waar je nog jaren plezier van zult hebben. Hier kan zelfs de beste soundbar niet tegenop – er gaat nog steeds niets boven het echt werk!

Maar ook als je vooral naar muziek luistert, zit je hier goed – met FM-radio, HEOS-streaming, Spotify Connect, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth, zodat je deze receiver ook kunt gebruiken met je draadloze koptelefoon.

Mooi design – uitstekende constructie

De CINEMA 70s is een industrieel kunstwerk en een visueel interessante aanvulling op je interieur, in plaats van een anonieme metalen kist. De eenvoudige en stijlvolle voorkant wordt gedomineerd door het gouden Marantz-logo en het iconische ronde display. Alles straalt een soort zelfverzekerde elegantie uit, precies zoals het hoort bij een product van dit kaliber. Je ziet dat er aandacht aan de details is besteed.

The Most Musical Sound

De producten van Marantz staan bekend om hun natuurlijke en muzikale geluid, en de CINEMA 70s zet die trotse traditie voort. Alle onderdelen zijn zorgvuldig geselecteerd en een ervaren Sound Master heeft alles perfect afgesteld. Alleen zo krijg je het kenmerkende Marantz-geluid waar serieuze muziekliefhebbers al bijna 80 jaar zo gek op zijn – The Most Musical Sound.

De Marantz CINEMA 70s is verkrijgbaar met verschillende finishes. Inclusief afstandsbediening met achtergrondverlichting.

50 hifi-watt en een serieuze constructie

De CINEMA 70s is een echte 7-kanaalsreceiver met 50 watt en 7 identieke, analoge eindversterkerblokken. De analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van voldoende, continue stroom te voorzien.

Let op: De opgegeven 50 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de CINEMA 70s wel 90 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

6 x HDMI 2.1 met 8K, eARC en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

De CINEMA 70s zit propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld 6 x HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning op 3 ingangen. Zo ben je helemaal klaar voor de schitterende beeldkwaliteit van de toekomst, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox.

Marantz heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen.

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. De CINEMA 70s is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

Geïntegreerde HEOS-streaming, internetradio, FM-radio en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de CINEMA 70s geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

In tegenstelling tot de grotere receivers van Marantz heeft dit model FM-radio met RDS, zodat je ook naar traditionele radio kunt luisteren.

Klaar voor voice-control

De CINEMA 70s is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de CINEMA 70s, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

Dolby Atmos en DTS:X – verschillende oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Je kunt Atmos-luidsprekers aansluiten op de twee versterkerkanalen die je anders zou gebruiken voor de achterkanalen van een traditionele 7-kanaals surroundopstelling. Dit betekent dat je met de CINEMA 70s een echte surround-home-cinema kunt bouwen, inclusief twee subwoofers en twee Atmos-luidsprekers (5.2.2).

Bovendien ondersteunt de CINEMA 70s ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerluidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen. Hij ondersteunt ook het 3D-hypersurroundformaat DTS:X. Je kunt dus precies het formaat en installatie kiezen die bij jou past, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app

Tijdens de installatie kun je gebruikmaken van de nieuwe en slimme grafische gebruikersinterface met een resolutie van 1080p voor extra mooie en scherpe menu’s. Als je de CINEMA 70s voor het eerst aansluit op je TV of projector helpt de ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en de kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De CINEMA 70s kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ‘s avonds rekening houdt met je buren.

En de remote-app (AVR Remote) maakt het apparaat helemaal compleet. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De CINEMA 70s is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Met Spotify Connect werkt je smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt muziek afspelen met de bekende Spotify-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op jullie mobiele telefoon, tablet of computer kunnen streamen naar de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? Dankzij tweerichtings-Bluetooth kun je ook muziek afspelen op een draadloze koptelefoon.

8K-video en slechts één HDMI-kabel voor je TV

De CINEMA 70s heeft 6 HDMI-ingangen, waaronder 3 met 8K en upscaling naar 8K/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je alle digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op 3 HDMI-ingangen en de HDMI-uitgang.

Audyssey MultEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor perfect geluid

CINEMA 70s is voorzien van digitale Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie, die het geluid in je woonkamer meet en basklanken en resonanties corrigeert. Zo krijg je een helderder en nauwkeuriger geluid. Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ‘s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ‘s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem compact formaat voor een echte 7-kanaals surroundreceiver (slechts 11 cm hoog)
 • Goed geluid met een warme en natuurlijke klank
 • Exclusief en iconisch ontwerp
 • FM-radio met RDS
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Streaming via AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, Roon Ready enz.
 • Grafische gebruikersinterface (1080p) met setup-wizard
 • Geavanceerde HDMI-gamingfuncties, inclusief VRR
 • 6 HDMI-ingangen (3 x 8K)
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri (via aparte smart-luidspreker)
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Slechts 3 HDMI-ingangen met ondersteuning voor 8K
 • Slechts 1 HDMI-uitgang
 • Geen analoge videoaansluitingen
 • Geen HDAM-technologie
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Geen geïntegreerde DAB-radio
 • Versterkerdeel en video-upscaling eenvoudiger dan bij de grotere CINEMA-modellen

Reviews

Video's over de Marantz CINEMA 70s

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)50 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)90 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)70 watt
Versterkerkanalen7