Skip to content

Dit is de nieuwe eindbaas!

DALI OBERON 9

De DALI OBERON 9 is het nieuwe topmodel van de OBERON-serie. Een luidspreker die het plamuur van de muren blaast, maar nog steeds heel goed klinkt.

De OBERON is de absolute eindbaas van de OBERON-serie. Met twee 9” basspeakers met een grote membraanbeweging heeft hij een dynamiek en vermogen waar de meeste vloerluidsprekers alleen maar van kunnen dromen.

Met een OBERON 9 plaats je jezelf ver boven de WAF-discussie (Wife Acceptance Factor). Deze luidspreker neemt veel ruimte in – nou en!?

Highlights

  • Een basweergave die je huis op zijn grondvesten doet schudden
  • Echte driewegconstructie
  • Genuanceerd geluid
  • Speelt muziek af op concertvolume
  • Bas- en middenspeakers met SMC-magneetsysteem

DALI
Oberon 9

Veel vermogen en serieuze hifi-technologie. Deze luidspreker geeft je middenrif een flinke opdonder, zonder dat je de detaillering mist.
Pre-order nu

De DALI OBERON 9 is een echte driewegluidspreker. En die zijn er minder dan je denkt. De meeste moderne vloerluidsprekers met drie of meer speakers zijn in feite 2½-wegs. Dat wil zeggen dat een van de basspeakers het volledige frequentiegebied tot aan de tweeter moet beslaan, terwijl de andere alleen zorgt voor de allerdiepste bas. Met dit principe krijg je een betere en diepere bas, en redelijk genuanceerde middentonen vergeleken met een compacte 2-wegluidspreker. Het werkt prima bij kleinere speakers en zorgt ervoor dat vloerluidsprekers heel slank kunnen zijn.
Maar dat soort compromissen, daar doen ze hier niet aan. De middenfrequenties worden verzorgd door een speciale 7” speaker die snel genoeg is om de tweeter te kunnen volgen. En omdat hij niet tegelijkertijd lucht in het basregister hoeft te verplaatsen, worden stemmen en instrumenten extra zuiver en nauwkeurig weergegeven, ook als hij echt hard staat. Dat is dan ook de reden dat het driewegprincipe nog steeds wordt gebruikt in high-end luidsprekers.

En voor een volledig zuivere en trillingsvrije basweergave hebben de twee 9” basspeakers elk hun eigen kamer. Hierdoor is de gigantische behuizing ook meteen een stuk steviger.

Maar ook al kan hij genadeloos hard, de OBERON 9 is allesbehalve een primitieve power-luidspreker. Hij is namelijk voorzien van DALI’s unieke SMC-magneetsysteem en low-loss-technologie. En hij heeft een overtuigende, neutrale en gedetailleerde weergave, zodat je volop kunt genieten van je favoriete muziek en films – op ieder volume.

Het enige nadeel van zo’n grote en krachtige luidspreker is dat hij een behoorlijk grote kamer nodig heeft om echt tot zijn recht te komen. Dus als je hem in een kleine studentenkamer zet, verdrink je in de bas! Maar misschien is dat juist wat je wilt. Kijk zelf maar – wij oordelen niet...