Skip to content
Bowers & Wilkins
Wandluidsprekers

Bowers & Wilkins CT7.5 LCR

€ 749,00stuk
Zwart

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De ideale voor-, midden- of achterluidspreker voor ambitieuze home-cinema’s. Enorm dynamisch en natuurlijk geluid.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins CT7.5 LCR – voor-, midden- of achterluidspreker voor ambitieuze home-cinema’s

 • Geschikt als voor-, midden- en achterluidspreker voor ambitieuze home-cinema’s
 • Enorm gevoelig, voor maximaal vermogen en maximale dynamiek
 • 7” midden-/basspeaker met kevlarmembraan
 • Tweeter met Nautilus-ontwerp
 • Speciaal ontwikkeld voor valse muren en/of hifi-meubels

De CT7.5 LCR is de compactste luidspreker uit de CT700-serie van Bowers & Wilkins. Hij zit boordevol geavanceerde technologie, voor een filmbeleving die je normaal gesproken alleen in de bioscoop krijgt. De 7” midden-/basspeaker met kevlarmembraan geeft een mooie diepte en dynamiek, en kan een enorm volume aan.

Hij heeft verder een tweeter met Nautilus-ontwerp die alle dialogen en effecten glashelder weergeeft.

Met de juiste versterker kan de CT7.5 LCR films precies zo laten klinken als geluidstechnici het bedoeld hebben. Als er op het beeld- of projectorscherm een helikopter ontploft, dan klinkt het ook echt alsof er een helikopter ontploft – maar dan in de woonkamer. Dit massieve geluid kon je tot dusver alleen in de bioscoop ervaren, maar kun je vanaf nu ook in je eigen home-cinema horen.

De CT7.5 LCR is geschikt als voor-, midden- en achterluidspreker, en kan gecombineerd worden met alle andere luidsprekers uit de CT700-serie.

De CT7.5 LCR is verkrijgbaar in het zwart. 

Bowers & Wilkins CT700-serie – home-cinema met echt bioscoopgeluid Iedereen weet hoeveel indruk een keiharde actiefilm in de bioscoop kan maken. Als de helikopter van de slechterik op het doek ontploft, dan klinkt het alsof het echt in de zaal gebeurt. En dat gevoel wil Bowers & Wilkins je ook geven met zijn ‘Custom Theatre’-luidsprekers.

De CT700-serie is speciaal ontworpen om de geluidssporen van je favoriete films zo realistisch mogelijk weer te geven. Deze luidsprekers hebben een absurd hoog gevoeligheidsniveau en een maximale dynamiek. Met de luidsprekers uit de CT700-serie – en een goede surroundreceiver of versterker – krijg je dus een enorm volume en een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van een ‘echte’ bioscoop.

Compromisloze geluidskwaliteit, bescheiden ontwerp

Bij de CT700-serie betaal je voor de schitterende geluidskwaliteit en de geavanceerde technologie, en niet voor mooie hoogglanslak en een indrukwekkend design. Maar goed, je gaat ook niet naar de bioscoop om uitgebreid naar de luidsprekers te zitten kijken. Je gaat erheen om je te laten meevoeren door het totaalbeeld, de ultieme combinatie van beeld en geluid.

En daarom zijn de CT700-luidsprekers zo ontworpen dat ze heel eenvoudig weggewerkt kunnen worden in een valse wand. Op die manier krijg je een kamer die speciaal is ingericht voor de luidsprekers en versterkers van je home-cinema.

Deze valse wanden kunnen worden voorzien van een akoestisch neutrale stof die alles wat erachter zit aan het oog onttrekt en je home-cinema een stijlvolle en rustige uitstraling geeft. En ten slotte kun je de kamer vol zetten met popcornapparaten, filmposters en andere essentiële dingen. Droom je van de ultieme bioscoopzaal bij jou thuis, dan is dit een uitstekende oplossing.

En heb je geen tijd, ruimte of budget om valse wanden te bouwen, dan kun je de luidsprekers natuurlijk ook gewoon aan de muur hangen. Met hun eenvoudige, ongepolijste ontwerp laten ze zich namelijk prima en onopvallend inpassen in de meeste kamers – zeker als het er toch vaak donker is. Of je kunt ze netjes opbergen in een hifi-meubel, bijv. van unnu of clic.

Geavanceerde toptechnologie

De luidsprekers uit de CT700-serie zitten boordevol geavanceerde technologie. Het topmodel, de CT7.3 LCR, heeft bijvoorbeeld een speciale ‘randloze’ 6” FST-middenspeaker die ook de exclusieve luidsprekerseries van Bowers & Wilkins kenmerkt en die de middentonen ongekend helder weergeeft. Deze FST-unit geeft stemmen, instrumenten en effecten heel natuurlijk en gedetailleerd weer.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van B&W, die kleine kuiltjes in de opening heeft om de luchtweerstand te verminderen – net als een golfbal. Hierdoor ontstaat een zuiverdere en diepere bas, en je hebt nooit meer last van irritante ‘poortgeluiden’, hoe hard de muziek ook aanstaat. De tweeter heeft natuurlijk een Nautilus-ontwerp, voor een zuivere en onvervormde weergave bij ieder volume. Ook deze techniek is afkomstig uit de exclusieve luidsprekerseries van Bowers & Wilkins.

Passieve subwoofer met speciale versterker

De drie verschillende subwoofers uit de CT700-serie zijn ontworpen om explosies en filmeffecten met een indrukwekkende nauwkeurigheid weer te geven, bijv. als de hoofdpersoon moet vluchten voor een salvo uit een machinegeweer.

Deze drie modellen hebben membranen van papier, kevlar en hars. Niet de meest exotische materialen die er bestaan, maar bijzonder betrouwbaar, effectief en geschikt voor de diepste tonen van het geluidsspoor. Deze drie materialen worden in een nauwkeurige verhouding gegoten, voor maximale stabiliteit – ook bij hoge volumes.

De subwoofers zijn passief en moeten dus worden aangesloten op de speciale subwooferversterker uit de CT700-serie. Het voordeel hiervan is dat de versterker speciaal is ontworpen voor deze subwoofer, wat een extreem diepe en nauwkeurige basweergave oplevert. De versterker is een echte krachtpatser en kan moeiteloos twee subwoofers aansturen, bijv. in een 7.2-systeem.

Hier vind je de technische tekeningen

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Enorm gevoelig, voor maximaal vermogen en maximale dynamiek
 • 7” midden-/basspeaker met kevlarmembraan
 • Tweeter met Nautilus-ontwerp
 • Speciaal ontwikkeld voor valse muren en/of hifi-meubels
 • Geschikt als voor-, midden- en achterluidspreker
 • Blauwe membraan elimineert ongewenste reflecties van de projector
 • Kan gecombineerd worden met andere modellen uit de CT700-serie

Tegens

 • Voornamelijk bedoeld voor filmgeluid
 • Uitstekend geluid, bescheiden ontwerp
 • De grotere modellen in de serie hebben nog meer dynamiek

Accessoires voor de Bowers & Wilkins CT7.5 LCR

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)55-22.000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)48-28.000 Hz
Gevoeligheid92 dB
Impedantie8 ohm
Formaat tweeter1"
Formaat woofer7"