Skip to content
€ 9.990,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 19.980,00paar
Zwart
Levertijd 3-4 weken
  -
Unieke en exclusieve high-end luidspreker die een modern Deens ontwerp combineert met de nieuwste en beste Purifi Audio-technologie.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf Cue-100 – unieke high-end standaardluidspreker met Purifi-technologie, schitterend hifi-geluid en een exclusief Deens ontwerp

 • Extreem helder, gedetailleerd en dynamisch geluid – zelfs in grotere kamers
 • Deens ontwerp met exclusieve finish
 • Geen subwoofer nodig
 • Inclusief pootjes van echt hout
 • Exclusieve luidsprekerdoek in verschillende kleuren apart verkrijgbaar

De Lyngdorf Cue-100 is een compacte high-end luidspreker die een modern Deens ontwerp combineert met de nieuwste en beste Purifi Audio-technologie. De Cue-100 is ontworpen en geproduceerd door het Deense Lyngdorf Audio: een unieke oplossing voor audiofreaks en designbewuste muziekliefhebbers.

Met zijn unieke, driehoekige behuizing, pootjes van echt hout en optionele luidsprekerdoek van exclusief Gabriel-textiel is de Cue-100 een luidspreker die gezien mag worden. De schitterende kwaliteit is ook doorgetrokken naar de binnenkant, waar de meest geavanceerde luidsprekertechnologie van dit moment zorgt voor een onvergetelijk geluid.

Let op: Neem contact op met de klantenservice van HiFi Klubben voor een demonstratie of aankoop.

Kristalhelder geluid in alle ruimtes

Hoewel Lyngdorf Audio vooral bekend is vanwege zijn digitale versterkers, maakt het bedrijf sinds zijn oprichting ook luidsprekers. De Cue-100 is opnieuw een mijlpaal in de luidsprekergeschiedenis van Lyngdorf. Het is namelijk de eerste luidspreker met de revolutionaire Purifi-technologie, die bijna alle vervorming van de 6,5”-bas-/middenspeakers elimineert.

Het geluid van de Cue-100 is bijzonder helder, dynamisch en gedetailleerd, en ondanks het compacte formaat vult hij moeiteloos een grote ruimte met muziek – ook zonder subwoofer. Maar niets weerhoudt je er natuurlijk van om hem te combineren met één of twee extra subwoofers, voor als je nog meer basgeluid of nog meer volume wilt.

De Cue-100 heeft een relatief lage gevoeligheid van 83 dB en kan daarom het beste gebruikt worden met een vrij krachtige versterker. Bijvoorbeeld de TDAI-3400 van Lyngdorf, met een vermogen van 2 x 200 watt. Met deze oplossing krijg je ook het unieke RoomPerfect-systeem voor digitale ruimtecorrectie. Dat betekent dat je de versterker kunt gebruiken om eventuele akoestische problemen in je muziekruimte te elimineren, waardoor de Cue-100 nog beter klinkt. En tegelijkertijd krijg je meer mogelijkheden om de luidspreker neer te zetten.

Uniek en exclusief ontwerp

De Cue-100 is vooral bedoeld om op de bijgeleverde pootjes te staan. De unieke driehoekige behuizing ziet er niet alleen mooi uit; doordat er geen parallelle zijkanten zijn, worden ook nog eens resonanties geëlimineerd. En de twee naar achteren gerichte zijden zijn allebei voorzien van een 6,5”-slave-luidspreker van Purifi (‘passive radiator’) die de basrespons verbetert en zorgt voor een optimale akoestische koppeling naar de kamer.

De behuizing is gemaakt van 35mm-MDF en de varianten met een houten finish hebben ook een bodemplaat van echt hout. Elk detail, van de exclusieve luidsprekerdoek (optioneel) tot de elegante pootjes van echt hout, is van de hoogste kwaliteit. Hierdoor is de Cue-100 echt het hoogtepunt van je interieur.

De Lyngdorf Cue-100 is verkrijgbaar in verschillende exclusieve afwerkingen. Inclusief pootjes van echt hout, luidsprekerdoek van Gabriel-textiel (verschillende kleuren) apart verkrijgbaar. Neem contact op met de klantenservice van HiFi Klubben voor een demonstratie of aankoop.

