Skip to content
€ 599,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Verwen je digitale muziek met het kristalheldere geluid van deze compacte digitale versterker. Inclusief Bluetooth.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon PMA-60 – uitstekende digitale stereoversterker met compact en exclusief ontwerp

 • Exclusieve digitale DDFA-versterkertechnologie voor een ongelofelijk helder geluid en optimale resolutie
 • Perfect voor digitale muziekbronnen (smartphone, tablet, PC enz.)
 • Draadloze streaming via Bluetooth (aptX-compatibel)
 • Kan horizontaal en verticaal geplaatst worden, met roteerbare OLED-display en verplaatsbare voeten
 • Analoge ingang

De PMA-60 is een compacte, geavanceerde stereoversterker met een geweldig geluid. Hiermee haal je het maximale uit de digitale muziek van deze tijd. En in combinatie met een paar goede, compacte hifi-luidsprekers levert de PMA-60 een geluidskwaliteit waar zelfs de meest kritische muziekliefhebbers vlinders van in de buik krijgen. Met 2 x 30 watt bij 8 ohm is het geen echte krachtpatser, maar als je echt van muziek wilt genieten op een bescheiden volume, dan is de PMA-60 een uitstekende en erg betaalbare oplossing.

Zeer goed doordacht is het unieke ontwerp, dat een bijzonder slimme, roteerbare display heeft waardoor de versterker horizontaal en verticaal kan worden geplaatst. En wie toevallig ook nog een uitstekende hifi-koptelefoon heeft, zal blij zijn met de fijne hoofdtelefoonuitgang, waarmee je lekker in je eentje van je favoriete muziek kunt genieten. En als je nog steeds naar CD’s luistert, kun je de PMA-60 uitbreiden met Denon’s bijpassende CD-speler, de DCD-50.

Geoptimaliseerd voor digitale muziek, incl. Bluetooth aptX Doordat de aansluitingen en functies zijn afgestemd op digitale muziekbronnen, krijg je een beter geluid en zijn er minder kabels nodig dan bij traditionele, analoge stereoversterkers. En wie zijn smartphone of tablet gebruikt om muziek mee af te spelen, kan alles draadloos streamen via de ingebouwde Bluetooth-functie. Je kunt zelfs streamen met (bijna) echte CD-kwaliteit dankzij de zogenoemde aptX-codex waarover inmiddels de meeste mobiele apparaten beschikken. Daarnaast heeft de PMA-60 ook nog een analoge ingang.

De PMA-60 is verkrijgbaar met een afwerking van zilverkleurig aluminium (Premium Silver).

Denon PMA-60 – kristalhelder digitaal geluid

De PMA-60 is 100% digitaal en neemt dus veel van de beperkingen weg waar analoge versterkers mee te maken hebben. De PMA-60 is in principe een ‘PowerDAC’, d.w.z. een D/A-converter met ingebouwde versterker. Doordat het interne signaal 100% digitaal is, heb je geen analoge stappen meer nodig en voorkom je de onvermijdelijke ruis en vervorming die iedere analoge stap veroorzaakt.

Alle signaalbehandeling – inclusief de kritische volumeregeling – gebeurt door middel van een duizelingwekkend snelle digitale processor. De unieke Advanced AL32-signaalbehandeling van Denon upsamplet alle audiosignalen naar 32 bit en gaat heel nauwkeurig en zorgvuldig om met zelfs de allerkleinste details. De geavanceerde ‘Direct Digital Feeback’-schakeling is ook veel sneller en efficiënter dan een vergelijkbaar analoog feedbacksysteem.

Doordat ruis en vervorming zo goed als verdwenen zijn, krijg je een bijzonder helder en transparant geluidsbeeld, zelfs op laag volume. En omdat digitale technologie veel efficiënter is, zijn het koelsysteem en de stroomvoorziening veel compacter dan ooit.

Bluetooth – de eenvoudigste oplossing voor draadloze muziek

Met Bluetooth kun je al je muziek draadloos streamen, inclusief streamingservices (Spotify, TIDAL, Deezer enz.), YouTube en natuurlijk je eigen muziekverzameling.

In veel gevallen kun je je muziekspeler paren via NFC (Near Field Communication), zodat je de speler maar heel even in de buurt van de PMA-60 hoeft te houden om automatisch verbinding te maken. Ondersteunt de speler deze functie niet, dan kun je hem natuurlijk ook gewoon selecteren in het Bluetooth-menu. Er kunnen drie apparaten tegelijk worden gepaard met de PMA-60, zodat jij en je vrienden om de beurt jullie favoriete nummers kunnen afspelen zonder steeds opnieuw verbinding te hoeven maken. Zo wordt het extra gezellig om samen van muziek te genieten.

De PMA-60 ondersteunt het zogenoemde Bluetooth aptX-formaat, waarmee je via de meeste nieuwe mobiele apparaten kunt streamen met (bijna) CD-kwaliteit. Bovendien heeft hij ‘Low Latency’-streaming, wat de vertraging in de Bluetooth-overdracht enorm verkort. Hierdoor heb je veel minder last van synchronisatieproblemen met het beeld als je bijvoorbeeld geluid van YouTube-video’s, films of games streamt. Een leuk en slim detail. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekend digitaal DDFA-versterkerdeel
 • Perfect voor digitale muziekbronnen (smartphone, tablet, PC enz.)
 • Geavanceerde asynchrone USB-ingang om muziek op PC/Mac af te spelen
 • Zeer helder geluid en optimale resolutie
 • Draadloze streaming via Bluetooth (aptX-compatibel)
 • Kan horizontaal en verticaal geplaatst worden (roteerbare display)
 • Analoge ingang
 • Discrete versterkerschakeling voor hoofdtelefoon
 • Subwooferuitgang
 • Advanced ALS32-signaalbehandeling met 32-bit upsampling
 • Ondersteunt DSD-codering, zodat je SACD-bestanden vanaf de computer kunt afspelen

Tegens

 • Geen ingebouwde netwerkfunctionaliteit of AirPlay
 • Geen mogelijkheid om iPods of USB-media digitaal af te spelen
 • Geen geïntegreerde streaming-service
 • Geen aparte draaitafelingang
 • Geen 12V trigger-in
 • Niet geschikt voor veeleisende luidsprekers vanwege beperkt vermogen

Accessoires voor de Denon PMA-60

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm50 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm30 watt
Vervorming (THD)0,07%

Aanbevolen producten