Skip to content
€ 1.239,00stuk
Zwart
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 30 maart 2024
 Te ervaren in
Supergeluid en een waanzinnig mooie aluminium finish. Een indrukwekkende versterker voor analoge en digitale audiobronnen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon PMA-1700NE – exclusieve stereoversterker met veel digitale mogelijkheden

 • Zwaar en stabiel analoog versterkerdeel
 • Digitale en analoge ingangen (optisch/digitaal/USB)
 • Schitterende geluidskwaliteit met 32-bit upsampling
 • Uitstekende MM-/MC-draaitafelingang en functie voor automatisch aanzetten voor digitaal TV-geluid
 • Exclusieve finish van zwart of zilverkleurig aluminium

De Denon PMA-1700NE is een zware en indrukwekkende stereoversterker die met gemak een paar ‘moeilijke’ luidsprekers aanstuurt, met een schitterend geluid en bij elk volume. De analoge uitgangstrap van deze versterker is gebaseerd op de beproefde en veelgeprezen constructieprincipes van Denon en levert 2 x 70 watt. Dat lijkt misschien wat weinig op papier, maar als dit vermogen ondersteund wordt door twee afzonderlijke transformatoren en een flinke portie stroom, dan weet je dat deze versterker echt alles aankan.

De PMA-1700NE is ontworpen op basis van de Japanse hifi-erecode. Om het geluid zo goed mogelijk over te brengen, hebben de ingenieurs van Denon ervoor gekozen om het aantal storende digitale schakelingen in de streaming- en HDMI-modules zoveel mogelijk te beperken.

De PMA-1700NE is net wat minder zwaar dan het topmodel, de PMA-2500NE, maar daarom neemt hij wel wat minder ruimte in en kost hij ook heel wat minder. Een uitstekende versterker voor liefhebbers van analoge eindtrappen die wel binnen hun budget willen blijven.

Schitterend geluid voor digitale en analoge audiobronnen

De PMA-1700NE heeft een muzikale, natuurlijke en bijna fysieke weergave, en een geluid waar analoogpuristen zo gek op zijn. Daarnaast beschikt hij over een aantal digitale ingangen en een detaillering die veel high-end digitale en klasse D-versterkers het nakijken geeft. Speciaal voor de vinylliefhebbers heeft hij een hoogwaardige ingang voor MM- en MC-draaitafels. En als kroon op het werk is de voorkant gemaakt van echt aluminium, zodat hij er ook nog eens prachtig uitziet.

De PMA-1700NE kan ook digitale audio afspelen, via de coaxiale, optische en USB-B-aansluiting (van computer). En dus kun je hem gebruiken als een hoogwaardige D/A-converter met 32-bit upsampling voor alle digitale bronnen, bijvoorbeeld CD-spelers en digitale streaming. Of natuurlijk met Denon’s eigen HEOS-systeem, dat 100% compatibel is met deze versterker. Met andere woorden, digitale bronnen klinken verbluffend goed en je hebt geen externe DAC en extra kabels meer nodig.

De PMA-1700NE is verkrijgbaar in Premium Silver of zwart aluminium. Inclusief systeemafstandsbediening.

Schitterend geluid onder alle omstandigheden

De PMA-1700NE heeft zijn enorme vermogen te danken aan een geavanceerde en exclusieve versie van het UHC-MOS single push-pull-circuit. En je zult snel merken dat 2 x 70 watt op deze manier heel massief kan klinken.

Dit betekent dat je de PMA-1700NE gewoon kunt aansluiten op de meest veeleisende hifi-luidsprekers die er bestaan, voor een prachtig en indrukwekkend geluid. Hij kan zelfs de ‘moeilijkste’ en meest veeleisende modellen met gemak (en veel kwaliteit) aansturen. Je hebt dus alle vrijheid om een luidspreker te kiezen die precies aansluit bij jouw smaak.

