Skip to content
Philips
OLED-TV

Philips Ambilight TV OLED908 55"

€ 1.799,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

High-end 4K OLED-TV met exclusief Bowers & Wilkins-luidsprekersysteem, Ambilight Next Generation en top beeldkwaliteit. Zo goed zijn de TV’s van nu!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Philips OLED908 – high-end 4K OLED-TV met een schitterende beeldkwaliteit, AM en luidsprekersysteem van Bowers & Wilkins

 • 4K OLED-TV met P5 AI Perfect Picture-processor
 • Geïntegreerd geluidssysteem van Bowers & Wilkins
 • Ambilight Next Generation
 • Perfecte zwartweergave en erg hoge lichtsterkte voor een OLED-TV
 • Dolby Vision

De OLED908 is een high-end 4K OLED-TV met het allerbeste beeld en geluid van dit moment. En de OLED+-aanduiding van Philips laat zien dat dit echt een heel bijzondere TV is. De combinatie van een exclusief OLED-paneel, geavanceerde P5 AI Perfect Picture-processor en een speciaal ontworpen 3.1-kanaals luidsprekersysteem van Bowers & Wilkins zie je niet zo vaak, ook niet in veel duurdere TV’s.

Ambilight Next Generation – schitterende kleuren in je woonkamer

Het puntje op de i is het schitterende 4-zijdige Ambilight-systeem: via LED’s aan de zijkanten van de TV wordt de achterwand van je woonkamer verlicht met schitterende kleuren die passen bij wat er op het scherm gebeurt. Als je TV dicht tegen de achterwand staat, zorgen het beeldscherm en Ambilight ervoor dat je bijna letterlijk in de perfecte sfeer wordt gezogen. En als je toch liever gewoon TV kijkt, kun je de functie ook instellen op discreet wit licht of helemaal uitschakelen.

Het Ambilight van de OLED908 is bovendien voorzien van geavanceerde, zelfstandige LED-lichten die nu nog beter aansluiten bij de beelden op het scherm. Hierdoor krijgt je TV een totaal nieuwe dimensie, en dat is dan ook de reden dat Philips het Ambilight Next Generation heeft genoemd.

Exclusief TV-geluid van Bowers & Wilkins

De OLED908 is voorzien van een exclusief geluidssysteem van de wereldberoemde Britse hifi-specialist Bowers & Wilkins. De geïntegreerde soundbar onder het scherm bevat een 3.1-kanaals systeem met linker-, rechter-, midden- en basluidsprekers. Het resultaat? Een ongekend goed geluid en duidelijke, gedetailleerde dialogen – ook bij laag volume. En als je nog meer bas wilt, kun je hem aanvullen met een aparte subwoofer.

Exclusieve en geavanceerde beeldbewerking met P5 AI Perfect Picture

De exclusieve en geavanceerde P5 AI Perfect Picture-beeldverwerking zorgt ervoor dat ook niet-UHD-beelden (HDTV, blu-ray enzovoort) geüpscaled en optimaal bewerkt worden, zodat de scherpte, details en kleuren worden weergegeven met een prachtige kwaliteit. Dankzij Google TV en Chromecast built-in krijg je een heleboel leuke Smart TV-functies. En je kunt alles aansturen met je stem dankzij Google Assistant en Amazon Alexa.

Let op: HiFi Klubben adviseert je nog steeds om een paar actieve luidsprekers, een goede soundbar of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit.

De OLED908 is verkrijgbaar met een zwarte finish van metaal (Smoke Black). Met geïntegreerd luidsprekersysteem van Bowers & Wilkins.

OLED – een unieke manier om TV te kijken

Een OLED-scherm heeft geen achtergrondverlichting achter het beeldpaneel zoals LED/QLED-TV’s. Bij een OLED-scherm komt het licht van de individuele beeldpunten (pixels) zelf. Het voordeel hiervan is een superplat ontwerp, laag energieverbruik, perfecte zwartweergave en een supersnelle responstijd.

