Skip to content
€ 4.199,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Hypermoderne digitale high-end met perfect geluid en exclusieve finish. Kan worden uitgebreid met HDMI- en Bluesound-modules (apart verkrijgbaar). 

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M12 – digitale voorversterker/DAC met schitterende geluidskwaliteit, unieke MDC-flexibiliteit en een oogstrelend ontwerp

 • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
 • MDC-constructie voor maximale flexibiliteit en toekomstige upgrades
 • Kan geïntegreerd worden met een Bluesound-systeem voor meerdere kamers (incl. Spotify Connect enz.)
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met touchpanel en een prachtige aluminium afwerking
 • Analoge en digitale geluidsingangen, incl. MM-/MC-pick-up
De M12 uit de Masters-serie is een digitale high-end voorversterker/DAC die de lat voor deze productcategorie een stuk hoger legt. NAD’s supersnelle DirectDigital-technologie geeft een prachtig helder en gedetailleerd geluid, hoe je je muziek ook afspeelt.

Verder is hij gemaakt van massief aluminium en heeft hij een schitterende finish die je echt gezien moet hebben. Het mooie touchpanel is in één woord geweldig en maakt het heel eenvoudig om de M12 direct op het apparaat zelf te bedienen, en om via de Bluesound-module te luisteren naar muziek van bijv. een streaming-service of internetradio. Het paneel geeft dan namelijk direct informatie over het nummer, de artiest enz. weer.

De M12 heeft aansluitingen voor digitale muziekbronnen, een computer (USB) en analoge apparatuur, bijvoorbeeld een draaitafel (MM/MC). En dankzij NAD’s unieke MDC-constructie kun je de M12 naar je eigen wens voorzien van extra modules. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor geïntegreerde Bluesound-streaming of HDMI-ingangen voor 24-bit Blu-ray-muziek of hoge-resolutiefilmgeluid in stereo. Als je kiest voor de Bluesound-module, krijg je er automatisch Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, internetradio enz. bij.

De M12 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking. Hij wordt geleverd met een programmeerbare systeemafstandsbediening (HTRM 2). De HDMI- en Bluesound-modules zijn apart verkrijgbaar. 

*Let op: Masters componenten zijn gebouwd om optimaal te functioneren via geaarde stopcontacten. Als je hierover niet beschikt, kun je in plaats daarvan de componenten onderling met elkaar verbinden. Vraag naar de procedure in de winkel.

REVIEWS Hifi.nl - 07/2018
M12 – NAD Direct Digital rekent af met ruis en vervorming De Direct Digital-technologie (DDFA) van NAD neemt veel van de beperkingen weg waar analoge versterkers mee te maken hebben. Met een digitale voorversterker zoals de M12 voorkom je een lange reeks analoge stappen die onvermijdelijk zorgen voor ruis en vervorming.

De M12 is uitgerust met een extreem krachtige, speciale chip die veel sneller en preciezer werkt dan de chips van andere DAC’s. Alle signaalbehandeling – inclusief de kritische volumeregeling – gebeurt door middel van duizelingwekkend snelle 35-bit/108MHz DSP (Digital Signal Processing), waardoor je zelfs 24-bit geluidsbronnen kunt afspelen, zonder last te hebben van vervorming.

Geschikt voor al je muziek – analoog en digitaal Naast de gebruikelijke optische, coaxiale en XLR-aansluitingen (AES/EBU) is de M12 standaard voorzien van een exclusieve asynchrone USB-ingang die jitter tegengaat en waarmee je onovertroffen digitaal geluid uit je PC/Mac krijgt – ook bij hoge-resolutiemuziek tot 24-bit/192kHz.

Je kunt je Blu-ray-speler ook aansluiten op de optische of coaxiale ingang om HD-geluid af te spelen vanaf SACD, DVD-Audio of gedownloade audiobestanden. Zo verandert je Blu-ray-speler ineens in een serieuze geluidsbron.

De geavanceerde signaalbehandeling van de M12 zorgt er ook voor dat streamingsystemen veel beter klinken. En als je streamingsysteem hoge-resolutie bestanden ondersteunt – bijv. Bluesound – ben je een flink eind op weg naar de zevende audiohemel! En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij standaard ook een aantal analoge ingangen, inclusief XLR en een uitstekende draaitafelingang die geschikt is voor MM- en MC-pick-ups.

