Skip to content
Pro-Ject
Draaitafel

Pro-Ject X2

€ 1.199,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Zware high-end draaitafel met mooie finish en topkwaliteit tot in de kleinste details. Exclusieve luxe voor je vinyl.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject X2 – zware en serieuze draaitafel met kwaliteit tot in de kleinste details

 • Exclusieve afwerking van lak of echt houtfineer
 • Speelklaar met Pick it 2M Silver MM-element (Ortofon)
 • 9” toonarm van koolstofvezel/aluminium (ook heel geschikt voor high-end MC-elementen)
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel

De X2 is een exclusieve high-end draaitafel die voldoet aan de eisen van de meest ambitieuze hifi-systemen. Hij zit propvol geavanceerde oplossingen en met zijn mooie en stijlvolle ontwerp is de X2 echt een aanvulling op je interieur, zonder dat hij te dominant aanwezig is. Als je gaat voor goed vinylgeluid en tegelijkertijd vindt dat het er ook een beetje uit mag zien, dan is de X2 een uitstekende keuze.

De X2 heeft een zwaarder chassis en een dikker draaiplateau dan de X1. De toonarm is ook langer en zwaarder, zodat hij optimaal zijn werk kan doen in combinatie met een goed Moving Coil-element. Zo ben je voorbereid als je op een gegeven moment wilt overstappen naar echt compromisloos geluid.

De plint is gelakt met acht lagen voor een extra mooie en diepe finish. Of je kunt kiezen voor de ongelofelijk mooie versie met echt notenhoutfineer. De X2 is bovendien erg gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere high-end draaitafels heeft hij namelijk een ‘Speed Box’-functie die automatisch omschakelt tussen 33/45 rpm – je hoeft de aandrijfsnaar dus niet aan te raken.                                               

Direct speelklaar, en hoe!

De X2 wordt speelklaar geleverd met een exclusief Pick it 2M Silver MM-element dat het legendarische merk Ortofon speciaal voor Pro-Ject heeft ontwikkeld. De spoelen zijn gemaakt van zuiver zilver en geen koper zoals in de meeste, goedkopere varianten. Hierdoor klinkt alles nog dynamischer en gedetailleerder. En als de naald versleten is, dan koop je gewoon een nieuw element: heel goedkoop, erg simpel!

Je kunt er ook extra contragewichten bij kopen, en dankzij de eindeloze instelmogelijkheden kun je de X2 exact afstellen op de meeste elementen. De bijgeleverde signaalkabel is van erg hoge kwaliteit, maar je als je wilt, kun je hem natuurlijk vervangen door een betere.

De X2 is verkrijgbaar met een zwarte finish (hoogglans of satijnmat), wit of notenhoutfineer. Inclusief stofkap, element en RCA-signaalkabel.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

Trillingen niet toegestaan

De plint van de X2 is gemaakt van zwaar en trillingsdempend MDF, een ultrastabiele basis voor alle andere componenten. De ultrastille motor is losgekoppeld van het chassis door middel van een TPE-buffer. De snelheid wordt elektronisch geregeld door de geïntegreerde DC/AC-generator die samen met de ‘Speed Box’ de motor voorziet van een ongekend zuivere en stabiele stroomtoevoer.

Het extra dikke draaiplateau (30 mm) van acryl weegt twee kilo en helpt zo om trillingen en resonanties te elimineren – en het ziet er natuurlijk spectaculair uit. De stevige voetjes van aluminium en TPE-rubber voorkomen trillingen van onderaf en zijn in hoogte verstelbaar, zodat je de X2 heel eenvoudig helemaal loodrecht kunt zetten.

De toonarm heeft een exclusieve en trillingsvrije sandwichconstructie van koolstofvezel en aluminium, en de toonarmbuis en behuizing van het element bestaan uit één geheel. De basis is gemaakt van aluminium voor maximale stabiliteit en je kunt de azimuth en aftasthoek instellen, zodat de naald perfect in de groef valt. Door het superstabiele platform kan deze schitterende arm echt alles uit de kast halen – welk element je ook gebruikt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Exclusieve afwerking van lak of echt houtfineer
 • Extra zwaar en trillingsvrij draaiplateau van acryl
 • Speelklaar met Pro-Ject Pick it 2M Silver MM-element (Ortofon)
 • 9” toonarm van koolstofvezel/aluminium (ook heel geschikt voor high-end MC-elementen)
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Verstelbare aluminium voetjes met TPE-demping
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel
 • Nieuwe naald voor bijgeleverd element apart verkrijgbaar
 • Handgemaakt in Europa

Tegens

 • Geen geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker

Accessoires voor de Pro-Ject X2

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
Element2M Silver MM
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm9"
Effectieve massa toonarm13,5 g

Aanbevolen producten