In tegenstelling tot een LED/QLED-TV heeft OLED een perfect zwartniveau; om pikzwart te krijgen, hoeven de juiste pixels alleen maar uit te gaan. Aan de andere kant hebben OLED-TV’s een lagere lichtsterkte dan de beste QLED-schermen en werken ze het best als je de omgevingsverlichting kunt regelen. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent om in een lichte kamer TV te kijken. Je kunt HiFi Klubben natuurlijk altijd om advies vragen als je niet zeker weet welk type TV het beste bij jou past.

Google TV met Chromecast built-in – eindeloos veel streamen

Chromecast is een geniale nieuwe functie die geïntegreerd is in het Google TV-platform. Met Chromecast built-in kun je een smartphone of tablet gebruiken om geluid en beelden van duizenden streamingservices op internet te streamen naar de TV. Deze functie wordt al ondersteund door Netflix, HBO, YouTube en nog veel, veel meer. Je selecteert gewoon de TV als mediaspeler in je mobiele app en je flatscreen gaat aan de slag, terwijl je alles natuurlijk heel eenvoudig regelt met je telefoon (Android en iOS).

En wat helemaal slim is: de app hoeft niet eens op de TV geïnstalleerd te zijn. Zolang je mobiele apparaat Chromecast ondersteunt, werkt het. Je krijgt dus veel meer mogelijkheden dan met andere Smart TV-platforms. Google Cast kan ook worden gebruikt om de Chrome-vensters op je Mac/PC te spiegelen op de TV.

Met Chromecast werkt je smartphone/tablet als afstandsbediening, en niet als mediaspeler, zoals bij bijvoorbeeld Spotify Connect. De verwerking van het beeld- en geluidsmateriaal gebeurt direct op TV, via je netwerk. Hierdoor gaat de batterij van je mobiele apparaat veel langer mee. En als je bijvoorbeeld een halve Netflix-film hebt gekeken in de trein, kun je hem pauzeren en na thuiskomst verder afkijken op TV.

Auto Game Mode – geweldig gamen op een groot scherm

Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, zorgt Auto Game Mode voor optimale games. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere en soepelere respons krijgt – net als op je PC-monitor.

De QLED908 is voorzien van de allerbeste versie van Philips’ Game Mode, inclusief HDMI 2.1-functies VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) en HFR (High Frame Rate, 4K/120) en G-SYNC. Met Philips’ eigen Game Bar krijg je ook een uitgebreid bedieningspaneel dat speciaal is ontwikkeld voor games.

De beste films en series streamen

Als bezitter van een OLED908 heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. Ook verschijnen er steeds meer films en series met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet

De OLED908 heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te genieten van prachtig digitaal beeld. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 4K OLED-TV met P5 AI Perfect Picture-processor
 • Ambilight Next Generation
 • Geïntegreerd geluidssysteem van Bowers & Wilkins
 • Vanta Black Polarizer-scherm met antischittering
 • Erg grote lichtsterkte voor een OLED-TV
 • Perfecte zwartweergave
 • Exclusief en ultraslank ontwerp van metaal
 • Dolby Vision
 • Afstandsbediening met drukknoppen en geïntegreerde microfoon voor voice-control
 • Veel geavanceerde gamingfuncties, incl. VRR en 4K/120Hz
 • Tvee HDMI-ingangen zijn compatibel met HDMI 2.1
 • Calman Ready
 • Draaivoet (bij 65” en lager)

Tegens

 • Geen directe schermspiegeling van/naar telefoon
 • Geen Apple AirPlay
 • Sommige andere QLED-modellen hebben een nog hogere lichtsterkte
 • Geen pauze-/opnamefunctie of dubbele TV-tuners
 • Geen aparte box voor aansluitingen
 • Niet alle HDMI-ingangen ondersteunen HDMI 2.1

Reviews

Video's over de Philips Ambilight TV OLED908 55"

Accessoires voor de Philips Ambilight TV OLED908 55"

Technische specificaties

Resolutie4K Ultra HD
Schermtype OLED
HDR Formaten Dolby Vision, HDR10+, HLG, HGiG
Beeldfrequentie 120 Hz
Beeldprocessor P5 AI Perfect Picture
Game modeJa

Recensies


5.0
2 recensies
5
2
4
0
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten