HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Zo kies je de juiste TV

Laat je niet misleiden door onbelangrijke specificaties en hippe verkopers. HiFi Klubben helpt je om de juiste TV te kiezen.

Onthoud wat belangrijk is, vergeet de rest

Als je een nieuwe TV zoekt, zijn er eigenlijk maar vier dingen waar je op moet letten:

  • goed beeld
  • goed geluid
  • de benodigde features en aansluitingen
  • welke TV-zenders je wilt hebben

 

Als je hier rekening mee houdt, zit je eigenlijk altijd goed. En daarna kun je je gaan verdiepen in de details, als je dat wilt. Bijvoorbeeld met ons artikel Zo vind je de weg in de TV-jungle.

 

Formaat en vorm – wat wil je en waar heb je ruimte voor?

Een grote TV geeft altijd een betere kijkervaring dan een kleine, en met de HD-standaarden van tegenwoordig hoef je niet meer bovenop je TV te zitten. De belangrijkste regel is: hoe groter, hoe beter!

Maar ook het design is belangrijk – je TV moet er natuurlijk ook mooi uitzien als hij uit staat. Of je kiest voor een platte, of een nieuwe, gebogen TV, dat is echt een kwestie van smaak.

 

LED, UHD en OLED – wat is dat nou precies?

LED-schermen werken met een soort vloeibare kristallen die vanaf de achterkant verlicht worden door lichtdiodes (LED’s). Hierdoor zijn LED-TV’s vaak veel platter en hebben ze een erg laag energieverbruik. 

UltraHD, ook wel UHD of 4K genoemd, is het nieuwe hoogtepunt op het gebied van HD. De resolutie van UHD is wel vier keer beter dan die van Full HD-schermen. Je krijgt dus schitterende, gedetailleerde beelden als je naar HD-materiaal kijkt. 

Bij een OLED-scherm geven de individuele pixels zelf licht, net als bij de plasma-TV’s van een paar jaar geleden. Dat heeft een aantal voordelen, maar het aanbod is nog steeds erg beperkt en er zijn een aantal onzekerheden: bijv. over de levensduur van het OLED-paneel.

 

 

Antenne, kabel, satelliet of breedband?

Het beeld op je TV moet natuurlijk ergens vandaan komen. In dit digitale tijdperk heb je de keuze uit vier mogelijkheden:

  • antenne (DVB-T2)
  • kabel-TV (DVB-C)
  • satelliet/parabool (DVB-S2)
  • breedband/glasvezelnet 

Met antenne- en kabel-TV – en soms zelfs bij satelliet/parabool – kun je de TV-tuner en bijpassende kaartlezer in je TV laten monteren, zodat je geen aparte tuner en afstandsbediening meer nodig hebt.

 

 

Gebruik je ogen en gezond verstand

Zelfs op de goedkoopste en slechtste flatscreen staan de beste theoretische specificaties, en fabrikanten meten alles op hun eigen manier, zodat je de gegevens niet met elkaar kunt vergelijken. 

Bekijk dezelfde film of dezelfde uitzending op verschillende modellen en vergelijk de bewegingen, de lichte en donkere kleuren op het scherm, de kleurintensiteit enzovoort. Dit zegt veel meer over de kwaliteit dan de technische gegevens.

 

Kalibratie – een goedkope oplossing voor perfect beeld

De fabrieksinstellingen van vrijwel alle flatscreens zijn bedoeld om indruk te maken in de winkel, en niet voor een correcte en prettige beeldweergave thuis. Met de kalibratiedisk van HiFi Klubben kun je alles zelf instellen, zodat je ineens veel beter beeld krijgt. Je kunt deze disk gratis ophalen in onze winkels.

 

Smart TV – grenzeloos entertainment voor het hele gezin

Smart TV is de verzamelnaam voor alle functies van je TV die gebruikmaken van internet, Wi-Fi of USB. Je kunt bijvoorbeeld de foto’s en video’s op je computer streamen, of gebruikmaken van de geïntegreerde apps (YouTube, Skype enz.). 

De meeste Smart TV’s zijn tegenwoordig voorzien van Netflix, maar verder kunnen de Smart TV-features van de verschillende fabrikanten behoorlijk uiteenlopen. Of vraag HiFi Klubben om hulp – we helpen je graag. 

Ook lezen: Zo vind je de weg in de TV-jungle

 

Vergeet het geluid niet!

Moderne, superdunne flatscreens hebben geen ruimte voor goede luidsprekers en geven daarom vaak een dun, blikkerig geluid. 

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het geluid van je TV net zo mooi te krijgen als het beeld. Lees meer hierover op pagina XX of kom langs bij HiFi Klubben en ervaar het verschil. 

Hier kun je lezen hoe je de perfecte TV kiest: Zo vind je de weg in de TV-jungle 

 

 

 

Wij denken dat je meer leuk vindt dan alleen deze pagina