Skip to content
AudioQuest
Luidsprekerkabel (set)

AudioQuest ThunderBird ZERO (Banana)

€ 5.300,00set
Levertijd 3-4 weken
  -
De ultieme kabel voor iedereen met grote high-end luidsprekers, en een obsessie met ultrazuiver koper en schitterend geluid.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest ThunderBird ZERO – compromisloze luidsprekerkabel voor grote high-end installaties

  • ZERO-technologie voor lossless signaaloverdracht met perfecte dynamiek
  • Geleiders van massief PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+)
  • Exclusieve stekkers van ultrazuiver, verzilverd koper
  • 72V DBS (Dielectric Bias System) en koolstofgebaseerde NDS-isolatie (Noise Dissipation System)
  • Op bestelling verkrijgbaar in alle mogelijke lengtes en configuraties
De ThunderBird ZERO is een erg solide, geavanceerde luidsprekerkabel met solidcore-geleiders van ultrazuiver PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+). Het oppervlak van dit metaal is zo extreem zuiver en gelijkmatig dat de signaaloverdracht beter is dan bij alle andere kopergeleiders, ook zonder verzilvering. Met deze luidsprekerkabel krijg je een signaaloverdracht met absoluut minimale vervorming en signaalverlies, zelfs bij extreem krachtige eindversterkers en grote, stroomverslindende high-end luidsprekers.

ZERO – de onzichtbare luidsprekerkabel AudioQuest heeft de ThunderBird ZERO zo ontwikkeld dat hij eigenlijk ‘elektrisch’ onzichtbaar is. Dat betekent dat de uitgangsimpedantie van de versterker nauwkeurig afgestemd moet zijn op de impedantie (elektrische weerstand) van de luidspreker, en die varieert afhankelijk van het muzieksignaal. De traditionele oplossing voor dit probleem is een kabel met een impedantie die in de buurt komt van de gemiddelde impedantie van een gemiddelde luidspreker. Maar dan is de kabel nog steeds een bottleneck en een mogelijke bron van fouten.

Dankzij de ZERO-technologie is AudioQuest erin geslaagd om een kabel te ontwikkelen zonder eigen impedantie, waardoor hij het signaal zo goed als intact laat, zonder vervorming of compressie. En dat hoor je terug in de vorm van een betere dynamiek, een betere transient-respons en een mooiere basweergave die je kamer echt op zijn kop zet.

De ThunderBird is ook verkrijgbaar in een speciale BASS-versie, speciaal voor bassignalen en middentonen in een bi-wire-installatie. Deze kabel is wat eenvoudiger dan de ZERO, en dat merk je aan de prijs. Daarbij is deze kabel ook alleen voor dit specifieke doel geschikt.

De AudioQuest ThunderBird ZERO is standaard verkrijgbaar als single-wire (2 x banaanstekker > 2 x banaanstekker). Andere configuraties en lengtes zijn op bestelling mogelijk.
Mythical Creatures ThunderBird – enorme hoeveelheden metaal voor grote high-end installaties met grote luidsprekers De ThunderBird-kabel is afkomstig uit de Mythical Creatures-serie die bestaat uit de grootste en meest extreme luidsprekerkabels van AudioQuest. Hier krijg je een indrukwekkende hoeveelheid geleidermateriaal van de allerbeste kwaliteit. En zelfs bij extreem krachtige eindversterkers en grote, stroomverslindende high-end luidsprekers wordt het signaal met absoluut minimale vervorming en signaalverlies doorgestuurd.

Deze kabel is uitgevoerd in een liggende 8-vorm. De totale doorsnede van de geleiders aan iedere kant is 4,73 mm2. En dit zie je duidelijk terug aan de afmetingen van deze kabel: 32 x 18 mm! Denk eraan dat de kabels ook erg stijf zijn, waardoor je ze in principe vrij op de vloer moet kunnen leggen om ze te gebruiken.

De ThunderBird is bovendien voorzien van het unieke 72V DBS-systeem (Dielectric Bias System) van AudioQuest. DBS creëert een elektrostatisch veld dat de isolatie ‘verzadigt’, zodat deze geen energie van het signaal zelf meer kan opnemen. Tegelijkertijd elimineert het NDS-systeem (Noise-Dissipation System) radiofrequente ruis uit de omgeving (gsm-masten, Bluetooth enz.) zodat de meest kwetsbare details in het muzieksignaal intact blijven.

Nog niet genoeg? De ThunderBird-kabels worden geleverd in bijna alle denkbare configuraties, voor zowel single-wire als bi-wire in combinatie met de speciale BASS-versie. Ze worden met de hand gemaakt en de geleiders worden zo verdeeld dat ze perfect passen bij jouw installatie. Er wordt dus niets aan het toeval overgelaten.

En als je echt alleen het allerbeste wilt, kan AudioQuest ook modellen leveren met geleiders die gedeeltelijk of volledig gemaakt zijn van ultrazuiver PSS-zilver (Dragon, FireBird). Dan zit je wel meteen in een prijsklasse die niet iedereen kan – of wil – betalen. Maar als je installatie het allerbelangrijkste in je leven is, dan is het fijn om te weten dat je de keuze hebt.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

Geleideroppervlak4,73 mm2