Skip to content
€ 3.499,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 6.998,00paar
Restantvoorraad: De RUBICON-luidsprekerserie van DALI is al meer dan 10 jaar een favoriet bij HiFi Klubben. Nu is het tijd voor hen om met pensioen te gaan en ruimen we onze bestaande voorraad op. (Winkel en Online)
Zwart
Niet in voorraad. Verwacht: maandag 22 juli 2024
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Exclusieve, draadloze EQUI-vloerluidspreker met schitterend geluid en een mooie finish. Perfect voor muziek en films, ook in grotere kamers.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI RUBICON 6 C – exclusieve, draadloze en actieve vloerluidspreker met 24-bit HD-geluid, 250 watt en schitterend hifi-geluid

 • Draadloze, actieve EQUI-vloerluidspreker
 • Goede basweergave, resolutie en dynamiek bij ieder volume, ook in grotere kamers
 • Geïntegreerde 250-watt-versterker
 • Hybride tweeter (softdome/band)
 • Exclusieve finish van hoogglanslak of echt houtfineer

De RUBICON 6 C is een exclusieve, actieve draadloze EQUI-vloerluidspreker waarmee je een schitterend hifi-geluid krijgt, zonder grote installatie en massa’s met kabels in de woonkamer. Of je nu naar stereomuziek luistert of de RUBICON 6 C gebruikt als voorluidsprekers van een draadloze EQUI-home-cinema, het geluid is altijd perfect.

Dit systeem heeft dezelfde draadloze functionaliteit als het revolutionaire en EISA-bekroonde CALLISTO-systeem van DALI, maar met dezelfde geavanceerde en handgemaakte speakers, het unieke SMC-magneetsysteem en de mooie finish van de RUBICON-serie. Dit is een draadloos topsysteem – zowel qua looks als qua geluid.

De RUBICON 6 C heeft meer dan genoeg vermogen en dynamiek om een grote kamer te vullen met een schitterend hifi-geluid – voor films en muziek, ook zonder subwoofer. En omdat je geen geld uit hoeft te geven aan een zware stereoversterker of surroundreceiver is dit systeem ook heel interessant voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Met zijn geïntegreerde 250 watt klasse D-versterker kan de RUBICON 6 C zich moeiteloos meten met traditionele kwaliteitsinstallaties met een aparte stereoversterker en passieve luidsprekers. De draadloze signaaloverdracht tussen de luidsprekers en de SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT heeft een resolutie van 24-bit, zodat je ook echte HD hoort als je een HD-medium afspeelt.

Eenvoudig en eindeloos veel mogelijkheden

Streamingservices zoals TIDAL HiFi bieden steeds meer nummers aan in 24-bit HD-kwaliteit (MQA Audio). Dus als je een Bluesound-module voor je Sound Hub koopt, kun je streamen met HD-kwaliteit via een gebruiksvriendelijke, draadloze installatie die bovendien heel goed klinkt – en je stuurt alles heel eenvoudig aan met je smartphone.

Je kunt ook alle andere geluidsbronnen – inclusief andere streamers – aansluiten op de SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT en genieten van het draadloze gemak. De geluidskwaliteit van een traditionele installatie met de eindeloze mogelijkheden van streaming!

De RUBICON 6 C is verkrijgbaar met een zwarte of witte hoogglanslak, of echt notenhoutfineer.

Grootse resultaten, compact formaat

De RUBICON 6 is in DALI-terminologie een 2 1/2 + 1/2-wegontwerp, waar het laag/midden en lager/hoger treble verdeeld worden over twee eenheden. De twee 6,5” bas-/middenspeakers spelen strak en nauwkeurig, en kunnen zonder probleem een grotere ruimte vullen. Tegelijk biedt de exclusieve dome/ribbon-tweeter een superieur geluidsbeeld, zonder dat het schel of scherp klinkt. Dit zorgt bovendien voor een optimale spreiding, ook als je niet precies midden tussen de luidsprekers in zit.

DALI EQUI: Echte hifi-streaming en draadloos surroundgeluid

De EQUI is een serie draadloze, actieve hifi-luidsprekers met een schitterend stereo- en surroundgeluid en een supersimpele installatie. Het idee achter EQUI is dat echt hifi-geluid toegankelijk moet zijn voor IEDEREEN – dus ook voor mensen die geen zin hebben in gedoe met kabels en apparaten, maar die toch heel goed geluid willen.