Purifi USHINDI – een revolutionair luidsprekerontwerp

Purifi Audio is een Deens bedrijf dat wereldberoemd is geworden door zijn revolutionaire Purifi Eigentakt-technologie, die wordt gebruikt in de meest exclusieve versterkers van NAD. Maar Purifi is ook een luidsprekertechnologie van absolute topkwaliteit. En met USHINDI (Ultra Low Distortion Transducer Technology) tillen ze het rendement van de compacte basspeaker naar een echt ongekend niveau.

De Lyngdorf Cue-100 is voorzien van een 6,5”-bas-/middenspeaker van Purifi, en het revolutionaire long-stroke-ontwerp zorgt ervoor dat deze relatief compacte speaker moeiteloos kan concurreren met veel grotere basspeakers met een kortere slaglengte. Dit verklaart voor een groot deel waarom de Cue-100 zo genadeloos hard en dynamisch klinkt voor zijn compacte formaat.

USHINDI bestaat in feite uit een heleboel unieke, gepatenteerde oplossingen om vervorming in de magneetmotor te elimineren, maar de meest opvallende innovatie is het ‘berglandschap’ op de conusophanging – NeutralSurround. Bij een reguliere conusophanging varieert het oppervlak van de speaker afhankelijk van de membraanbeweging, wat vervorming veroorzaakt. Met NeutralSurround is het effectieve membraanoppervlak altijd constant, ook bij heel grote membraanbewegingen – en dat hoor je! Andere fabrikanten ‘lossen dit probleem op’ door het te negeren – Purifi Audio doet er iets aan!

De vervorming van een Purifi USHINDI-speaker is zo laag dat je dit soort getallen meestal alleen bij versterkers ziet. En hier hebben we over de uiteindelijke akoestische output – niet over een elektrisch signaal in een versterker! Het zou te ver gaan om hier alle unieke kwaliteiten van USHINDI te behandelen, maar als je wilt kun je op de website van Purifi meer lezen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon achterover leunen en genieten van het kristalheldere, muzikale geluid van de Lyngdorf Cue-100.

AMT – een ander soort tweeter

Op basis van hun ervaring met de kostbare Steinway Lyngdorf-luidsprekers, ontdekten de ingenieurs van Lyngdorf Audio dat hun eigen AMT-tweeter (Air Motion Transformer) de perfecte tweeter was voor de Cue-100. De AMT-tweeter heeft een ultradunne, gevouwen Kapton-membraan met een groot oppervlak. Hij combineert de voordelen van een dome-tweeter met die van een bandtweeter, zodat je veel vermogen en een supernauwkeurige weergave krijgt.

De magnetische kracht wordt gelijkmatig over het hele membraan verdeeld, en het design zorgt voor een extreem uniform magneetveld – hoeveel het membraan ook beweegt. Daarom volgt een AMT-tweeter het signaal altijd perfect. Het totale oppervlak van de tweeter is even groot als dat van een 5,25”-bas-/middenspeaker. Hierdoor krijg je een uitstekende koeling en vier keer meer efficiëntie dan bij een normale dome-tweeter. En daardoor zijn overbelasting en stroomcompressie zo goed als uitgesloten. Het resultaat is een bijzonder krachtige, gelijkmatige, lineaire, dynamische en verbazingwekkend heldere weergave van zelfs de allerhoogste frequenties.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem helder, gedetailleerd en dynamisch geluid – zelfs in grotere kamers
 • Geen subwoofer nodig
 • Deens ontwerp met exclusieve finish
 • Purifi 6,5”-basspeaker en Air Motion Transformer-tweeter
 • Resonantievrije behuizing van MDF (35 mm dik) en echt hout
 • Inclusief pootjes van echt hout
 • Exclusieve luidsprekerdoek in verschillende kleuren apart verkrijgbaar

Tegens

 • Heeft redelijk veel vermogen nodig om echt hard te gaan
 • Luidsprekerdoek apart verkrijgbaar

Reviews

Accessoires voor de Lyngdorf Cue-100

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)35-22.000 Hz
Gevoeligheid83 dB
Impedantie4 ohm
Scheidingsfrequentie2300 Hz
Formaat woofer6.5"
Woofer amount1

Aanbevolen producten

TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Geïntegreerde versterker
€ 5.799 / Systeem