Skip to content

De juiste installatie in het perfecte meubel – zo werkt het

Mooie meubels met onzichtbaar geluid

Als je een goed hifi-meubel combineert met een installatie heb je alles wat je maar nodig hebt om je kamer te vullen met goed geluid, zonder dat je tegen apparatuur en kabels aan hoeft te kijken.

Een hifi-meubel is de ultieme oplossing als je niet de hele tijd tegen je installatie aan wilt kijken, maar niet de mogelijkheid of zin hebt om luidsprekers en kabels weg te werken in je muren en plafonds. Met een hifi-meubel krijg je een kant-en-klare oplossing die je gewoon uitpakt en tegen de muur plaatst van je woonkamer of welke andere kamer van je huis dan ook. De meubels van clic en unnu zijn ontwikkeld voor echte hifi-apparatuur, dus ze hebben de juiste afmetingen en genoeg ruimte om al je technische spullen in op te bergen. En een echt hifi-meubel is een elegante en natuurlijke aanvulling op je interieur.

Een oplossing voor elke situatie

Er bestaan allerlei mogelijkheden om hifi-apparatuur en een mooi meubel te combineren, dus je kunt ervan uitgaan dat er ook een oplossing bestaat voor jouw situatie. We geven hier enkele voorbeelden van verschillende meubels in verschillende prijsklassen. We hebben de meubels zo geconfigureerd dat ze passen bij de situaties waar mensen in onze winkels het meest naar vragen. En in tegenstelling tot veel andere oplossingen, zijn onze meubels van echte topkwaliteit – en dat merk je zodra je de deurtjes openmaakt en erin kijkt.

De systemen die we hier hebben uitgekozen zijn kant-en-klaar en hebben alles wat je maar nodig hebt voor een discrete, elegante en uitstekende muziekoplossing bij jou thuis. Wij staan natuurlijk voor je klaar met tips en advies, bijvoorbeeld als je een andere combinatie wilt of als je andere vragen hebt. En als je zelf geen zin hebt om je meubel te plaatsen en je apparatuur aan te sluiten, doen wij dat graag voor je – maar uiteraard wel tegen een vergoeding.

Nerdalert!

  • Mooie meubels met slimme techniek

    De meubels van clic en unnu zijn niet zomaar mooi kwaliteitsmeubilair uit Denemarken; ze zitten propvol slimme details. Bij het ophangsysteem is bijvoorbeeld rekening gehouden met de akoestiek. Het ophangsysteem van de meeste wandkasten bestaat uit een plint met een schuine rand die is vastgelijmd aan de bovenplaat. De lijst wordt vervolgens bevestigd aan een plint met een omgekeerde schuine rand, die aan de muur is bevestigd. Maar dan is het moeilijk om het meubel helemaal waterpas te krijgen, en dus kunnen er trillingen ontstaan als je er een subwoofer of luidspreker in zet. Die trillingen komen het geluid uiteraard niet ten goede.

    In plaats daarvan gebruikt clic een ophangsysteem dat gebruikmaakt van de opstaande kanten. Elke beugel heeft drie pinnetjes met een doorsnede van 10 mm en in de zijwanden van de meubels zitten drie voorgeboorde gaatjes. Vervolgens kun je het meubel helemaal recht en dicht tegen de muur aan hangen met schroefjes in de beugel. Dat ziet er mooi uit, omdat de bovenplaat helemaal recht staat, maar heeft ook een akoestisch voordeel omdat het meubel vastgeschroefd zit tegen de muur. En dus kun je er probleemloos een subwoofer in leggen. Clic adviseert je echter wel om een apart meubel te gebruiken voor je draaitafel.