Skip to content

Muziekliefhebbers
in Nederland laten van zich horen
binnen en buiten

Inbouwgeluid wordt ook in Nederland steeds populairder. Deze twee muziekliefhebbers gaan voor goed geluid – en dan graag ook goed hard. Een klant heeft een sfeervolle veranda gebouwd, waar hij naar muziek luistert en van het leven geniet – in de zomer en in de winter.

Er zijn mensen die het liefst het hele jaar buiten zijn en tegelijkertijd gek zijn op muziek en echt goed geluid. Dat geldt bijvoorbeeld voor een echtpaar in een klein stadje buiten Amsterdam.

Het paar wilde meer comfort en besloot uiteindelijk om niet te verhuizen, maar om hun woning te verbouwen. En dat besluit bracht hen bij HiFi Klubben. Toen kwam het project op stoom, vertelt Edward Kniesmeijer, een hifi-expert die al sinds 2014 bij HiFi Klubben werkt.

‘Deze klanten houden echt van muziek, en ze waren op zoek naar één geïntegreerd systeem voor hun hele huis. Dat was onze missie,’ vertelt Edward.

Echt goed outdoor-geluid in de zomer en in de winter

Tijdens hun eerste ontmoeting kwamen Kniesmeijer en het echtpaar erachter dat ze hun geluid graag heel discreet wilden integreren in de plafonds. Daarnaast wilden ze een kamer inrichten als home-cinema en een als luisterkamer, met alle focus op geluid en zo weinig mogelijk afleiding.

En een speciale wens, ze wilden het geluidssysteem uitbreiden tot aan hun veranda, die ze het hele jaar door gebruiken. De veranda is voorzien van een verwarming, houtkachel, een grote barbecue en een bubbelbad. Elke vrijdag – weer of geen weer – zitten ze buiten, waar ze lekker eten en genieten van het leven, vertelt Edward Kniesmeijer. Het enige dat ze nog niet hadden, was goed geluid.

‘Wij konden de luidsprekerkabels vanuit de woning doortrekken tot aan de veranda, zodat ze gewone luidsprekers konden gebruiken en echt goed geluid kregen. De luidsprekers werden onder de veranda geplaatst. Je ziet ze dus niet, maar ze klinken echt veel beter dan gewone Bluetooth-luidsprekers – en dat was precies de bedoeling,’ vertelt Edward Kniesmeijer, die blij is met zijn tevreden klanten.

‘Het zijn heel aardige mensen. De eerste drie tot vier weken kreeg ik elke vrijdag een foto, waarop ik zag dat ze midden in de winter buiten zaten – met de kachel aan, lekker eten en steengoed geluid uit de luidsprekers. Dat is toch geweldig!’ lacht Edward.

Hij benadrukt dat een goed en stabiel netwerk essentieel is voor dit soort systemen. En dus werd er bij deze klant een extra Wi-Fi-punt op de veranda geïnstalleerd.

‘Het gaat niet alleen om goed geluid, maar ook om een goede en stabiele verbinding. Dat is echt heel belangrijk,’ benadrukt Kniesmeijer.

Altijd een eerlijk advies!

Boek een afspraak

We staan je graag te woord via telefoon of video. We trekken hier ongeveer een uur voor uit en uiteraard is dit gratis en geheel vrijblijvend.

Klanten willen betrouwbaar advies

De meeste klanten die bij ons binnenlopen, hebben van familie of vrienden gehoord over inbouwgeluid. In Nederland is dat nog steeds een kleine, maar snel groeiende markt, vertelt Kniesmeijer, en veel klanten hebben geen idee van alle mogelijkheden.

Klanten komen naar ons toe, omdat ze weten dat wij weten waar we het over hebben, en omdat we niet duurder zijn dan onze concurrenten. Ze willen serieus en betrouwbaar advies, en de meeste komen steeds bij ons terug als ze nieuwe hifi-apparatuur nodig hebben. Ook als ze hetzelfde product ook online kunnen bestellen. Maar dan krijgen ze geen advies,’ zegt Edward Kniesmeijer.

