Skip to content
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QN900C 65"

€ 4.499,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Fantastische 8K Neo Quantum QLED-TV met Full Backlight, Neural Quantum Processor, ultra-exclusief ontwerp van metaal en maar één kabel!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Samsung QN900C – high-end 8K Neo Quantum QLED-TV met Infinity Screen-ontwerp van metaal, Full Backlight, Neural Quantum Processor en One Connect-box voor slechts één kabel naar de TV

 • Full Backlight 8K Neo Quantum QLED met Quantum Matrix Technology Pro en Ultimate 8K Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 8K
 • Ultra-exclusief Infinity Screen-ontwerp en Eco Smart Control met zonnecellen
 • Aparte One Connect-box voor slechts één kabel naar de TV, inclusief voeding
 • Kan heel dicht tegen de muur worden gehangen dankzij Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar)

De Samsung QN900C is een high-end 8K Neo Quantum QLED-TV met een verbluffende resolutie van 7680x4320. Hij heeft alles wat Samsung te bieden heeft op het gebied van TV-technologie, inclusief een Full Backlight 8K-antischitteringsbeeldpaneel, Neural Quantum Processor 8K en One Connect-box met alle aansluitingen, inclusief voeding, zodat je maar één kabel naar de TV hoeft te trekken.

De metalen rand rondom het scherm is slechts 2 mm dik, zodat het beeld vrijwel de hele voorkant bedekt (99% screen-to-body ratio). En met het Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar) kun je deze TV direct tegen de muur hangen, net als een schilderij. Een detail dat deze fantastische TV de spreekwoordelijke kroon op je interieur maakt.

En met eARC kun je ongecomprimeerd surroundgeluid, inclusief Dolby Atmos, doorsturen via de aangesloten HDMI-kabel. Bijvoorbeeld naar een mooie home-cinema of een geschikte soundbar die de Atmos-informatie als een extra hoogtedimensie weergeeft. En je kunt alles bedienen met je stem via de microfoon in de afstandsbediening (Amazon Alexa) of een aparte smart-luidspreker (Google Assistant). Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

De Samsung QN900C is verkrijgbaar in Titan Black (metaal). Inclusief Eco Smart Control (Bluetooth) met zonnecellen. De zonnecellen werken zelfs bij gewone kamerverlichting en besparen jou en de natuur een heleboel batterijen. Als je toch liever een traditionele IR-afstandsbediening met druktoetsen wilt, kun je deze bijkopen (TM1240A).

Let op: HiFi Klubben adviseert je om een paar actieve luidsprekers, een goede soundbar of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit. 

Neo QLED – haal nog meer uit je TV

Neo QLED is een verdere ontwikkeling van de LED-technologie. Deze techniek maakt gebruik van lichtdiodes, die het licht voor je beeld creëren, die ongeveer 40 keer kleiner zijn. Hierdoor kunnen er veel meer LED-lichtjes gebruikt worden, wat weer betekent dat een Neo QLED-TV veel meer controle heeft over de lichte en donkere delen van het beeld. Je krijgt dus een veel beter zwartniveau en contrast, en minder ‘bleeding’.

De geavanceerde Neural Quantum Processor 8K QLED-processor analyseert visuele gegevens en maakt gebruik van 8K-informatie die is gegenereerd door 20 neurale netwerken om elk zichtbaar detail van je 8K-content te verbeteren. Dynamic Tone Mapping met HDR10+ past de kleurweergave en contrastverhouding scène voor scène aan, waardoor je de allerkleinste nuances kunt zien. De processor upscalet alle beelden naar 8K, zodat je altijd het maximale uit dit schitterende beeldpaneel haalt – ook al is het aanbod van 8K-materiaal op dit moment nog beperkt.

De achtergrondverlichting van de Samsung QN900C-serie is uitgevoerd als Full Backlight; dit wil zeggen dat de LED-lichtbronnen gelijkmatig verdeeld zijn over het volledige beeldpaneel en niet alleen langs de randen, zoals bij goedkopere TV’s. In combinatie met de exclusieve Ultimate 8 K Dimming Pro-functie krijg je dus een zwartniveau dat heel erg in de buurt komt van OLED, maar dan met een betere helderheid en lichtsterkte.

