Skip to content
€ 1.299,00set
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Actieve luidsprekerset met geïntegreerde Wi-Fi-streaming, TV-geluid via HDMI en een platenspeleringang. Een uitgebreide oplossing, zonder aparte installatie.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio FORTE A55 WIFI – elegante actieve vloerluidsprekers met muziekstreaming, platenspeleringang, slim TV-geluid via HDMI en serieuze hifi-technologie

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Geïntegreerde Wi-Fi, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, Bluetooth enz.
 • Eenvoudig TV-geluid met perfecte digitale kwaliteit via HDMI
 • Veel aansluitmogelijkheden, incl. platenspeler
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

De FORTE A55 WIFI zijn elegante, actieve vloerluidsprekers met een schitterend geluid en geïntegreerde streaming via Wi-Fi. Met Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect heb je alles wat je nodig hebt om je muziek draadloos af te spelen met echte hifi-kwaliteit. En je stuurt alles aan met je telefoon. TV-geluid via HDMI, een platenspeleringang en geïntegreerde Bluetooth maken het helemaal compleet!

Let op: Chromecast wordt na de lancering toegevoegd via een gratis update.

De speakers zijn voorzien van een exclusieve trimring van echt aluminium, en de elegante finish van matte lak of echt houtfineer benadrukt dat het hier om een kwaliteitsproduct gaat. De bijgeleverde luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten hoeft aan te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

Groot geluid zonder grote installatie

De FORTE A55 WIFI heeft een verrassend massief en realistisch hifi-stereogeluid dat absoluut in de buurt komt van het geluid van traditionele installaties en veel duurdere luidsprekers. Ook heeft hij een grotere behuizing en krachtigere drivers dan de modellen uit de FORTE-serie, zodat je de basgitaar en kickdrum echt in je middenrif voelt bij hoog volume. Als je nog meer bas wilt, kun je hem bijvoorbeeld aanvullen met een aparte subwoofer, bijvoorbeeld een van de modellen van Argon Audio zelf.

Serieus streamen via Wi-Fi

Als je via Wi-Fi streamt, krijg je een hoorbaar beter geluid dan met Bluetooth. De muziek wordt niet onderbroken als je gebeld wordt, en je voorkomt dat de accu van je telefoon leegloopt. Je krijgt bovendien multiroom met Chromecast en AirPlay2, zodat je muziek kunt streamen naar de draadloze speakers in andere kamers, ook als je naar je installatie luistert. Een leuk detail, zeker als je gasten hebt en overal in huis muziek wilt afspelen.

Klaar voor digitaal TV-geluid en platenspeler

Via HDMI kun je de TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. Dan krijg je dus goed geluid én een handige bediening, en omdat hij zichzelf automatisch aan en uit zet, heb je er geen omkijken aan. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken en kunt volop genieten van de schitterende geluidskwaliteit.

En de FORTE A55 WIFI heeft een geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker, zodat je direct een platenspeler kunt aansluiten. En via Bluetooth kun je muziek streamen via je smartphone, tablet of computer. Daarnaast kun je de FORTE A55 WIFI natuurlijk ook prima gebruiken voor games. Deze luidspreker vervangt zonder probleem een hele installatie, zonder dat je iets mist!

De Argon Audio FORTE A55 WIFI is verkrijgbaar in matte lak of met een finish van echt houtfineer. Inclusief afstandsbediening en kabel voor de onderlinge verbinding.

Geavanceerde versterker met digitale aansturing

De geïntegreerde digitale versterkers van de FORTE A55 WIFI hebben genoeg vermogen voor een indrukwekkend helder en dynamisch geluid, ook op hoog volume. Elke speaker heeft namelijk zijn eigen versterker, zodat er geen passieve componenten meer nodig zijn in het signaalpad. En dat was altijd een belangrijke bottleneck voor goed geluid.

De versterkermodule in de ene luidspreker heeft vier kanalen van ieder 80 watt die elektronisch worden verdeeld over de verschillende speakers. En alhoewel dit natuurlijk niet is te vergelijken met 80 watt continu uit een traditionele high-end stereoversterker, merk je wel dat dit vermogen bijdraagt aan het goede geluid van de FORTE A55 WIFI.

De combinatie van een actief elektronisch scheidingsfilter en geavanceerde digitale signaalverwerking (DSP) optimaliseren de prestaties op een manier die onmogelijk is met normale, passieve luidsprekers. En dankzij maximale controle over de twee speakers en versterkers kan het volledige systeem maximaal worden benut, zonder risico op overbelasting. Er is dus ook geen ‘buffer’ (bijv. een stijvere conusophanging) nodig om de speakers te beschermen, en dat is weer goed voor de geluidskwaliteit.

Geavanceerde basspeakers met dubbellaagse membraan

De geavanceerde basspeakers van de FORTE A55 WIFI zijn speciaal door Argon Audio ontwikkeld. De membraan heeft een zogenoemde sandwichconstructie – de achterkant is een normale, kegelvormige membraan van papier, waar een een concave membraan van glasvezel op is vastgelijmd. Dankzij de optimale beheersing van resonanties en vervorming is het mogelijk geweest om een ‘low-loss’ conusophanging van rubber te gebruiken, voor een dynamisch en levendig geluid – of je nu van keiharde rock of rustige jazz luistert.

Het geavanceerde magneetsysteem houdt de membraan stevig onder controle, van de kristalheldere middentonen tot aan 35 Hz – wat behoorlijk indrukwekkend is voor zo’n compacte vloerluidspreker. En als je nog meer bas wilt, bijvoorbeeld in een grote woonkamer, kun je hem aanvullen met een actieve subwoofer.

Elegante en hoogwaardige behuizing

De stijlvolle behuizing van de FORTE A55 WIFI is niet zomaar een houten kist. Het is een constructie die geoptimaliseerd is op basis van talloze metingen en computeranalyses. Alle verstevigingen zitten precies op de goed plek en het nieuwe Argon Audio Resonance Control tussen de twee bas-/middenspeakers elimineert resonanties zonder nadelige gevolgen voor de dynamiek, wat vaak wel zo is bij traditioneel dempingsmateriaal.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ‘n’ play)
 • Geïntegreerde Wi-Fi, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, DTS Play-FI en Bluetooth
 • Heel veel mogelijkheden voor muziek in verschillende kamers (multiroom)
 • Eenvoudig TV-geluid met perfecte digitale kwaliteit via HDMI/ARC
 • Speciale RIAA-ingang voor platenspelers (MM)
 • Analoge en digitale audio-ingangen (optisch/RCA)
 • Subwooferaansluiting
 • Automatische in- en uitschakelfunctie op alle ingangen (m.u.v. platenspeler)
 • Inclusief afstandsbediening van aluminium
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

Tegens

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ‘n’ play)
 • Geïntegreerde Wi-Fi, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, DTS Play-FI en Bluetooth
 • Heel veel mogelijkheden voor muziek in verschillende kamers (multiroom)
 • Eenvoudig TV-geluid met perfecte digitale kwaliteit via HDMI/ARC
 • Speciale RIAA-ingang voor platenspelers (MM)
 • Analoge en digitale audio-ingangen (optisch/RCA)
 • Subwooferaansluiting
 • Automatische in- en uitschakelfunctie op alle ingangen (m.u.v. platenspeler)
 • Inclusief afstandsbediening van aluminium
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

Accessoires voor de Argon Audio FORTE A55 WIFI

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)40-20000 Hz
Versterker80 watt
Formaat tweeter1"
Tweeter typeSoftdome met neodym-magneetsysteem
Formaat woofer5"
Woofer Amount2x

Aanbevolen producten