Skip to content
MoFi Electronics
Draaitafel

MoFi Electronics Fender x MoFi PrecisionDeck

€ 2.995,00stuk
Levertijd 3-4 weken
  -
Unieke Limited Edition met echt Fender-ontwerp, speciaal voor die-hard rockliefhebbers! Zolang de voorraad strekt!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Fender x MoFi PrecisionDeck – unieke high-end Limited Edition-draaitafel met iconisch Sunburst-ontwerp

 • Iconisch en authentiek Fender Sunburst-ontwerp
 • Limited Edition (slechts 1.000 exemplaren wereldwijd)
 • Fender-logo en individueel genummerde, metalen plaquette
 • Speelklaar geleverd met MoFi MasterTracker-element
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel

De Fender x MoFi PrecisionDeck is een unieke high-end draaitafel die het hart van elke rockliefhebber sneller laat kloppen. De diepe en intense Sunburst-finish is namelijk precies dezelfde als op de legendarische Fender Precision Bass, ook wel gewoon de Fender Bass genoemd. 

De Fender Bass is al decennialang de trouwe metgezel van eindeloos veel wereldsterren, en de lijst met albums waarop deze basgitaar de basis heeft gelegd gaat maar door en door. Met andere woorden, dit is een echt rockicoon! En de PrecisionDeck is niet zomaar een goedkope imitatie – de specialisten van Fender hebben de behuizing van deze indrukwekkende draaitafel zelf ontworpen, gebouwd en beschilderd!

Limited Edition voor 1.000 gelukkige verzamelaars

De Fender x MoFi PrecisionDeck is een eerbetoon aan Fenders 75e verjaardag. Het is een Limited Edition die beperkt is tot 1.000 exemplaren wereldwijd. Dus als jij wilt laten zien dat jij rock ’n’ roll leeft en ademt, wacht dan niet te lang met bestellen. Elke draaitafel is voorzien van een individueel genummerde, metalen plaquette aan de achterkant, wat een verwijzing is naar de gitaren van Fender.

Geavanceerde en exclusieve oplossingen

Het draaiplateau van de MoFi Fender x MoFi PrecisionDeck is 33 millimeter dik en gemaakt van Delrin – een extra trillingsdempend materiaal dat storingen van buitenaf elimineert. De kabelvoering in de toonarm is afkomstig van de experts van Cardas Audio en de behuizing is gemaakt van precies hetzelfde Amerikaanse essenhout, en gelakt met precies dezelfde lak als de gitaren van Fender. De behuizing is zelfs speciaal afgesteld door HRS, zodat het PrecisionDeck nog beter klinkt dan de EISA-bekroonde UltraDeck, die de technische basis vormt voor dit unieke collector’s item.

De MoFi Fender x MoFi PrecisionDeck is verkrijgbaar met een Sunburst-finish. Inclusief MasterTracker MM-element, stofkap en toonarmkabel.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

Mobile Fidelity – de masteropname in je eigen woonkamer

Mobile Fidelity – oftewel MoFi – is een Amerikaans bedrijf dat zich al sinds de jaren 1950 specialiseert in hoogwaardige vinylmastering en apparatuur om vinyl af te spelen. Als je een echte liefhebber bent, dan ben je vast wel eens de termen ‘Half Speed Mastering’, ‘Original Master Recording’ en ‘Mobile Fidelity Sound Lab’ tegengekomen op de meest exclusieve LP’s van de grootste artiesten ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan de Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan en Miles Davis.

In het kort betekent de Mobile Fidelity-filosofie dat ze het allerbeste origineel gebruiken – en dan het liefst de oorspronkelijke masteropname – en op basis daarvan de perfecte vinylmaster snijden. Die wordt vervolgens gebruikt om het authentieke geluid te persen op het vinyl dat je in de winkel koopt. Een proces dat bloed, zweet, tranen en een heleboel geld kost.

Om de kwaliteit van hun werk te controleren, gebruiken de technici in de masteringstudio draaitafels en elementen met een extreem nauwkeurig en neutraal geluid – en dat was de basis voor MoFi Electronics. Omdat MoFi direct toegang heeft tot de masterstudio, kunnen ze gebruikmaken van uniek referentiemateriaal en technische expertise tijdens de ontwikkeling van hun producten. Tegelijkertijd hebben ze met een aantal belangrijke specialisten in de branche afgesproken om componenten te ontwikkelen die voldoen aan heel specifieke eisen voor de meest natuurgetrouwe weergave.