Alle EQUI-producten zijn 100% compatibel met elkaar, dus niets houdt je tegen om klein te beginnen en later te upgraden naar een groter of beter systeem. Bijvoorbeeld van stereo- naar surroundgeluid, of van compacte luidsprekers naar vloerluidsprekers. Met DALI EQUI is draadloos hifi-geluid eenvoudiger en beter dan ooit – voor muziek, TV en films.

RUBICON C series – draadloze actieve luidsprekers met state-of-the-art kwaliteit

De geïntegreerde klasse-D-versterkermodule van de RUBICON C is gebaseerd op een gepatenteerde, state-of-the-art versterkerchip die is gekozen vanwege zijn bijzonder muzikale kwaliteiten. Het unieke aan deze module is dat hij een ongekend hoog vermogen kan afgeven; niet alleen als korte impuls, maar tot wel vijf seconden lang. En dat is meer dan genoeg voor de dynamische explosies in films en muziek.

De module van elke luidspreker heeft twee aparte versterkerkanalen van ieder 250 watt die de belasting van de verschillende speakers verdelen. Deze versterker levert daarmee 250 onvervormde watts voor echte muzieksignalen, een heel andere benadering dan een traditionele high-end stereoversterker met hetzelfde continue vermogen. Wat je merkt is dat dit vermogen bijdraagt aan het krachtige vermogen dat uit je RUBICON C-luidsprekers komt.

Een digitale 50MIPS-processor en een hoogwaardige 24-bit D/A-converter zorgen voor de digitale signaalbehandeling in de module zelf. De allesbepalende volumeregeling vindt plaats vlak voor de analoge versterkingstrap, zodat je kunt rekenen op een optimale SNR en echte 24-bit HD-resolutie bij elk volume.

Het scheidingsfilter is ook geïntegreerd in de DSP, en omdat DALI alle speakers zo goed onder controle heeft, heeft het een versterkermodule kunnen ontwikkelen die alle units tot het uiterste drijft, zonder dat ze beginnen te vervormen. Je kunt het RUBICON C-systeem dus lekker hard zetten – je oren zeggen waarschijnlijk eerder ‘stop’ dan je luidsprekers!

Linear Drive en SMC – een uniek magneetsysteem

De bas-/middenspeakers van de RUBICON C zijn gebaseerd op een speciaal ontworpen versie van DALI’s revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’-magneetsysteem dat in eerste instantie ontwikkeld werd voor de high-end EPICON-serie. Linear Drive bestaat uit een uniek ontworpen magneetmotor en een nieuw magnetisch materiaal, SMC (Soft Magnetic Compounds).

SMC is gebaseerd op geperst ijzerpoeder en heeft daardoor minder geleidend vermogen (1000 tot 10.000 keer minder dan ijzer), waardoor er geen vervorming in de spoelkern optreedt als gevolg van wervelstroom (niet-lineaire, frequentieafhankelijke en snelheidsafhankelijke afremming). Kortom, SMC heeft lineaire magnetische eigenschappen in het hele frequentiebereik en elimineert hierdoor veel van de vervorming waar traditionele magneetsystemen mee te kampen hebben. Daarnaast is het vormbaar en kan het heel nauwkeurig in iedere gewenste vorm gegoten worden.

De SMC-pool van de RUBICON C zit ingesloten in een open en nauwkeurig gekalibreerde koperen kap die op zijn beurt omgeven wordt door een erg krachtige ferrietmagneet. Een simpele, maar tegelijk geniale en gepatenteerde oplossing. Wanneer je de kristalheldere weergave van stemmen en instrumenten uit RUBICON C hoort, wordt pas duidelijk hoeveel vervorming andere luidsprekers produceren in het laag-/middengebied.

Zowel de speakers als de revolutionaire technologie erachter worden in de DALI-fabriek zelf ontwikkeld en geproduceerd. Dat is essentieel om dit soort geweldige prestaties te kunnen leveren. Het enorme vakmanschap en de strenge kwaliteitscontrole staan garant voor je keuze van een perfect product.

100% geoptimaliseerd voor absolute perfectie

Het voorgevormde aluminiumchassis van de bas-/middenspeakers van de RUBICON C heeft een aerodynamisch ontwerp en maakt extreme membraanbewegingen mogelijk, zonder luchtcompressie. Tegelijk zorgt het speciale mengsel van houtvezel en papier voor een zeer stijve en gemakkelijk beweegbare conus zonder resonantieproblemen.

Het unieke aan het RUBICON C-systeem is dat DALI precies weet welke versterker er gebruikt wordt, die zit namelijk ingebouwd in de luidsprekers. En daarom heeft het niet alleen het scheidingsfilter, maar ook de zogenoemde ‘spider’ – die de membraanbewegingen aanstuurt – kunnen optimaliseren.

Normaal gesproken wordt er een beetje extra mechanische weerstand ingebouwd om te voorkomen dat de speaker overbelast raakt, maar hier is alleen de absoluut noodzakelijke weerstand gebruikt. Hierdoor is het mechanisme beweeglijker, wat resulteert in een heel dynamisch, nauwkeurig en ‘snel’ geluid en in krachtige pieken die precies op het goede moment beginnen en stoppen.

De vrije luchtbeweging en de zeer gemakkelijk bewegende ophanging zijn twee van de pijlers van DALI’s low-loss-principe, dat een prachtige detaillering en respons biedt op alle volumeniveaus en bij alle soorten muziek. Een RUBICON C-luidspreker hoeft niet ‘op gang te komen’, zoals veel andere luidsprekers. Je muziek klinkt altijd soepel en natuurlijk, en het gewenste driedimensionale geluidsbeeld is goed te horen in de kamer, zelfs als je alleen rustige achtergrondmuziek speelt.

Softdome- en bandtweeters in perfecte harmonie

De hybride tweeter van de RUBICON 6 C combineert de voordelen van het dome-en-bandtweeter-principe, wat resulteert in een hoge belastbaarheid, grote horizontale spreiding en zijdezachte en ongelooflijk luchtige hoge tonen die kunnen concurreren met de beste elektrostaatsystemen.

Voor optimale interactie tussen de dome- en de bandtweeter moet het systeem heel nauwkeurig worden afgesteld. En daarin is DALI, met zijn jarenlange ervaring, expert. De softdome van de RUBICON C is extreem licht en gemaakt met precies de juiste geometrie, zodat de hogere frequenties prachtig worden afgerond en de bandtweeter de allerhoogste frequenties naadloos overneemt en zorgt voor een algehele luchtigheid in het geluidsbeeld.

Extreem stevige, resonantieloze behuizing met perfecte timing

De stijlvolle en solide behuizing van de RUBICON C is gemaakt van 25 mm dikke MDF-plaat (medium density fibre). De exclusieve finish van hoogglanslak of echt houtfineer benadrukt het enorme ambitieniveau van deze luidspreker.

De behuizing van de vloermodellen is aan de binnenkant opgedeeld in afzonderlijke kamers, zodat er geen drukverschillen ontstaan tussen de speakers in dezelfde behuizing. Zo kunnen de eenheden afzonderlijk worden afgesteld, zonder dat ze elkaar beïnvloeden. Dit is ook de reden dat er meerdere basreflexpoorten in de achterkant zitten: één voor elke kamer.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Draadloze, actieve EQUI-vloerluidspreker
 • Draadloze signaaloverdracht in 24-bit met HD-kwaliteit via SOUND HUB
 • Zeer neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder volume
 • Geïntegreerde 250-watt-versterker in elke luidspreker
 • Hybride tweeter (softdome/band)
 • Handgemaakte bas-/middenspeaker met SMC-magneetsysteem
 • Directe aansluiting voor analoog geluid op elke luidspreker (RCA)
 • Functie voor automatisch aan-/uitzetten
 • Solide en resonantie-arme behuizing van 25 mm dikke MDF-platen
 • Exclusieve finish van hoogglanslak of echt houtfineer

Tegens

 • Alleen draadloze signaaloverdracht met SOUND HUB of SOUND HUB COMPACT
 • Directe aansluiting voor slechts één geluidsbron (analoog via RCA-kabel)
 • Geen bedieningsknoppen op de luidspreker zelf
 • Hub en HDMI- of Bluesound-module apart verkrijgbaar

Video's over de DALI RUBICON 6 C

Accessoires voor de DALI RUBICON 6 C

WSR
Draadloze adapter
€ 149 / Stuk

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)37-30000 Hz
Formaat woofer6.5"

Aanbevolen producten