Skip to content
DALI
Middenluidspreker

DALI SPEKTOR VOKAL

€ 129,00stuk
Zwart essenhout
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Een uitstekend begin van echt hifi-filmgeluid. Deze compacte centre-channel luidspreker zet het puntje op de i van je SPEKTOR-home-cinema.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI SPEKTOR VOKAL – compacte centre-channel luidspreker met goed geluid voor SPEKTOR-home-cinema

 • Compact formaat, past in vrijwel ieder hifi-meubel
 • Goed geluid voor een betaalbare prijs
 • Stevig ontwerp met goede componenten
 • Goede allround-eigenschappen
 • Werkt prima met budgetinstallaties

De SPEKTOR VOKAL is een centre-channel luidspreker met een klank en ontwerp die perfect passen bij de andere SPEKTOR-modellen. En of je nu compacte of grotere front-channel luidsprekers hebt, de twee 4,5”-eenheden zorgen ervoor dat alle filmdialogen en effecten zeer gedetailleerd en dynamisch worden weergegeven.

De technologie in de twee 4,5” low-loss-eenheden is afkomstig uit de duurdere luidsprekerseries van DALI, zoals bijvoorbeeld een membraan van echte houtvezel. De ultralichte tweeter geeft bovendien een mooi, ruimtelijk en gedetailleerd geluid.

Net als de andere luidsprekers uit de SPEKTOR-serie is de SPEKTOR VOKAL een echt kwaliteitsproduct dat heel goed klinkt, ook op budgetsystemen. En dankzij het compacte formaat past hij in vrijwel ieder hifi-meubel.

De SPEKTOR VOKAL is verkrijgbaar in zwart essenhout, wit of walnoothout. Inclusief rubberen voetjes.


DALI SPEKTOR – echt hifi-geluid voor een budgetprijs

SPEKTOR is de meest betaalbare luidsprekerserie van het Deense merk DALI. Deze luidsprekers zijn het perfecte begin van echte hifi en klinken eindeloos veel beter dan de ondermaatse wegwerpsystemen die je vindt in de meeste gooi-en-smijtzaken.

Een groot deel van de technologie in de SPEKTOR-luidsprekers is namelijk afkomstig uit de duurdere luidsprekerseries van DALI, en zoals altijd heeft DALI zijn ervaring met die systemen gebruikt om je nog meer geluid voor je geld te geven – ook in deze budgetserie. Alle modellen hebben een muzikaal en gedetailleerd geluidsbeeld voor een kristalheldere weergave van films en muziek. De SPEKTOR-luidsprekers doen niet moeilijk over welke apparatuur je erop aansluit en werken dus heel goed samen met een wat minder dure installatie.

Ze hebben uiteraard hun beperkingen, dus als je een of twee klassen hoger gaat – bijvoorbeeld de OBERON- of OPTICON-serie – krijg je luidsprekers met een nóg beter geluid en een mooiere finish. Maar ben je op zoek naar een betaalbare hifi-oplossing, dan is de SPEKTOR-serie een uitstekende keuze.

Ultralichte tweeter met geavanceerde oplossingen

De SPEKTOR-luidsprekers hebben een 1 mm softdometweeter met een ultralichte membraan. Deze membraan is slechts half zo zwaar als de membranen van andere luidsprekers, wat bijdraagt aan het gedetailleerde geluidsbeeld. De elegante en zorgvuldig ontworpen rand rond deze lichtgewicht membraan zorgt voor een uitstekende spreiding van het geluid. Je hoeft dus niet precies midden voor je luidsprekers te gaan zitten om te kunnen genieten van een mooi stereogeluid.

Dynamiek en details op ieder volume

De roodbruine bas-/middenspeakers met echte houtvezelmembranen zijn kenmerkend voor DALI en worden zelfs in de meest exclusieve modellen toegepast. Een houtvezelmembraan is bijzonder sterk en stijf, en weegt bovendien 30% minder dan de meeste andere membranen. In combinatie met het krachtige magneetsysteem en de bijzonder flexibele ‘low-loss’ conusophanging krijg je een ‘geluidsmotor’ die snel en nauwkeurig reageert, zelfs op de subtielste signalen.

Het ‘low-loss’-principe zorgt voor een gedetailleerd geluidsbeeld en een snelle en nauwkeurige basweergave. Maar het zorgt er ook voor dat de luidspreker goed klinkt op lage volumes, omdat de membraan niet eerst ‘aangeduwd’ hoeft te worden voordat er geluid uit komt. Je kunt er dus op vertrouwen dat rustige achtergrondmuziek perfect klinkt – zonder equaliser, loudness of andere elektronische noodoplossingen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Compact formaat, past in vrijwel ieder hifi-meubel
 • Goed geluid voor een betaalbare prijs
 • Stevig ontwerp met goede componenten
 • Goede allround eigenschappen
 • Werkt prima met budgetinstallaties

Tegens

 • Sommige duurdere alternatieven hebben meer dynamiek en/of een beter geluidsbeeld

Video's over de DALI SPEKTOR VOKAL

Accessoires voor de DALI SPEKTOR VOKAL

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)66 - 26000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireNee
Gevoeligheid87 dB
Scheidingsfrequentie2100
Impedantie (ohm)6
Tweeter1" Soft dome
Woofer2x 4.5" Low loss met houtvezelmembraan

Recensies


4.6
10 recensies
5
7
4
2
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten