Skip to content
€ 499,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Schitterende geluidskwaliteit, streaming met Chromecast built-in, draaitafelingang en mooie afwerking. Serieus hifi-product in supercompact formaat!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD AMP1 – supercompacte stereoversterker met uitstekend geluid, elegante finish, Chromecast built-in, muziekstreaming en draaitafelingang

 • Supercompact, stijlvol en stevig ontwerp van aluminium
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen
 • Streaming via Chromecast built-in for audio, inclusief nummerkeuze en volumeregeling in je hele huis en geïntegreerde Bluetooth, met draaitafelingang
 • Google Assistent (smart-speaker noodzakelijk)
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, inclusief functie voor automatisch aanzetten

De AMP1 is een supercompacte stereoversterker met een schitterend geluid die de lat in deze productcategorie wel heel hoog legt. Hij heeft meer dan genoeg vermogen en een schitterend geluid. En tegelijkertijd hoef je niet de hele tijd tegen een groot en lomp apparaat aan te kijken. Met Chromecast built-in kun je draadloze muziek met hoge kwaliteit streamen met je smartphone.

Het geluid van de AMP1 is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je hem gerust kunt combineren met een paar echt goede hifi-luidsprekers, bijvoorbeeld van DALI of van Bowers & Wilkins. Het vermogen van 2 x 40 watt is zo krachtig dat je zelfs een paar veeleisende vloermodellen kunt aansturen, en dat met een geluidskwaliteit die je eigenlijk moet horen om het te kunnen geloven. Hij heeft een stijlvol ontwerp van aluminium, zodat je ogen ook niets tekortkomen.

Slimme en flexibele aansluitingen – ideaal voor TV-geluid

De AMP1 heeft digitale en analoge geluidsingangen, inclusief een draaitafelingang (MM), en werkt ook heel goed samen met een TV. En dan zijn we er nog niet; je kunt het geluid uit de TV namelijk direct aansluiten op de optische ingang, en zo het volume regelen met de bestaande afstandsbediening van je Samsung- of Sony-TV.*

De AMP1 schakelt zich zelfs automatisch in als je een van de aangesloten apparaten aanzet (behalve de draaitafel). Dit betekent dat je altijd kunt rekenen op het best mogelijke TV-geluid, zonder lastige instellingen, extra afstandsbedieningen en ander gedoe – en zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de volgende elektriciteitsrekening. Wat wil je nog meer?

De NAD AMP1 is verkrijgbaar met een finish van zwart aluminium. Inclusief afstandsbediening.

* Deze functie kan ook werken met de nieuwere TV’s van andere fabrikanten. Vraag HiFi Klubben om meer informatie.

Streaming via Chromecast built-in en Bluetooth Chromecast built-in is een geniale manier om muziek en geluid via een smartphone, tablet of computer te streamen naar je installatie. De meeste muziek-apps (Spotify, TIDAL, TuneIn Radio enz.) zijn compatibel met Chromecast. Druk dus op het icoontje en je kunt meteen genieten van je favoriete muziek.

En omdat alles wordt afgespeeld door de installatie, gaat de accu van je telefoon veel langer mee. En je kunt hem ook gebruiken om nummers te kiezen en het volume te regelen, waar in huis je ook bent. Als je wilt, kun je ook muziek afspelen in andere kamers. Je zet dan gewoon een paar extra Chromecast-luidsprekers neer en stuurt alles samen met de AMP1 aan via je smartphone. Dit heeft weliswaar niet dezelfde mogelijkheden als een echt multiroomsysteem, maar je kunt wel lekker draadloos van je muziek genieten.

Je kunt ook direct streamen met je mobiele telefoon, bijvoorbeeld via Bluetooth, net als bij een gewone, draadloze Bluetooth-luidspreker. Supersimpel en je hebt geen netwerk nodig. Maar hierdoor raakt de accu van je telefoon wel sneller leeg.

De perfecte combinatie van analoog en digitaal in één versterker De ongekende geluidskwaliteit van de AMP1 begint bij een digitale ingangsmodule en een geavanceerde digitale volumeregelaar in combinatie met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. Deze constructie heet ook wel een ‘hybrid digital’ versterker, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. Hiermee krijg je namelijk het beste van twee werelden.

De AMP1 zit propvol exclusieve en geavanceerde technische oplossingen die allemaal bijdragen aan de ongekend hoge geluidskwaliteit. Een volledig gebalanceerd signaalpad van de DAC tot aan de luidsprekerterminals, een aparte voeding voor de digitale en analoge circuits, exclusieve ‘long-life’ condensatoren uit Japan en een exclusieve bescherming tegen overbelasting die geen gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit.

Zelfs de aansluitingen zijn geoptimaliseerd. De ene optische ingang is een standaardversie die opgewassen is tegen ‘jitter’-ruis in de aangesloten apparaten, zoals het digitale geluid uit je TV. De andere ingang is voorzien van digitale ‘jitter’-reductie die het geluid uit een echte hifi-component, bijvoorbeeld een CD-speler of multiroomstreamer, nog verder kan verbeteren.

Geavanceerde voeding De nieuwe, actieve voeding van de AMP1 is veel compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft toch een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. De hybride digitale constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker.

Ondanks het bescheiden vermogen van 40 watt kan de voeding van de AMP1 wel 400 watt leveren, en tegelijkertijd is hij zo goed als immuun voor schommelingen in de impedantie van de aangesloten luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact, stijlvol en stevig ontwerp van aluminium
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit en veel vermogen
 • Streaming via Chromecast built-in for audio, inclusief nummerkeuze en volumeregeling in je hele huis
 • Aansluitingen voor digitale en analoge bronnen, inclusief draaitafel (MM)
 • Geïntegreerde Bluetooth voor muziekstreaming vanaf smartphone enz.
 • Het volume van de TV regel je met de huidige TV-afstandsbediening, inclusief functie voor automatisch aanzetten
 • Ondersteunt HD-stereogeluid tot 24-bit/192kHz
 • Pre-out voor subwoofer, hoofdtelefoonversterker of aparte eindversterker
 • Bijzonder laag energieverbruik

Tegens

 • Geen geïntegreerde multiroomstreaming
 • Geen display aan de voorkant
 • Geen hoofdtelefoonuitgang
 • Geen ingebouwde toonregeling
 • Slechts aansluitingen voor één paar luidsprekers
 • Geen ondersteuning voor Bluetooth aptX

Accessoires voor de NAD AMP1

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm40 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm40 watt
Vervorming (THD)0,03%
Dynamisch vermogen50 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.6
19 recensies
5
12
4
6
3
1
2
0
1
0
Christian
Zweden
11/15/2023
Christian
Zweden
Benni
Denemarken
11/6/2023

Toen was er geluid - wow Een super product ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Benni
Denemarken
Willem
Nederland
11/4/2023

Mooi apparaat, zeer tevreden mee. Ik zocht een versterker van bescheiden afmeting met chromecast geïntegreerd. Nadat de amp1 zich had geüpdatet, werkte dit perfect. Daarnaast voor mijn opstelling een goed genoeg geluid en vermogen.

Willem
Nederland
Jeroen
Nederland
10/28/2023

Veel waar voor zijn geld. Na update helemaal in orde.

Jeroen
Nederland
Martin
Denemarken
10/19/2023
Martin
Denemarken

Aanbevolen producten