Skip to content
Bowers & Wilkins 800 D3 Vloerluidspreker

Bowers & Wilkins800 D3Vloerluidspreker (paar)

Dit is de ultieme hifi-luidspreker. Beter dan dit wordt het gewoon niet – tenminste, als je het kunt betalen.
Wit

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 800 D3 – de ultieme vloerluidspreker

De indrukwekkende 800 D3 is het absolute topmodel uit de 800-serie. Hij weegt bijna 100 kilo en is voorzien van twee 10” Aerofoil-basspeakers – je ziet hem dus niet snel over het hoofd. En terecht! Want deze luidspreker staat garant voor een ongeëvenaarde muzikale ervaring en een ongekend realisme. Met andere woorden, de 800 D3 is waarschijnlijk de allerbeste hifi-luidspreker ter wereld – in elke prijsklasse!

Met de 800 D3 heeft Bowers & Wilkins geprobeerd om de ultieme luidspreker te bouwen, en ze hebben alles op alles gezet om dit doel te bereiken. Als je hem vergelijkt met veel andere, ook erg indrukwekkende luidsprekers – die vaak veel meer kosten – zie je pas echt hoe geweldig de 800 D3 is.

Hij presteert minstens even goed, maar heeft nog steeds een uiterst elegant ontwerp en hij is en blijft relatief betaalbaar. En dat was ook de bedoeling: Bowers & Wilkins wilde de ultieme luidspreker bouwen en deze tegelijkertijd beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.

Dezelfde technologie, maar dan nóg beter

De 800 D3 is het absolute topmodel van de 800-serie, een luidspreker waar de hele wereld al sinds de lancering van de rest van de serie met spanning op heeft gewacht. Bowers & Wilkins heeft zijn schitterende en wat compactere 802 D3 grondig geanalyseerd en nog een paar verbeterpunten ontdekt. De 800 D3 is dus niet alleen groter – hij is nóg exclusiever.

Het high-pass-gedeelte van het scheidingsfilter is bijvoorbeeld voorzien van nog betere en extreem exclusieve componenten (Mundorf Supreme). Het magneetsysteem is nog krachtiger, de basunits hebben een spreekspoel van 4” – en geen 2” zoals de 802 D3 – en de stofkap is gemaakt van Aerofoil, in plaats van een enkele koolstofvezellaag.

Al deze verbeteringen zorgen samen voor een optimale lineariteit en een enorme vermindering van de harmonische vervorming (2e en 3e orde). Dit is met name bevorderlijk voor de overgang naar de middentonen, waar de boventonen van vervormingsproducten de weergave vaak verontreinigen. Je krijgt dus een bijzonder helder en realistisch geluid, waar zelfs de geweldige 802 D3 niet tegenop kan. De 800 D3 is de ultieme full-range luidspreker!

Muzikale high-tech – voor muziekfreaks en audioprofessionals

Ook al is de 800 D3 een extreem ‘eerlijke’ luidspreker, hij heeft een soort magisch vermogen om het beste uit ieder genre en iedere opname te halen. Hij geeft alle muziek glashelder en zonder vervorming weer, en klinkt zo natuurlijk dat je urenlang naar muziek kunt blijven luisteren zonder dat je oren moe worden.

De 800-modellen zijn niet alleen al jarenlang de perfecte keuze voor muziekliefhebbers van over de hele wereld, ze zijn ook erg populair geweest in professionele muziekstudio’s, met name voor mastering. Hier zijn nauwkeurigheid en minimale vervorming essentieel, zodat de mastering engineer er urenlang mee kan blijven werken. Deze luidsprekers geven alle muziek weer met een uitstekende neutraliteit, timing en dynamiek in alle frequentiegebieden, zodat je precies weet hoe je muziek of filmgeluid klinkt.

Je kunt zelfs stellen dat de 800 de ultieme luidspreker is voor zowel audioprofessionals als muziekliefhebbers. En de D3-versie staat klaar om deze traditie voort te zetten!

De 800 D3 is verkrijgbaar met zwarte pianolak, witte lak of rozenhout. 

Highlights

 • Vrijwel eindeloze dynamiek, ook op hoog volume in erg grote kamers
 • Driedimensionaal en hyperrealistisch geluid met extreem hoge resolutie, geschikt voor alle genres
 • Continuum FST-middenspeaker in aparte turbinebehuizing
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Exclusieve meubelfinish van zwarte pianolak, witte lak of echt houtfineer

 • Vrijwel eindeloze dynamiek, ook op hoog volume in erg grote kamers
 • Driedimensionaal en hyperrealistisch geluid met extreem hoge resolutie, geschikt voor alle genres
 • Past zelfs bij de allerduurste high-end installaties.
 • Continuum FST-middenspeaker in aparte turbinebehuizing
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Verbeterd scheidingsfilter met o.a. Mundorf Supreme-condensator
 • Aerofoil-basspeakers met extra grote spreekspoel en Aerofoil-stofkappen
 • Resonantieloze ‘reverse wrap’ Matrix-behuizing
 • Exclusieve meubelfinish van zwarte pianolak, witte lak of echt houtfineer

Video's over de Bowers & Wilkins 800 D3

Technische specificaties

Formaat middenbereik6"
Formaat tweeter1"
Formaat woofer10"
Frequentiebereik (-3 dB)15-28.000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)13-35.000 Hz
Gevoeligheid90 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3) ohm

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 800 D3

Aanbevolen producten