Gescheiden onderdelen voor maximale geluidskwaliteit

De PMA-1700NE is opgebouwd uit zes gescheiden blokken met een aparte eindversterker voor ieder kanaal. Dit voorkomt onderlinge storing tussen de voeding en het voor- en eindversterkergedeelte. Het zogenoemde LC-systeem (Leakage Cancelling) bestaat uit een dubbele transformator en parallelle stroomvoorziening die zo zijn geconfigureerd dat de elektromagnetische straling zichzelf opheft, waardoor het audiosignaal 100% intact blijft. De interne bekabeling is gemaakt van exclusief OFC-koper. En als je naar analoge muziekbronnen luistert, kun je alle digitale circuits uitschakelen (Analog Mode) om storingen in het analoge signaal te voorkomen.

Power Amp Direct – schitterend stereogeluid voor surroundinstallaties

Wie wil genieten van zowel stereo- als surroundgeluid met maximale kwaliteit kan zijn hart ophalen aan de geniale EXT.PRE-functie (ook wel Power Amp Direct genoemd). Sluit de PMA-1700NE aan op de pre-out van je surroundreceiver en gebruik hem als eindversterker voor de voorkanalen van je surroundinstallatie, bijvoorbeeld als je naar een film kijkt of multikanaals muziek luistert.

En als je weer naar je CD’s of streamingspeler in stereo wilt luisteren, kun je ook rekenen op de best mogelijke kwaliteit. De EXT.PRE-functie is ideaal voor diegenen die voornamelijk naar stereomuziek luisteren, maar af en toe ook een film met multikanaals geluid willen kijken. Het is een eenvoudige en elegante oplossing, en je kunt met een simpele druk op de knop omschakelen.

Hi-Res Audio – de ultieme audiokwaliteit

De PMA-1700NE ondersteunt hoge-resolutiebestanden (Hi-Res Audio) tot 24-bit/192kHz via de optische en coaxiale ingangen, en tot wel 32-bit/384kHz via de USB-poort aan de achterkant. De asynchrone USB-technologie zorgt ervoor dat de ‘clock’ van de USB-overdracht vanaf PC helemaal perfect is, zodat jitter-ruis (onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal) afwezig is. Dit is met name erg belangrijk bij het luisteren naar muziek met een normale of hoge resolutie.

Sommige streamingservices (bijvoorbeeld TIDAL HiFi, Qobuz en Roon) zijn ook begonnen met HD-streaming, en naar verwachting is dit over een paar jaar heel normaal. En als het zover is, dan haalt de PMA-1700NE het maximale uit al je hoge-resolutiemuziek, bijvoorbeeld als je een HEOS-streamer aansluit op de digitale ingangen van de PMA-1700NE, waarmee je optimaal gebruikmaakt van de digitale signaalbehandeling van deze versterker.

Advanced AL32 Processing Plus en 32-bit audio-upsampling voor een schitterend geluid

De PMA-1700NE is uitgerust met de exclusieve 32-bit Advanced AL32 Processing Plus, een technologie die alle muzieksignalen upsamplet naar een resolutie van wel 32-bit en ze dan pas doorstuurt naar de rest van het circuit. De enorm hoge resolutie geeft een veel betere detaillering en nauwkeurigheid, zowel binnen als buiten het hoorbare frequentiegebied. De essentiële D/A-converter werkt ook bij 32-bit.

