Skip to content
Marantz
Geïntegreerde versterker

Marantz PM-KI RUBY

€ 3.999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Limited Edition versterker uit de referentie klasse ontworpen door de meester zelf

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz PM-KI RUBY Supergeluid en een waanzinnig mooie finish. Een indrukwekkende en loodzware analoge versterker van top klasse.

De PM-KI RUBY is een extreem zware analoge stereoversterker die met gemak de meest lastige luidsprekers aanstuurt, met een schitterend geluid en bij elk volume. De 2 x 100 watt is ruim voldoende om dit te berwerkstelligen.

Hij heeft een muzikale, natuurlijke en bijna fysieke weergave, en een geluid waar analoogpuristen zo gek op zijn. 

Speciaal voor de vinylliefhebbers heeft hij een hoogwaardige ingang voor MM- en MC-draaitafels. En als kroon op het werk is de voorkant gemaakt van echt aluminium, zodat hij er ook nog eens prachtig uitziet.

De PM-KI RUBY is verkrijgbaar in Zilver-goud en zwart.

Ter ere van 40 jaar vakmanschap en passie. Ter gelegenheid van zijn 40-jarig robijnen jubileum bij Marantz hebben Ken Ishiwata en zijn team deze twee audio-juweeltjes vervaardigd, met zorgvuldig geselecteerde en op maat gemaakte onderdelen om alle emoties van muziek te kunnen vangen. De KI Ruby Serie is uiterst precies gefabriceerd en virtuoos afgesteld om een aangename sound te bieden die zu zintuigen prikkelen. De oplage van elk component is strikt gelimiteerd tot 1.000 stuks.

De KI manier. Maar weinig hifi-bedrijven, kunnen zeggen dat één persoon gedurende vier decennia hun geluid heeft aangestuurd - zoals Ken Ishiwata bij Marantz. De KI Ruby SACD-speler en -versterker gaan nog verder dan de standaarden van KI Signature producten uit het verleden, en bevatten alle ervaring en expertise die Ken Ishiwata heeft opgedaan. Daarom dragen ze Ken Ishiswata's signatuur als integraal onderdeel van hun ontwerp.

De PM-KI Ruby Versterker. De PM-KI Ruby is gebouwd met slechts één doel: audioprestaties. Daarom gebruikt deze versterker een volledig discreet tweetrapsontwerp met afzonderlijke voedingen voor het voorversterker- en het eindversterkergedeelte om interferentie te verminderen. Daarnaast is het gebaseerd op het ontwerp van het topmodel, de PM-10 versterker, met zijn Moving Coil / Moving Magnet' phonotrap en Marantz HDAM-technologie voor optimale signaalzuiverheid.

Geoptimaliseerd Ontwerp Het maken van een geïntegreerde versterker met twee monoblokken die passen in een normaal formaat kast was mogelijk door per kanaal een stereoschakelversterker te gebruiken die werkt in de brugmodus. Het doel? Muziek het best tot haar recht laten komen, van LP's tot en met de nieuwste audiobestanden met hoge resolutie en wat daarna komt, met alle vermogen en besturing die nodig is om de meest veeleisende luidsprekers aan te sturen en optimaal te laten presteren. 

Om een dergelijke kwaliteit te bereiken zonder afbreuk te doen aan het onovertroffen vermogen, moet elk onderdeel van de versterker perfect op zijn taak worden afgestemd, zoals dat ook zou worden gedaan in een ontwerp met een aparte voorversterker en mono-eindversterkers. Versterkers gebruiken doorgaans één transformator met een aparte voedingsregeling voor het voorversterker- en einderversterkgedeelte; de PM-10 gaat veel verder. De PM-KI RUBY is een top-ontwerp met een aparte voeding voor de voorversterker en elk eindversterkerkanaal, en één speciale transformator voor de voorversterker, die ervoor zorgt dat subtiele signalen die door dat onderdeel van de versterker worden geleid, niet worden belast door de eisen van uitgangstrappen met hoog vermogen. Er is ook een speciale toevoer voor de microprocessor die de volumeregeling, ingangsselectie enz. aanstuurt, zodat er geen ruis van de besturingsgedeelten in het geluidspad kan terechtkomen.

Zuiver Analoog Een ander belangrijk onderdeel van de ruisonderdrukking in dit apparaat is het feit dat de PM-KI RUBY een pure analoge versterker is: veel concurrerende ontwerpen hebben tegenwoordig een D/A converter, digitale versterkers en volumeregeling, maar Marantz houdt de zaken liever zo simpel mogelijk, in een volledig analoge ontwerp.

Waarom? Hoewel het misschien handig lijkt een DAC in de versterker te hebben, veroorzaken digitale schakelsystemen van nature veel ruis dat de analoge signalen in de versterker worden verwerkt, kan verstoren. Daarom kiest Marantz ervoor zijn Premium-serie te ontwerpen zonder digitaal-analoogconversie in zijn versterkers, waardoor ze zo zuiver en clean mogelijk worden gehouden.

De PM-KI RUBY is daarnaast uitgerust met een Power Amp Direct-ingang, die maakt dat je de PM-KI RUBY ook als eindversterker is te gebruiken.

Volledig gebalanceerd, van voor naar achter De voordelen van een gebalanceerd ontwerp worden al lange tijd onderkend: anders dan in een traditioneel ontwerp, waarbij een helft van de signaalweg zich op het aardvlak van een versterker of kabel bevindt, wordt bij een gebalanceerd ontwerp gebruikgemaakt van twee geleiders of paden - de ene voor positief en de andere voor negatief - en een volledig gescheiden aarding om ze te beschermen.

Accessoires voor de Marantz PM-KI RUBY

AudioQuest Aspen
Luidsprekerkabel
€ 2.060 / Paar

Technische specificaties

KleurZilver
KleurZilver-goud
Gewicht (kg)0
Hoogte verpakking (cm)0
Lengte verpakking (cm)0
Gewicht verpakking (kg)0
Breedte verpakking (cm)0