Skip to content
Lyngdorf
Ophangluidsprekers

Lyngdorf MH-2

€ 549,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Schitterend geluid uit een platte, elegante en discrete wandluidspreker. Subwoofer toevoegen en klaar! Zonder dat je interieur er last van heeft.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf MH-2 – platte, supercompacte wandluidspreker met schitterend geluid voor muziek en home-cinema

 • Extreem helder en dynamisch geluid voor een compacte luidspreker
 • Geschikt voor stereo- en surroundsystemen
 • Eenvoudig te monteren met geïntegreerd sleutelgatsysteem
 • Exclusieve afwerking
 • Schitterend geluid in combinatie met de juiste versterker en subwoofer

De Lyngdorf MH-2 is een supercompacte, platte en elegante satelliet-wandluidspreker met een ongekend goed geluid voor muziek en home-cinema. In combinatie met een bijpassende subwoofer klinkt deze luidspreker verbazingwekkend goed, zonder dat hij te veel aandacht opeist in je interieur.

Je kunt de MH-2 heel eenvoudig aan de wand hangen met behulp van het geïntegreerde sleutelgatsysteem. Of je kunt kiezen voor een standaard VESA-systeem.

De vernieuwde versie van de MH-2 wordt geleverd met exclusieve stoffen grill van de wereldberoembe Deense textielproducent Gabriel. De stof is speciaal ontworpen voor dit doel en is volledig akoestisch transparant, ook al lijkt het strak geweven. De stof is bevestigd aan een nieuw ontworpen verwijderbaar frame dat resonanties minimaliseert en zijn form vele jaren behoudt. Gabriel stoffen grills zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen los worden gekocht, ook voor gebruik met de eerdere MH-2-versie.

Past perfect bij moderne installaties

Je kunt de MH-2 op verschillende manieren gebruiken. Als je vooral naar streamingmuziek luistert, kun je hem bijvoorbeeld combineren met de POWERNODE2 van Bluesound en een compacte subwoofer van DALI of Bowers & Wilkins, of natuurlijk de elegante BW-2 van Lyngdorf zelf.

Als je gek bent op home-cinema, kun je vijf MH-2’s aansluiten op een goede receiver, samen met één of twee subwoofers voor een geweldig filmgeluid. En als je het liefst naar stereomuziek luistert, kun je investeren in een mooie Lyngdorf-versterker, één of twee Lyngdorf BW-2’s en twee MH-2’s.

Let op: de MH-2 is compatibel met de meeste installaties en subwoofers, maar voor het beste geluid moet je versterker of receiver voorzien zijn van een ‘Bass Management’-functie (of vergelijkbaar). Dit zorgt ervoor dat de laagste bastonen naar de subwoofer gaan en niet naar de satellietluidspreker, omdat die deze frequenties toch niet kan afspelen. Als je alles hebt ingesteld, kun je echter genieten van een keihard en kraakhelder geluid – uur na uur na uur!

Schitterend geluid in een supercompact formaat

De MH-2 is een gesloten tweewegluidspreker met een robuuste, compacte behuizing die speciaal is ontworpen voor wandmontage. Hij heeft een bas-/middenspeaker van 5,25” en een extreem stijve membraan van aluminium. Het magneetsysteem is 50 keer krachtiger dan bij andere luidsprekers van dit formaat. En in combinatie met de aluminium-membraan krijg je een heel dynamische, lineaire en gedetailleerde geluidsweergave – zelfs op hoog volume.

De softdome-tweeter is erg licht en heeft een bijzonder lineaire en muzikale weergave. Hij is bevestigd op de bas-/middenspeaker om optimaal gebruik te maken van de horizontale spreiding. Hierdoor is het heel eenvoudig om de luidspreker goed te plaatsen, wat natuurlijk erg handig is voor een wandluidspreker.

Eindeloos veel mogelijkheden met een subwoofer – ook voor high-end kwaliteit

De MH-2 klinkt op zich prima, maar voor echt goed geluid heb je nog een aparte subwoofer nodig. Het is namelijk een satelliet-luidspreker die vooral bedoeld is voor frequenties van 100 Hz en hoger, wat hij overigens perfect doet. Je kunt hem makkelijk combineren met een goede, high-end subwoofer tot een prachtig sat/sub-systeem. En met de BW-2 van Lyngdorf klinkt hij natuurlijk helemaal optimaal. Zeker als je ook nog kiest voor een versterker van Lyngdorf.

Het perfecte stereosysteem bestaat bijvoorbeeld uit twee MH-2’s in combinatie met twee bijpassende Lyngdorf BW-2’s en de Lyngdorf TDAI 2170 – een zogenoemde ‘2+2’-installatie. Deze subwoofers en satellieten sluiten perfect op elkaar aan en je krijgt tegelijkertijd een systeem dat heel mooi en discreet past in je interieur.

Bovendien elimineert het unieke RoomPerfect-systeem van Lyngdorf de invloed van je luisterkamer, zodat je de luidsprekers vrijwel overal kunt plaatsen zonder dat dit gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit. Zo kun je de subwoofer probleemloos in een hoek van de kamer zetten – dit zorgt zelfs voor nog meer dynamiek en geluidsdruk in de lage frequenties!

Met dit systeem kom je akelig dicht in de buurt van de geweldige en veelgeprezen Steinway Lyngdorf S-Serie, maar dan voor een veel lagere prijs. Je krijgt dus een ongekende dynamiek, helderheid en detaillering uit een systeem dat bijna geen ruimte inneemt. Het is eigenlijk een wonder dat dit kan, wat nogmaals bewijst hoe goed en innovatief de geavanceerde technologie van Lyngdorf is. Je moet het echt ervaren om het te geloven!


HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem helder en dynamisch geluid voor een compacte luidspreker
 • Geschikt voor stereo- en surroundsystemen
 • Geïntegreerd sleutelgatsysteem
 • Exclusieve afwerking
 • Stoffronten in meerdere kleuren zijn beschikbaar als extra accessoires.
 • High-end geluid in combinatie met een Lyngdorf-systeem

Tegens

 • Werkt het best in combinatie met een subwoofer
 • Voor een optimale geluidskwaliteit heb je een scheidingsfilter nodig voor de laagste frequenties
 • Sommige grotere modellen klinken nog beter

Accessoires voor de Lyngdorf MH-2

Technische specificaties

KleurZwart
KleurZwart hoogglans
Gewicht (kg)2,5
Hoogte verpakking (cm)32
Lengte verpakking (cm)25
Gewicht verpakking (kg)3,5
Breedte verpakking (cm)17