One Connect voor slechts één kabel naar de TV

De aansluitingen van de QN900C zitten in een aparte box die Samsung de One Connect noemt. Hiermee kun je alle HDMI-beeldbronnen aansluiten, bijvoorbeeld een blu-rayspeler en spelcomputer, maar ook USB-media. Hij is tevens voorzien van een digitale audio-uitgang.

Je hoeft alleen maar de bijgeleverde optische kabel aan te sluiten op de TV om beeldsignaal en stroom door te sturen naar de TV. En dat is goed nieuws voor je interieur – zeker als de TV aan de muur hangt. Als je de bijgeleverde tafelstandaard gebruikt, kun je de kabels helemaal wegdoen. Je kunt de box desgewenst opbergen, bijvoorbeeld in een TV-meubel of kast, of heel discreet bevestigen aan de achterkant van de tafelstandaard. Hij wordt geleverd met kabels van 0,3 en 2,5 meter, 5 meter is apart verkrijgbaar.

Ambient Mode – verandert de TV in een actief schilderij

Ambient Mode is een nieuwe en slimme functie voor iedereen die liever niet tegen een groot, zwart vlak aankijkt als de TV uit staat. Met Ambient Mode kan het beeldpaneel actief worden gebruikt, bijvoorbeeld door het op je behang of muur te laten lijken, of door foto’s weer te geven, de tijd of het weer enz. Ambient Mode ziet er heel cool uit, maar gebruikt wel meer stroom dan wanneer je de TV helemaal uit zou zetten. En dat kan natuurlijk ook nog steeds.

Auto Game Mode – geweldig gamen op een groot scherm

Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, zorgt Auto Game Mode voor optimale games. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere en soepelere respons krijgt – net als op je PC-monitor.

De QN900C is voorzien van de allerbeste versie van Samsung’s Game Mode, inclusief HDMI 2.1-functies VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) en HFR (High Frame Rate, 4K/120). Met Game Bar 3 krijg je ook een uitgebreid bedieningspaneel dat speciaal is ontwikkeld voor games.

De beste films en series streamen

Als bezitter van een QN900C heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. Ook verschijnen er steeds meer films en series met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Opnemen en pauzeren via USB – TV-kijken als het jou uitkomt

Met de QN900C kun je TV-programma’s pauzeren, terugspoelen of opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost en die je heel gemakkelijk uit het zicht kunt plaatsen. En als hij eenmaal aangesloten is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opname- en pauzefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG).

Nog een exclusief detail is dat de QN900C is uitgerust met twee TV-tuners, zodat je één programma kunt opnemen terwijl je naar een ander programma kijkt. Let er wel op dat de TV slechts één CI-sleuf heeft voor kaartlezers. Ten minste een van de twee uitzendingen moet daarom ongecodeerd zijn. Je kunt echter wel een gecodeerde uitzending opnemen en tegelijk kijken naar een blu-ray/DVD via HDMI. Denk er ook aan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet

De QN900C heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te kunnen genieten van prachtig digitaal beeld. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Full Backlight 8K Neo Quantum QLED met Quantum Matrix Technology Pro en Ultimate 8K Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 8K
 • Ultra-exclusief Infinity Screen-ontwerp en Eco Smart Control met zonnecellen
 • Aparte One Connect-box voor slechts één kabel naar de TV, inclusief voeding
 • Veel geavanceerde gamingopties
 • Kan heel dicht tegen de muur worden gehangen dankzij Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar)
 • Erg grote lichtsterkte
 • Alle HDMI-ingangen zijn compatibel met HDMI 2.1
 • Pauze-/opnamefunctie via USB en dubbele TV-tuner
 • Afstandsbediening met geïntegreerde microfoon voor voice-control

Tegens

 • Geen Dolby Vision
 • Slim Fit-muurbeugel apart verkrijgbaar
 • Beperkte hoeveelheid echt 8K-materiaal verkrijgbaar (op dit moment)

Reviews

Accessoires voor de Samsung QN900C 65"

Technische specificaties

Resolutie8K Ultra HD
Schermtype Neo QLED
HDR Formaten HDR10+, HLG, HGiG
Beeldfrequentie 100 Hz
Beeldprocessor Neural Quantum Processor 8K
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Aanbevolen producten