Skip to content
€ 999,00set

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Deze oplossing geeft je echt hifi-geluid, zonder dat je woonkamer vol staat met apparatuur. Bluetooth, draaitafelingang en meer dan genoeg vermogen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio FORTE A55 – elegante, draadloze en actieve vloerluidsprekers met Bluetooth, draaitafelingang, slim TV-geluid en serieuze hifi-technologie

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ’n’ play)
 • Elegante en robuuste finish van lak
 • Veel aansluitmogelijkheden, incl. draaitafel en Bluetooth
 • Volumeregeling/mute via de afstandsbedieningen van Samsung en Sony

De FORTE A55 is een set relatief compacte en draadloze actieve luidsprekers met goed geluid van Argon Audio. Ze hebben een verrassend massief en realistisch hifi-geluid dat je kunt vergelijken met traditionele installaties en veel duurdere luidsprekers.

De FORTE A55 vult moeiteloos een gemiddelde woonkamer met goed geluid. Als je nog meer lage tonen en een nog betere basweergave wilt hebben, kun je hem altijd aanvullen met een subwoofer, bijvoorbeeld de compacte BASS10 mk2 van Argon Audio.

En als je tegelijkertijd kunt rekenen op supersimpele bediening, Bluetooth en veel andere, slimme mogelijkheden (inclusief draaitafelingang), dan heb je een echt mooie oplossing voor al je muziek. Als je de woonkamer liever vult met goed geluid dan met een grote installatie en kabels, dan is dit een schitterende oplossing. Ook voor kritische oren.

Geavanceerde techniek en een elegant ontwerp De geïntegreerde digitale versterkers leveren een vermogen van 4 x 80 watt en de nieuw ontwikkelde speakers zijn perfect voor muziek en TV-geluid. Ze zijn namelijk voorzien van een exclusieve trimring van echt aluminium, en de elegante, robuuste finish van lak benadrukt dat het hier om een echt kwaliteitsproduct gaat. De bijgeleverde luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten hoeft aan te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

Als je een TV van Samsung of Sony hebt, kun je het volume van de luidsprekers vrijwel altijd direct regelen met de TV-afstandsbediening – en ze schakelen zichzelf ook weer netjes uit. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken en kunt volop genieten van de schitterende geluidskwaliteit.

De Argon FORTE A55 is verkrijgbaar in zwart of witte matlak. Inclusief afstandsbediening en luidsprekerkabel voor onderlinge verbinding.

FORTE A55 – doordachte en veelzijdige aansluitingen Naast Bluetooth is de FORTE A55 ook voorzien van analoge en digitale ingangen, zodat je deze luidsprekers kunt gebruiken voor alle muziekbronnen. Met twee optische ingangen kun je bijvoorbeeld een TV en muziekstreamer digitaal aansluiten, en dan houd je nog twee analoge ingangen over. En als je wilt, kun je de muziekstreamer zelfs wegbergen.

En bovendien heeft de FORTE A55 ook een speciale draaitafelingang, waarmee je heel snel en eenvoudig een gewone draaitafel kunt aansluiten zonder te investeren in een aparte RIAA-/phono-voorversterker. Als jij ook gek bent op het authentieke geluid van vinyl, is dat natuurlijk een geweldige feature. Simpel en geniaal!

Geavanceerde versterker met digitale aansturing De geïntegreerde digitale versterkers van de FORTE A55 hebben genoeg vermogen voor een indrukwekkend helder en dynamisch geluid, ook op hoog volume. Elke speaker heeft namelijk zijn eigen versterker, zodat er geen passieve componenten meer nodig zijn in het signaalpad. En dat was altijd een belangrijke bottleneck voor goed geluid.

De versterkermodule in de ene luidspreker heeft vier kanalen van ieder 80 watt die elektronisch worden verdeeld over de verschillende speakers. En alhoewel dit natuurlijk niet is te vergelijken met 80 watt continu uit een traditionele high-end stereoversterker, merk je wel dat dit vermogen bijdraagt aan het goede geluid van de FORTE A55.

De combinatie van een actief elektronisch scheidingsfilter en geavanceerde digitale signaalverwerking (DSP) optimaliseert de prestaties op een manier die onmogelijk is met normale, passieve luidsprekers. En dankzij maximale controle over de twee speakers en versterkers kan het volledige systeem maximaal worden benut, zonder risico op overbelasting. Er is dus ook geen ‘buffer’ (zoals een stijvere conusophanging) nodig om de speakers te beschermen, en dat is weer goed voor de geluidskwaliteit.

Geavanceerde basspeakers met dubbellaagse membraan De geavanceerde basspeakers van de FORTE A55 zijn speciaal door Argon Audio ontwikkeld. De membraan heeft een zogenoemde sandwichconstructie – de achterkant is een normale, kegelvormige membraan van papier, waar een concave membraan van glasvezel op is vastgelijmd. Dankzij de optimale beheersing van resonanties en vervorming is het mogelijk geweest om een ‘low-loss’ conusophanging van rubber te gebruiken, voor een dynamisch en levendig geluid – of je nu van keiharde rock of rustige jazz luistert.

Het geavanceerde magneetsysteem houdt de membraan stevig onder controle, van de kristalheldere middentonen tot aan 36 Hz – wat behoorlijk indrukwekkend is voor zo’n compacte vloerluidspreker. En als je nog meer bas wilt, bijvoorbeeld in een grote woonkamer, kun je hem aanvullen met een actieve subwoofer.

Elegante en hoogwaardige behuizing De stijlvolle behuizing is niet zomaar een houten kist. Het is een constructie die geoptimaliseerd is op basis van talloze metingen en computeranalyses. Alle verstevigingen zitten precies op de juiste plek en de nieuwe Argon Audio Resonance Control tussen de twee bas-/middenspeakers elimineert resonanties zonder de nadelige gevolgen voor de dynamiek die traditioneel dempingsmateriaal vaak wel heeft.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Overtuigende hifi-geluidskwaliteit
 • Volle bas en veel vermogen voor dit formaat
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ’n’ play)
 • Speciale draaitafelingang (geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker)
 • Draadloos muziek afspelen via Bluetooth (inclusief aptX/AAC)
 • Volumeregeling via de afstandsbedieningen van Samsung en Sony
 • Analoge en digitale audio-ingangen (2 x optisch/RCA)
 • Sufwooferaansluiting
 • Compatibel met HD-audio tot 24-bit/96kHz
 • Automatische in- en uitschakelfunctie op alle ingangen
 • Inclusief afstandsbediening
 • Elegante en robuuste finish van lak

Tegens

 • Geen audio-in via USB
 • De linker- en rechterluidspreker moeten onderling met een kabel worden verbonden (bijgeleverd)
 • Geen geïntegreerde Bass Management voor subwoofer

Reviews

Accessoires voor de Argon Audio FORTE A55

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)35-20.000 Hz
Versterker80 watt
Tweeter Combined1x x 1" Soft dome
Formaat woofer5"
Woofer Amount2x
Luidspreker-typeActieve HiFi luidspreker

Recensies


5.0
3 recensies
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Lars
Duitsland
1/27/2024

Warm en krachtig geluid met geweldige baslijn, ik ben zeer tevreden en geniet van elk uur pure ontspanning met muziek.

Lars
Duitsland
Lars
Zweden
1/3/2024

Veel geluid voor het geld! En super aardig en behulpzaam personeel in de winkel in Umeå, zal ze zeker nog een keer bezoeken!

Lars
Zweden
Malene
Denemarken
12/25/2023
Malene
Denemarken

Aanbevolen producten