Hij heeft zelfs twee robuuste luidsprekerterminals, dus je kunt luidsprekers bi-wiren, zelfs met erg dikke kabels. Je krijgt zelfs een volledig discreet opgebouwde MM-/MC-platenspeleringang van absolute topkwaliteit. De extreem stille FET’s van de eerste versterkertrap en de geïsoleerde voeding leveren een geluidskwaliteit die een goede platenspeler volkomen tot zijn recht laat komen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Zware en stabiele analoge versterker
 • Erg mooie finish van zwart of zilverkleurig aluminium
 • Voeding met twee aparte transformatoren
 • Digitale en analoge ingangen (optisch/digitaal/USB)
 • Functie voor automatisch aanzetten vanaf digitale audiobronnen (bijv. TV-geluid)
 • Advanced AL32 Processing Plus-signaalbehandeling met 32-bit audio-upsampling
 • Asynchrone USB-ingang met ondersteuning voor Hi-Res Audio, incl. DSD/SACD
 • Analog Mode (alle digitale circuits worden uitgeschakeld)
 • Kan zelfs heel veeleisende luidsprekers aansturen
 • 100% compatibel met het HEOS-streamingsysteem van Denon
 • Uitstekende MM-/MC-draaitafelingang
 • Is geschikt als luxe stereoversterker in een home cinema-systeem (Power Amp Direct)
 • Dubbele luidsprekeraansluitingen voor bi-wiring of twee paar luidsprekers

Tegens

 • Geen geïntegreerde netwerkfunctionaliteit, AirPlay of Bluetooth
 • Geen geïntegreerde streamingservices
 • Geen HDMI-ingang
 • Geen mogelijkheid om iPod/iPhone of USB-media digitaal af te spelen
 • Geen moduleconstructie
 • Geen geïntegreerde ruimtecorrectie
 • Geen 12V trigger-in
 • Geen geïntegreerde A/B-schakelaar voor twee paar luidsprekers
 • Neemt redelijk veel ruimte in

Accessoires voor de Denon PMA-1700NE

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm140 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm70 watt

Recensies


4.8
6 recensies
5
5
4
1
3
0
2
0
1
0
Helmut
Duitsland
1/18/2024

Denon PMA 1700NE Ik heb de Denon AV Receiver 4300, die erg goed klinkt in stereo. In surround ook, maar ik heb een 11.1 setup, maar de AV receiver heeft maar 9 eindversterkers. Maar daar had ik nog steeds een stereo eindversterker voor nodig. Aangezien je de 1700 kunt misbruiken als surround eindversterker, en de hoofdluidsprekers, 2 stuks Canton B100, ermee kunnen worden geüpgraded, heb ik me overgegeven aan mezelf. De Denon DCD 1700, de Magnat MTT 990, mijn PC en binnenkort een streamer lopen nu rechtstreeks door de PMA 1700. In stereo gebruik ik het nu alleen nog. Het heeft het geluidsspectrum in ieder geval gemakkelijk met 1-2 niveaus verhoogd. Vakmanschap is Denon typisch van hoge kwaliteit. Ik denk dat ik er in ieder geval de komende 20 jaar voor heb gezorgd. Trouwens, de SACD Player DCD 1700 is ook geweldig.

Helmut
Duitsland
Rolf
Duitsland
1/12/2024

+ Zeer goede afwerking + Geweldige ruimtelijke resolutie - De middentonen zijn naar mijn smaak een beetje te veel benadrukt. ("Source Direct"-modus, Canton Vento 90 boxen, bi-bedrading) - Een beetje meer verlichting zou niet slecht zijn. Ik had op zijn minst graag een stand-by-indicator en een verlichte markering voor de volumeregeling gezien.

Rolf
Duitsland
Robert
Duitsland
1/10/2024
Robert
Duitsland
Raymond
Nederland
12/29/2023

Ooit de pma 2500, maar het geluid was niet wat ik zocht, totdat ik had gelezen dat de pma1700 een heel ander geluid had dan voorgaande types, toch de gok genomen en heel eerlijk, ik ben erg tevreden met de 1700, wat een verschil met de voorgaande modellen. Geluid is vergelijkbaar met de oude marantz, iets minder warm en meer push. Super tevreden, zeker een aanrader 😉

Raymond
Nederland
Magnus
Zweden
12/28/2023

Veel dank aan Mikael van de Hifi club in Sickla. Synergie wordt bereikt samen met Polk r200. Zeer aan te bevelen.

Magnus
Zweden

Aanbevolen producten