Skip to content
Lyngdorf
Passieve subwoofer

Lyngdorf BW-20

€ 3.999,00stuk
Onbekende levertijd
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Compromisloze passieve ‘boundary woofer’-subwoofer voor geavanceerde inbouwsystemen met stereo- of surroundgeluid. Aparte versterker nodig.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf BW-20 – compromisloze passieve subwoofer met heel veel vermogen

 • Extreem lage, dynamische en nauwkeurige basweergave voor home-cinema’s en muziek
 • Werkt perfect samen met grote en kleine luidsprekers
 • Kan worden weggewerkt in een valse wand of los worden gebruikt
 • Kan dicht tegen de muur of in een hoek worden geplaatst
 • Past moeiteloos bij echte high-end systemen

De BW-20 is een grote en compromisloze passieve subwoofer die moeiteloos past bij de meest ambitieuze stereo- of surroundsystemen van Lyngdorf. Deze subwoofer is vooral ontworpen voor inbouwsystemen en is de ultieme aanvulling voor een inbouwoplossing van Lyngdorf, bijvoorbeeld met luidsprekers uit de LS- of D-serie.

Omdat de twee basspeakers aan dezelfde kant zitten, en door de beperkte diepte en satijnmatte finish, kun je deze subwoofer in een valse wand plaatsen of los in de kamer zetten. Je krijgt de beste prestaties en integratie als je hem gebruikt als een ‘in-wall’ subwoofer in combinatie met ‘in-wall’ luidsprekers, maar hij is zo ontworpen dat hij ook werkt als een zelfstandige ‘boundary woofer’ in je kamer of tegen de muur.

Kan alles aan – je kunt zelf je versterker kiezen

De twee ‘long-throw’ 12”-basspeakers van de BW-20 zijn voorzien van geventileerde magneetsystemen, dubbele ‘spiders’ en extreem robuuste membranen van aluminium. En dat in een 64 liter grote, goed verstevigde behuizing. Dit alles maakt de BW-20 tot een uitstekende basluidspreker die moeiteloos zelfs de laagste frequenties op een torenhoog volume weergeeft, ook in grote ruimtes.

De BW-20 heeft een passieve constructie zonder geïntegreerde eindversterker. Dit betekent dat je precies de versterker kunt kiezen die bij jouw smaak en systeem past. Nog een voordeel is dat je alles instelt op je hoofdinstallatie – je hoeft dus nooit meer over de vloer te kruipen zoals bij gewone subwoofers.

De BW-20 is verkrijgbaar in het zwart. Eindversterker naar keuze apart verkrijgbaar.

Hier vind je de technische tekeningen.

BW – ‘boundary woofer’ speelt met de ruimte

BW staat voor ‘boundary woofer’, d.w.z. een subwoofer die is ontworpen om tegen de muur of in een hoek te staan om de beste impulsrespons in de lage tonen te krijgen. Door de subwoofer dicht bij de muur te plaatsen, vermijd je ‘smearing’, een echo van vertraagd geluid dat weerkaatst wordt tegen de wanden en zich mengt met het directe signaal.

Als je hem tegen de muur zet – vooral in een hoek – kun je ook gebruikmaken van de natuurlijke akoestische versterking in je kamer, waardoor je een meer dynamische en heldere basweergave krijgt. Je krijgt zelfs 9 dB extra dynamiek of ruimtewinst in de basfrequenties. Dat is vergelijkbaar met een eindversterker die 5-10 keer krachtiger is!

Het nadeel van zo’n plaatsing is vaak een overdreven of rommelig basgeluid, maar dat los je gemakkelijk op met RoomPerfect – het geniale en legendarische digitale ruimtecorrectiesysteem van Lyngdorf. Met RoomPerfect krijg je alle voordelen van een of meer boundary woofers, maar dan zonder de geluidstechnische nadelen. Je hoeft alleen nog maar een geschikte eindversterker te kiezen om de subwoofer aan te sturen, en je kunt precies het model kiezen dat bij jou past.

Unieke mogelijkheden met kleine luidsprekers

De Lyngdorf BW-20 is ook heel bijzonder omdat hij aanzienlijk hogere frequenties kan weergeven dan de meeste subwoofers – tot wel 500 Hz. Hij kan dus zowel grote als kleine luidsprekers ondersteunen in het middengebied en is dus veel flexibeler dan een gewone subwoofer.

Als je kleine satellietluidsprekers met hun bijbehorende hoge scheidingsfrequentie gebruikt, adviseren wij je om twee BW-20’s te kiezen. De versterkers en processors met Lyngdorf RoomPerfect zijn voorbereid op deze specifieke toepassing. HiFi Klubben adviseert je dan ook om een van deze modellen te gebruiken, als je het maximale wilt halen uit je BW-20-systeem.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem lage, dynamische en nauwkeurige basweergave voor home-cinema’s en muziek
 • Twee speciaal ontworpen long-throw 12”-speakers
 • Werkt perfect samen met grote en kleine luidsprekers (bereik tot 500 Hz)
 • Kan worden weggewerkt in een valse wand of los worden gebruikt
 • Kan dicht tegen de muur of in een hoek worden geplaatst
 • Past moeiteloos bij echte high-end systemen

Tegens

 • Werkt het beste in Lyngdorf-systemen met RoomPerfect
 • Passief ontwerp – aparte eindversterker met bijbehorende kabels nodig
 • Ontworpen voor perfect geluid – niet om visueel indruk te maken
 • Neemt redelijk veel ruimte in
 • Bij ‘in-wall’ installatie moet de wand worden aangepast op de diepte van de behuizing (27 cm)
 • Geen speciale voorgrill

Accessoires voor de Lyngdorf BW-20

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)19-500
Formaat woofer12"
Constructie behuizingGesloten

Aanbevolen producten