Grenzeloze flexibiliteit met MDC-modules De geniale MDC-modules van NAD maken het mogelijk om de M12 te upgraden met bestaande en toekomstige features. Zo krijg je precies de functionaliteit die je wilt, en hoef je niet te betalen voor iets wat je toch nooit gebruikt. Als dit systeem nog wat verder ontwikkeld is, heb je dankzij MDC-modules altijd toegang tot het nieuwste van het nieuwste, zonder dat je steeds een nieuw apparaat hoeft te kopen. Een uniek concept dat al met veel succes wordt toegepast in de AV-receivers van NAD.

Ben je overgestapt op draadloze streaming, dan kun je kiezen voor een MDC-module waarmee je in één keer toegang krijgt tot Wi-Fi, Bluetooth, geïntegreerde Bluesound-streaming en een remote-app voor je smartphone of tablet. Zo heb je alle muziek van de hele wereld letterlijk binnen handbereik en kun je heel eenvoudig extra draadloze Bluesound-streamers installeren in de rest van het huis.

Er kan ook een HDMI-module worden toegevoegd, zodat je kunt genieten van hoge-resolutie stereogeluid op 24-bit, bijv. voor muziek en concerten op Blu-ray. En je kunt zelf kiezen of je een M12 met geïntegreerde MDC-modules koopt, of dat je die later toevoegt mocht je er behoefte aan krijgen. De MDC-modules worden ingebouwd door HiFi Klubben en de montage zit bij de prijs van de module inbegrepen.

NAD Masters Series – zo ziet audiofiel 2.0 eruit Met de nieuwe generatie van de Masters-serie heeft NAD een reeks high-end producten ontworpen die de lat voor geluidskwaliteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid een stuk hoger heeft gelegd. De allernieuwste technologische ontwikkelingen zijn ingezet om je het best mogelijke geluid te kunnen bieden, en net als bij zijn voorgangers zijn het ontwerp en de afwerking van absoluut topniveau.

Maar NAD wilde meer dan zomaar een serie traditionele high-end producten ontwikkelen. Het wilde een totaalconcept creëren dat via state-of-the-art technologie het maximale zou kunnen halen uit de digitale muziek van dit moment, zonder de deur in het slot te gooien voor het analoge verleden. En dit in een gebruiksvriendelijk ontwerp dat optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van de draadloze technologie. NAD noemt dit concept ‘Audiofiel 2.0’– de moderne manier om compromisloos van muziek te genieten.

Met de nieuwe Masters-serie ben je dus in goede handen. Dankzij de geniale MDC-modules van NAD kun je je installatie precies afstemmen op je behoeften, of je nu muziek afspeelt vanaf je smartphone, CD’s, PC, internet, vinyl of iets anders. En anders dan bij de concurrentie kun je dat nog jarenlang blijven doen, ook als de techniek zich verder heeft ontwikkeld. De nieuwe Masters-serie is dus een slimme investering die altijd actueel blijft, ook als de meeste andere producten allang verouderd zijn.

*Let op: Masters componenten zijn gebouwd om optimaal te functioneren via geaarde stopcontacten. Als je hierover niet beschikt, kun je in plaats daarvan de componenten onderling met elkaar verbinden. Vraag naar de procedure in de winkel.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
 • MDC-constructie voor maximale flexibiliteit en toekomstige upgrades
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met touchpanel en een prachtige aluminium afwerking
 • Kan geïntegreerd worden met een Bluesound-systeem voor meerdere kamers (incl. Spotify Connect enz.)
 • Asynchrone USB-ingang (24-bit/192kHz)
 • Upsampling van alle audiosignalen naar 35-bit/844kHz
 • State-of-the-art digitale volumeregeling
 • Analoge en digitale geluidsingangen, incl. MM-/MC-pick-up
 • Inclusief programmeerbare systeemafstandsbediening
 • De HDMI- en Bluesound/Wi-Fi/Bluetooth-module zijn apart verkrijgbaar

Tegens

 • De HDMI- en Bluesound/Wi-Fi/Bluetooth-module zijn apart verkrijgbaar
 • App-Control is beperkt tot Bluesound functies
 • Geen uitgang voor hoofdtelefoon
 • Alleen geschikt voor stereosignalen

Accessoires voor de NAD M12

Technische specificaties

Bi-ampingNee
AfstandsbedieningJa
TechnologieënRoon Ready

Aanbevolen producten