Skip to content
€ 599,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Het controlecentrum van DALI’s EQUI-systemen. Hier komen alle signalen samen voor ze naar de luidsprekers worden gestuurd. Uit te breiden met modules.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI SOUND HUB – voorversterker en controlecentrum voor DALI EQUI-luidsprekersystemen

 • Voorversterker met draadloze overdracht van HD-audio naar EQUI-luidsprekers
 • Twee sleuven voor uitbreidingsmodules (Bluesound, HDMI/draadloos surroundgeluid)
 • Stabiele, draadloze 24-bit signaaloverdracht met schitterende geluidskwaliteit
 • Geïntegreerde Bluetooth voor streaming vanaf smartphone, tablet, mobiel, PC/Mac enz.
 • Alle ingangen voorzien van functie voor automatisch aan-/uitzetten

De SOUND HUB is een compacte voorversterker die gemaakt is als verzamelpunt en controlecentrum voor alle muziek die je afspeelt via DALI’s draadloze EQUI-luidsprekersystemen. Je kunt digitale en analoge bronnen afspelen en met Bluetooth kun je direct muziek streamen via een smartphone of tablet. Hij heeft ook een functie voor automatisch aan-/uitzetten.

En als je nog meer mogelijkheden wilt, kun je hem upgraden met uitbreidingsmodules – en dan wordt het natuurlijk echt leuk! Met de BluOS-module krijg je bijvoorbeeld Bluesound-streaming met streamingservices, internetradio, multiroom, app-control en AirPlay 2. De HDMI-module geeft je supersimpel en heel goed TV-geluid en de mogelijkheid om een volledig draadloos 7.1-kanaals surroundsysteem te bouwen met wel drie draadloze subwoofers. Voor het eerst kun je nu een echte home-cinema krijgen met lossless kwaliteit, zonder dat je lange luidsprekerkabels door je hele woonkamer hoeft te leggen.

Draadloze signaaloverdracht met topkwaliteit

Via SOUND HUB wordt het muzieksignaal draadloos doorgestuurd naar de exclusieve EQUI-luidsprekers van DALI. Hiermee wordt de muziek met echte 24-bit HD-kwaliteit doorgestuurd. En het signaal is zo stabiel dat het geluid nooit meer wegvalt, tenminste als de SOUND HUB en luidsprekers zich in dezelfde kamer bevinden, zonder tussenmuren.

De bijgeleverde afstandsbediening werkt op Bluetooth, zodat je de SOUND HUB netjes kunt opbergen – bijvoorbeeld in een kastje of hifi-meubel. Maar gelukkig is hij zo elegant dat hij absoluut gezien mag worden!

Het EQUI-systeem combineert de voordelen van een traditioneel stereosysteem met de onuitputtelijke mogelijkheden van streaming. Met deze installatie kun je alle kanten op wat betreft de bediening en de muziek die je luistert, en je krijgt tegelijkertijd een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een echt goede, traditionele fullsize installatie.

De SOUND HUB is verkrijgbaar in het zwart. Inclusief Bluetooth-afstandsbediening. Bluesound- en HDMI/surroundmodule apart verkrijgbaar.

Eenvoudig te gebruiken, meer dan genoeg aansluitingen

De SOUND HUB heeft digitale en analoge aansluitingen (optisch, coaxiaal, RCA, mini-jack), waardoor je alle apparaten erop kunt aansluiten – zelfs de TV. Je kunt ook een draaitafel aansluiten, als je tenminste kiest voor een model met geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker of een aparte RIAA-/phono-voorversterker koopt. De draadloze signaaloverdracht naar de luidsprekers is natuurlijk supersnel (low latency), zodat beeld en geluid altijd synchroon lopen.

Alle ingangen worden automatisch ingeschakeld, en dat geldt ook voor de luidsprekers, dus je kunt meteen naar muziek luisteren. Je kunt het volume regelen op de hub of met de bijgeleverde Bluetooth-afstandsbediening.

Aan de achterkant heeft de SOUND HUB ruimte voor twee uitbreidingsmodules, bijvoorbeeld voor Bluesound of HDMI/draadloos surroundgeluid. Aan de achterkant zit ook nog een USB-uitgang om je smartphone op te laden, of om een compact streamingapparaat van stroom te voorzien.


DALI EQUI: echte hifi-streaming en draadloos surroundgeluid

EQUI is een serie draadloze, actieve hifi-luidsprekers met een schitterend stereo- en surroundgeluid en een supersimpele installatie. Sinds de lancering in 2018 zijn er verschillende modellen bij gekomen. En nu kun je kiezen uit een ecosysteem aan producten die allemaal compatibel zijn met elkaar – onder de naam DALI EQUI.

In het kort, EQUI bestaat uit een reeks hifi-luidsprekers met geïntegreerde, draadloze versterkers en de draadloze SOUND HUB en SOUND HUB COMPACT. En als je denkt dat draadloze technologie en echte hifi-kwaliteit niet samengaan, dan moet je echt eens naar het EQUI-systeem komen luisteren. Het klinkt namelijk fantastisch!

Waarom draadloos hifi-geluid?

Voor veel muziekliefhebbers zijn versterkers met passieve luidsprekers en luidsprekerkabels nog steeds de enige, juiste manier. Het idee achter EQUI is echter dat echt hifi-geluid toegankelijk moet zijn voor IEDEREEN – dus ook voor mensen die geen zin hebben in gedoe met kabels en apparaten, maar die toch heel goed geluid willen.

Waarom zou je eerst je systeem helemaal moeten instellen en aanpassen voordat het goed klinkt? Waarom kun je niet gewoon goed geluid krijgen, zonder al dat technische gedoe? En waarom heb je eigenlijk luidsprekerkabels nodig om echt hifi-geluid te krijgen? Voor die mensen is EQUI een uitstekende oplossing, zeker als ze vooral naar streamingservices luisteren. Het enige wat je dan nodig hebt, is een streamingabonnement en een DALI EQUI-systeem om te kunnen luisteren naar al je favoriete muziek met een schitterende geluidskwaliteit.

Zet je DALI EQUI-luidsprekers neer waar je wilt en zet je SOUND HUB of SOUND HUB COMPACT op de best mogelijke plek (eventueel verborgen achter de TV), stop de stekker in het stopcontact en je bent klaar! Zo simpel is het.

Eindeloze combinatiemogelijkheden

Voor streamingfans is het moeilijkste eigenlijk om te kiezen tussen de OBERON C-, CALLISTO C- of RUBICON C-serie, en of ze compacte of vloerluidsprekers willen. Gelukkig zijn alle EQUI-producten compatibel met elkaar, dus niets weerhoudt je ervan om klein te beginnen en later te upgraden naar grotere en betere luidsprekers, of van een SOUND HUB COMPACT naar een SOUND HUB.

Draadloze muziek is veel meer dan alleen maar Bluetooth. Als je een SOUND HUB hebt, kun je zelf de uitbreidingsmodule BluOS NPM-2i van Bluesound installeren, zodat je ook BluOS-multiroomstreaming en AirPlay 2 krijgt, en MQA kunt streamen via TIDAL HiFi.

Draadloos surroundgeluid met topkwaliteit

Denk je wel eens aan draadloos surroundgeluid, maar twijfel je aan de kwaliteit? Met de HDMI-uitbreidingsmodule voor de SOUND HUB kun je een compleet, draadloos EQUI-surroundsysteem bouwen. De module ondersteunt HDMI eARC, zodat je Dolby- en DTS-surroundgeluid kunt streamen via 4 tot maximaal 7 kanalen – dus 7-kanaals surroundgeluid (met maximaal drie subwoofers).

De klank van de middenluidspreker OBERON VOKAL C is perfect afgestemd op de andere EQUI-luidsprekers, en met 2 x 50 watt heb je meer dan genoeg vermogen voor kristalheldere filmdialogen, zoals het hoort in een echte home-cinema.

En natuurlijk mag een subwoofer niet ontbreken in je EQUI-systeem. De geniale DALI WSR (Wireless Subwoofer Receiver) is een kleine ontvanger die elke actieve subwoofer voorziet van draadloze functionaliteit, of er nu DALI op staat of iets anders. Zo kun je zelf je subwoofer kiezen en je kunt WSR gebruiken als bijvoorbeeld de 1 ontbreekt in je 5.1-surroundsysteem, of als je graag wat meer basgeluid wilt uit je stereo-installatie, maar dan zonder lange subwooferkabels door de hele woonkamer.

Met DALI EQUI is draadloos hifi-geluid eenvoudiger en beter dan ooit.

Nerdalert: Draadloze toptechnologie

De draadloze technologie van de EQUI-serie zorgt ervoor dat zelfs de meest kritische luisteraars hun bezwaren opzij zullen zetten. Deze levert namelijk een geluidskwaliteit die je kunt omschrijven als echte high-end, waar je ook naar luistert.

Deze technologie is gebaseerd op een draadloos protocol dat DALI zelf heeft ontwikkeld en dat een extreem stabiele 30-bit datastroom stuurt via de 5,2 GHz- of de 5,8 GHz-band. Het systeem verstuurt ongecomprimeerd geluid met een resolutie van 24-bit/96 kHz. De laatste 6 bits (van 24 tot 30) worden gebruikt voor feed-forward foutcorrectie, volumeregeling, luidsprekeridentificatie en andere functies.

Het hart van de geïntegreerde versterkers bestaat uit een 50MIPS DSP-chip en een D/A-converter van Burr-Brown met een dynamisch bereik van 123 dB. Hij heeft geen analoog, maar een digitaal scheidingsfilter, waardoor het systeem perfect integreert met luidsprekers die direct op de versterkeruitgang zijn aangesloten.

Voor het allerbeste geluid, ook op laag volume, gebruikt DALI een dynamiek van 24-bit – helemaal tot aan de luidsprekers. Het volume wordt pas geregeld op het moment dat het signaal de ingang van de versterker bereikt, of je nu je telefoon of de SOUND HUB gebruikt. Deze oplossing zorgt voor een optimale signaal-ruisverhouding en een signaal dat binnen de volledige keten 100% intact blijft.

Het EQUI-systeem heeft een extreem lage ‘latency’ – dus een heel lage vertraging in de signaalketen. Vanaf het moment dat het signaal de SOUND HUB binnenkomt, duurt het minder dan 15 ms voordat het de luidsprekers bereikt. Dat is zo snel dat het lijkt alsof het geluid perfect synchroon loopt met het beeld, als je een TV op het EQUI-systeem aansluit.

Minstens even belangrijk is de mogelijke vertraging tussen de afzonderlijke kanalen, bijvoorbeeld links en rechts in een stereo-opstelling. Eigenlijk mag je helemaal geen vertraging hebben, omdat dat slecht is voor het stereobeeld. Maar gelukkig heeft de EQUI een latency van ongeveer 1 sample, wat echt extreem laag is. Bij een samplingfrequentie van 96 kHz komt dit neer op een verschil van 10 usec (10 microseconden), wat overeenkomt met de vertraging die ontstaat als je in je ideale luisterpositie zit en je hoofd een paar centimeter heen en weer beweegt. Met andere woorden, je krijgt een extreem stabiel stereoperspectief, wat ook grotendeels verklaart waarom EQUI zo waanzinnig goed klinkt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Voorversterker met draadloze overdracht van HD-audio naar EQUI-luidsprekers
 • Geïntegreerde Bluetooth voor streaming vanaf smartphone, tablet, mobiel, PC/Mac enz.
 • Twee sleuven voor uitbreidingsmodules (Bluesound, HDMI/draadloos surroundgeluid)
 • Eenvoudige installatie
 • Stabiele, draadloze 24-bit signaaloverdracht met schitterende geluidskwaliteit
 • Aansluitingen voor digitale en analoge apparatuur
 • Alle ingangen voorzien van functie voor automatisch aan-/uitzetten
 • Inclusief Bluetooth-afstandsbediening

Tegens

 • Om alle functies te gebruiken, moet je hem combineren met een EQUI-luidsprekersysteem
 • Basisversie heeft geen geïntegreerde streamingservices of internetradio
 • Geen IR-inleerfunctie voor bestaande TV-afstandsbediening
 • Geen geïntegreerde RIAA/phono-voorversterker voor draaitafel
 • De basisversie heeft geen geïntegreerde Bluesound of HDMI/surround

Video's over de DALI SOUND HUB

Accessoires voor de DALI SOUND HUB

WSR
Draadloze adapter
€ 149 / Stuk

Technische specificaties

Bi-ampingNee
AfstandsbedieningJa
TechnologieënBluOS Ready, NAD/MDC

Recensies


3.9
9 recensies
5
4
4
2
3
2
2
0
1
1

Aanbevolen producten