Skip to content
Ortofon
MM-element

Ortofon 2M Black LVB 250

€ 999,00stuk
Levertijd 3-4 weken
  -
High-end MM-element met EISA Award en mooi, gedetailleerd geluid – vooral bij akoestische muziek. ‘Nude’ Shibata-diamant op naalddrager van borium.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Ortofon 2M Black LVB 250 – speciale high-end versie van de 2M Black met EISA Award en een schitterend geluid

 • ‘Nude’ Shibata-diamant op een naalddrager van borium
 • Heel geschikt voor akoestische muziek
 • Hoge output (5 mV)
 • Geschikt voor gewone toonarmen en standaard SME-behuizingen
 • De naald kan apart worden vervangen

De Ortofon 2M Black LVB 250 is een speciale versie van het veelgeprezen 2M Black MM-element, gelanceerd naar aanleiding van de 250e geboortedag van Ludwig van Beethoven. Hij heeft dezelfde kwaliteiten als het origineel, maar is voorzien van een ‘nude’ Shibata-diamant op een naaldbuis van borium – een oplossing die direct afkomstig is van het veel duurdere Cadenza Black MC-element.

De 2M Black LVB 250 heeft de felbegeerde EISA Award voor beste element 2021-2022 gewonnen. Een beter kwaliteitskeurmerk bestaat bijna niet.

LET OP: de 2M Black LVB 250 is ook verkrijgbaar in een iets lagere 2MR-versie. Die past bijvoorbeeld op een aantal draaitafels van Rega, waar je anders een tussenschijf (spacer) onder de toonarm zou moeten monteren. Afgezien van de vorm en het iets lagere gewicht van de 2MR, zijn de twee versies 100% identiek en hebben ze dezelfde naald.

Topkwaliteit tot in de kleinste details

Niet alleen de naaldbuis, maar ook de ophanging is verbeterd en voorzien van een nieuwe MWCNT-rubbersamenstelling, voor een nog effectievere demping en betere prestaties. De 2M Black LVB 250 spoort al bij een naalddruk van slechts 1,5 gram, zodat je platen nauwelijks slijten. Tegelijkertijd tast de Shibata-naald ook de allerkleinste trillingen in de groeven perfect af, waardoor je een ongekende detaillering en luchtigheid krijgt, en een onvergetelijk goed geluid – vooral bij akoestische muziek.

De Ortofon 2M Black LVB 250 klinkt in feite net zo goed als een echt Moving Coil-element. Maar hij biedt de voordelen van MM – je kunt hem dus gebruiken op gewone toonarmen, en je kunt de naald los vervangen, wat op termijn weer goed is voor je portemonnee.

GRATIS MONTAGE

HiFi Klubben helpt je graag om het element te vinden dat perfect bij je draaitafel past. En als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

GRATIS MONTAGE

HiFi Klubben helpt je graag om het element te vinden dat perfect bij je draaitafel past. En als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

Wat maakt een element goed?

Je kunt meer lezen over Ortofons producten en je verdiepen in de details op hun website hier. Krijg inzicht in wat een goed element definieert, en leer meer over de technologie en materialen achter Ortofons producten. Anders weten we alles over Ortofon in onze winkels, waar we altijd klaar staan om te helpen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • ‘Nude’ Shibata-diamant op een naalddrager van borium
 • Ophanging van MWCNT-rubber (Multi Wall Carbon Nano Tubes)
 • Ideaal voor akoestische muziek
 • Goede aftasting bij lage naalddruk
 • Hoge output (5 mV)
 • Geschikt voor gewone toonarmen en standaard SME-behuizingen
 • De naald kan apart worden vervangen*

Tegens

 • Verdient een goede RIAA-/phono-voorversterker
 • Sommige duurdere MC-elementen hebben nog meer detaillering en dynamiek

Reviews

Accessoires voor de Ortofon 2M Black LVB 250

X2
Pro-Ject X2
Draaitafel
€ 1.199 / Stuk

Technische specificaties

Type elementMoving Magnet
Compliance22 µm/mN
StijlenNude Shibata
Uitgangsspanning (mV)5
Kanaalscheiding bij 15 kHz15 dB
Kanaalscheiding bij 1 kHz27 dB
Tracking ability80 μm
Aanbevolen naalddruk1,5 g
Aanbevolen impedantie47 kOhm
Frequentiebereik bij -3 dB20-20000 Hz

Aanbevolen producten