Elke klant wil iets anders en woont ook anders. Daarom gaat Edward graag met ze aan tafel zitten om de bouwtekeningen te bekijken. Zo probeert hij erachter te komen hoe zijn klanten wonen en leven, welke kamers ze gebruiken en hoe ze naar muziek luisteren en films kijken.

‘Ik probeer te ontdekken hoe ze hun kamers gebruiken, want dat is heel belangrijk om de ideale oplossing te vinden. Sommige klanten weten precies wat ze willen. Anderen gaan er blanco in en hebben geen idee van wat ze willen als ze bij ons binnenkomen. Dan moet je de juiste vragen stellen,’ aldus Edward Kniesmeijer, manager van de HiFi Klubben Projecten afdeling.

Wil het basgeluid voelen

Waar het echtpaar in Amsterdam het liefst alles buiten deed, waren de keuken en de mogelijkheid om een lekker luid feest te geven heel belangrijk voor een gezin uit het centrum van Amsterdam. Het gezin woont in een mooi, oud huis en heeft onlangs hun hele huis gerenoveerd, inclusief de keuken – het epicentrum van hun gezinsleven.

‘Het is een grote keuken, echt het middelpunt van dit huis. Hier leeft, eet en ontspant het gezin samen met vrienden en familie. En dus is muziek heel belangrijk – als achtergrondmuziek of om een groot feest te geven,’ legt Edward Kniesmeijer uit.

Het huis heeft klassieke plafonds met stucwerk, hoeken en authentieke details. We moesten dus heel voorzichtig te werk gaan. Na een aantal gesprekken koos het gezin voor inbouwluidsprekers, in plaats van het Sonos-systeem dat ze eigenlijk op het oog hadden.

Een voordeel van oudere huizen is dat er vaak genoeg ruimte is in de plafonds. En dus konden Kniesmeijer en zijn team krachtige luidsprekers inbouwen in de mooie gestucte plafonds. Tegelijkertijd installeerden ze alle techniek in een van de keukenkastjes, waar bovendien nog ruimte was voor een draaitafel. De kabels werden weggewerkt in de muren en zelfs de subwoofer is onzichtbaar. Die zit in de muur onder een kachel met eettafel en was belangrijk voor deze klant.

‘Deze klant wilde het basgeluid echt kunnen voelen, zeker bij hoog volume. En nu kunnen ze een feestje geven, hoor, met echt harde muziek,’ lacht Kniesmeijer en hij zegt dat het gezin nog steeds geen problemen heeft met de buren.

‘Nee, nee, ze zijn nog steeds goede vrienden,’ lacht hij.

In dit mooi gerenoveerde appartement in Amsterdam lag de focus op ruimte en zo veel mogelijk licht. Het geluid werd verdeeld met vier plafondluidsprekers in de keuken/woonkamer en een subwoofer onder de haard.

In dit mooi gerenoveerde appartement in Amsterdam lag de focus op ruimte en zo veel mogelijk licht. Het geluid werd verdeeld met vier plafondluidsprekers in de keuken/woonkamer en een subwoofer onder de haard.

In dit mooi gerenoveerde appartement in Amsterdam lag de focus op ruimte en zo veel mogelijk licht. Het geluid werd verdeeld met vier plafondluidsprekers in de keuken/woonkamer en een subwoofer onder de haard.

Op tijd begonnen

Wat deze twee klanten met elkaar gemeen hebben, is hun liefde voor muziek, aldus Kniesmeijer. En in beide gevallen hebben ze gekozen voor veel plafondluidsprekers. En omdat beide projecten samenvielen met een renovatie, kregen hij en zijn team de mogelijkheid om geluid al vanaf een vroeg stadium in de plannen mee te nemen. Dan krijg je de beste oplossing, zegt hij vaak tegen andere klanten.

‘Deze twee gezinnen kwamen op tijd bij ons. En dus konden we samen met de aannemer een plan opstellen om alle kabels te trekken en voorkomen dat ze iets wilden wat wij niet konden waarmaken. En dan zijn wij tevreden.’

Gerelateerde artikelen