HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Outdoorluidsprekers – frisse lucht en goed geluid

Alles aansturen met je smartphone

Met een paar outdoorluidsprekers krijg je muziek op het terras, zonder dat je de installatie in de woonkamer vol open hoeft te zetten. En in combinatie met een draadloos muzieksysteem kun je alles aansturen met je smartphone.

Weer- en windbestendige outdoorluidsprekers

Luidsprekers die je buiten kunt gebruiken, hebben een weer-, wind- en vochtbestendig ontwerp. Zo kun je ook naar goed geluid luisteren als je buiten op het terras zit, of in de garage, op een boot – eigenlijk overal waar je niet snel een paar gewone luidsprekers zou gebruiken.

Misschien vraag je je af waarom je dan niet eerder zou kiezen voor een draadloze Bluetooth-luidspreker. Dat kan natuurlijk ook – maar het klinkt lang niet zo goed. Echte luidsprekers geven het beste geluid in echte stereoweergave, en dat hoor je!

Bovendien, met outdoorluidsprekers hoef je de installatie in de woonkamer niet meer zo hard te zetten dat je de achterdeur eruit blaast. En dat is niet alleen goed voor de geluidskwaliteit, het betekent ook dat je buren gewoon lekker naar vogelgekwetter kunnen luisteren, als ze dat mooier vinden dan jouw muziek.

Waar ga je de luidsprekers gebruiken en hoe kritisch ben je?

Hoeveel ze kosten, dat bepaal je zelf. Zelfs een betaalbaar model – bijvoorbeeld de OUT5 of OUT6 van Argon – geeft een heel behoorlijk outdoorgeluid, dat veel beter klinkt dan een Bluetooth-luidspreker met accu. En als je nog beter geluid wilt, heeft B&W de AM1 ontwikkeld: een outdoorluidspreker met een ontwerp en een geluidskwaliteit die zo goed zijn dat je hem ook gewoon binnen kunt gebruiken.

Outdoorluidsprekers worden geleverd met een ophangsysteem, zodat je ze permanent kunt ophangen, bijvoorbeeld onder een afdak. De modellen van Argon hebben grote schroeven aan beide uiteinden, terwijl de AM-1 een systeem met slechts één ophangpunt heeft, waar ook de kabels samenkomen. Ze zijn dus heel eenvoudig te monteren en verwijderen als je ze in de winter graag wilt opbergen.

 

Het geluid regelen via de smartphone met multiroom

Als de outdoorluidsprekers zijn aangesloten op de installatie in je woonkamer, moet je steeds opstaan om een ander nummer op te zetten of het volume te regelen. Tenzij je ze combineert met een multiroom-systeem, zoals Sonos, HEOS by Denon of Bluesound,

dat werkt via je Wi-Fi-netwerk. Dan kun je alles ook heel eenvoudig op afstand regelen. Sluit de luidsprekers aan op een versterker in je huis en je kunt kiezen uit een wereld aan – draadloze – muziek en heel eenvoudig het volume regelen, gewoon met je smartphone.

Deze oplossing geeft bedieningsgemak en mogelijkheden op een totaal nieuw niveau. De muziek op het terras is perfect gesynchroniseerd met de muziek in de woonkamer, keuken en alle andere kamers. En met de handige app kun je het volume in een handomdraai aanpassen, zonder de barbecue uit het oog te verliezen.

Een voorbeeld van een mooie, stationaire oplossing is de HEOS Amp van Denon in combinatie met de AM-1-luidsprekers van Bowers & Wilkins. Zo kun je genieten van muziek met echte hifi-kwaliteit.

Een andere slimme outdooroplossing is een van onze superflexibele, draadloze multiroomluidsprekers met optionele accu, die je overal mee naartoe kunt nemen. Bijvoorbeeld de PULSE FLEX van Bluesound en de HEOS 1 van Denon. Het klinkt natuurlijk niet zo goed als de stationaire oplossing, maar je kunt de luidspreker overal in huis draadloos gebruiken als je weer naar binnen gaat. Lekker handig!

’s Middags de allernieuwste hits, zachte achtergrondmuziek tijdens het avondeten en op zaterdagavond lekkere dansmuziek op het terras, samen met je vrienden – met een multiroom-systeem kan het allemaal!

terrasse-lyd_1800x700.jpg

Wat je moet weten over outdoorluidsprekers

  • Controleer of de luidspreker een eenvoudig te monteren ophangsysteem heeft. Ook al zijn outdoorluidsprekers ontworpen om buiten te hangen, ze gaan veel langer mee als je ze opbergt op een droge plek zodra het najaar begint te worden.
  • Maar outdoorluidsprekers worden bijna nooit gebruikt om echt kritisch naar muziek te luisteren, dus je kunt ze hangen zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld onder een afdak. Dat geeft prima geluid en tegelijkertijd zijn de luidsprekers beschut tegen weer en wind.
  • Een draadloze multiroomluidspreker met accu is een bijzonder flexibele oplossing die je zowel buiten als binnen kunt gebruiken.
  • En als de luidspreker staat op de plek waar jij naar muziek wilt luisteren, dan hoef je het volume ook niet zo hard te zetten. Je buren zullen je dankbaar zijn!

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina