Skip to content
Pro-Ject
Draaitafel

Pro-Ject X1

€ 749,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

EISA-winnende draaitafel met elegante finish en topkwaliteit tot in de kleinste details. Wordt speelklaar geleverd, met element.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject X1 – EISA-winnende hifi-draaitafel met exclusief ontwerp

 • Exclusieve finish van hoogglanslak of echt houtfineer
 • Speelklaar met Pick it 2S-element (Ortofon)
 • 8,6”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel
De X1 is een exclusieve, EISA-winnende draaitafel met een schitterend geluid en heel veel geavanceerde technische oplossingen. Met zijn mooie en stijlvolle ontwerp is de X1 echt een aanvulling op je interieur, zonder dat hij te dominant aanwezig is. Als je gaat voor goed vinylgeluid en tegelijkertijd vindt dat het er ook een beetje uit mag zien, dan is de X1 een uitstekende keuze.

De plint is gelakt met acht lagen voor een extra mooie en diepe finish. Of je kunt kiezen voor de ongelofelijk mooie versie met echt notenhoutfineer. De X1 is bovendien erg gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot veel andere high-end draaitafels heeft hij namelijk een ‘Speed Box’-functie die automatisch omschakelt tussen 33/45 rpm – je hoeft de aandrijfsnaar dus niet aan te raken.

De X1 heeft de gerenommeerde EISA Award 2019-2020 gewonnen in de categorie ‘Best Buy’. En dat benadrukt nogmaals dat je hiermee heel veel goed geluid voor je geld krijgt.

Speelklaar en flexibel
De X1 wordt speelklaar geleverd met een hoogwaardig Pick it 2S MM-element dat het legendarische merk Ortofon speciaal voor Pro-Ject heeft ontwikkeld. En als de naald versleten is, dan koop je gewoon een nieuwe (bijv. Ortofon 2M Blue) – heel goedkoop, erg simpel en heel goed voor het geluid!

Je kunt er ook extra contragewichten bij kopen, en dankzij de eindeloze instelmogelijkheden kun je de X1 exact afstellen op de meeste elementen. De bijgeleverde signaalkabel is van erg hoge kwaliteit, maar je als je wilt, kun je hem natuurlijk vervangen door een betere.

De X1 is verkrijgbaar in zwarte hoogglans, wit of notenhout. Inclusief stofkap, element en RCA-signaalkabel.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.
Trillingen niet toegestaan
De plint van de X1 is gemaakt van zwaar en trillingsdempend MDF, een ultrastabiele basis voor alle andere componenten. De ultrastille motor is losgekoppeld van het chassis door middel van een TPE-buffer. De snelheid wordt elektronisch geregeld door de geïntegreerde DC/AC-generator die samen met de ‘Speed Box’ de motor voorziet van een ongekend zuivere en stabiele stroomtoevoer.

Het solide draaiplateau van acryl weegt twee kilo en helpt zo om trillingen en resonanties te elimineren – en het ziet er natuurlijk spectaculair uit. De stevige voetjes van aluminium en TPE-rubber voorkomen trillingen van onderaf en zijn in hoogte verstelbaar, zodat je de X1 heel eenvoudig helemaal loodrecht kunt zetten.

De toonarm heeft een exclusieve en trillingsvrije sandwichconstructie van koolstofvezel en aluminium, en de toonarmbuis en behuizing van het element bestaan uit één geheel. De basis is gemaakt van aluminium voor maximale stabiliteit en je kunt de azimuth en aftasthoek instellen, zodat de naald perfect in de groef valt. Door het superstabiele platform kan deze schitterende arm echt alles uit de kast halen – welk element je ook gebruikt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Exclusieve finish van hoogglanslak of echt houtfineer
 • Zwaar en trillingsvrij draaiplateau van acryl
 • Speelklaar met Pick it 2S-element (Ortofon)
 • 8,6”-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Verstelbare aluminium voetjes met TPE-demping
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel
 • Nieuwe naald voor bijgeleverd element apart verkrijgbaar
 • Handgemaakt in Europa

Tegens

 • Geen Pick it 2M Silver-element
 • Geen aandrijving in aparte behuizing
 • Geen geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker
 • Sommige andere modellen hebben een zwaardere constructie

Reviews

Accessoires voor de Pro-Ject X1

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
ElementOrtofon 2M Silver
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm8,6"
Effectieve massa toonarm8 g

Aanbevolen producten