MoFi is voor 100% gefocust op het allerbeste geluid en ook al zijn hun producten misschien wat minder opvallend dan veel andere modellen: je hoort meteen het kwaliteitsverschil! Zo goed kan vinyl namelijk klinken.

10”-toonarm met exclusieve kabelvoering

De Fender x MoFi UltraDeck is voorzien van een exclusieve 10”-toonarm van aluminium. De extra lengte zorgt voor een optimale geometrie ten opzichte van de groeven in de plaat en dus een betere aftasting. Tegelijkertijd is er meer afstand tot de toonarmlagers en eventuele trillingen die daar ontstaan. Zowel de kantelhoek (azimuth) als de verticale aftasthoek (VTA) van de toonarm kunnen ingesteld worden. En omdat hij geleverd wordt met een MoFi MasterTracker-element is alles alvast ingesteld, zodat je meteen aan de slag kunt.

De arm is bevestigd aan hoogwaardige kogellagers voor maximale bewegingsvrijheid in horizontale en verticale richting. En de kabelvoering – van het element tot de RCA-terminals – bestaat uit ultraflexibele high-end kabels van ultrazuiver koper van de gerenommeerde specialisten van Cardas Audio. De toonarm is compatibel met veel verschillende, exclusieve MC-elementen; handig als je wilt upgraden naar een echt high-end model met een nog beter geluid.

Kostbare materialen en extreme precisie

Het draaiplateau van de Fender x MoFi PrecisionDeck is extra dik en zwaar, wat trillingen voorkomt en zorgt voor een zeer stabiele rotatie. Het is gemaakt van Delrin, een erg sterk en stabiel kristallijn polymeer dat voor veeleisende taken in de industrie wordt toegepast. Delrin is ontwikkeld door Dupont, het bedrijf dat ook teflon heeft bedacht. Het kan extreem nauwkeurig bewerkt worden en de akoestische eigenschappen van dit materiaal zijn de perfecte match met vinyl. Dat betekent dat je geen platenmat hoeft te gebruiken bij de Fender x MoFi PrecisionDeck.

De motor, snaar en dempende voetjes zijn bovendien gemaakt van Delrin, wat de fantastische mogelijkheden van dit exclusieve materiaal benadrukt. Het geïnverteerde lagergedeelte is gemaakt van gehard staal, brons en saffier met een extreem kleine tolerantie, wat zorgt voor een volledig stabiele en trillingsvrije rotatie – nu maar ook straks. Kwaliteitsmaterialen die je normaal gesproken alleen ziet in veel duurdere constructies. Als een laatste, unieke en geniale MoFi-oplossing is de spindel losgekoppeld van het lagergedeelte en geïsoleerd tegen trillingen van buitenaf.

Trillingen effectief geëlimineerd

De AC-motor is mechanisch geïsoleerd van de plint; ook hier door het gebruik van geavanceerde, dempende materialen van Harmonic Resolution Systems (HRS) – een toonaangevend bedrijf op het gebied van trillingsdempende materialen voor audio-apparatuur. De mooie, trillingsdempende voetjes zijn ook in samenwerking met HRS ontwikkeld. Ze zorgen ervoor dat de draaitafel effectief wordt beschermd tegen trillingen van de ondergrond en vanuit de lucht. En ze zijn in hoogte verstelbaar, waardoor de draaitafel heel eenvoudig perfect horizontaal kan worden neergezet.

Je kunt hem aansluiten op een versterker via de vergulde RCA-contacten met aardeschroef, zodat je de bijgeleverde signaalkabel kunt vervangen door een nog beter model, bijvoorbeeld van AudioQuest.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Iconisch en authentiek Fender Sunburst-ontwerp
 • Behuizing ontworpen, gebouwd en gelakt door Fender
 • Limited Edition (slechts 1.000 exemplaren wereldwijd)
 • Individueel genummerde, metalen plaquette op de achterkant
 • Speelklaar geleverd met MoFi MasterTracker-element
 • 10”-toonarm van aluminium
 • Extra zwaar en trillingsvrij 33-mm-draaiplateau van Delrin (polymeer).
 • Exclusieve kabelvoering van Cardas Audio
 • Vergulde RCA-terminals
 • In hoogte verstelbare, dempende voetjes van HRS
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel

Tegens

 • Start en stopt niet automatisch
 • Geen elektronische omschakeling tussen 33/45 RPM
 • Geen geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker
 • Geen aandrijving in aparte behuizing

Accessoires voor de MoFi Electronics Fender x MoFi PrecisionDeck

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
ElementMOFi MasterTracker
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm10"
Effectieve massa toonarm35 g
Gewicht draaiplateau (kg)3,1 kg

Aanbevolen producten