Skip to content
€ 1.599,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Supergeluid en een waanzinnig mooie aluminium finish. Een indrukwekkende versterker voor analoge en digitale audiobronnen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon PMA-1600NE – indrukwekkende analoge stereoversterker met digitale mogelijkheden

 • Zware en stabiele analoge versterker
 • Digitale en analoge ingangen (optisch/digitaal/USB)
 • Schitterende geluidskwaliteit met 32-bit upsampling
 • Audiofiele MM-/MC-draaitafelingang
 • Erg mooie finish van zwart of zilverkleurig aluminium

De PMA-1600NE is een indrukwekkende analoge stereoversterker die met gemak een paar ‘moeilijke’ luidsprekers aanstuurt, met een schitterend geluid en bij elk volume. De analoge uitgangstrap van deze versterker is gebaseerd op de beproefde en veelgeprezen constructieprincipes van Denon en levert 2 x 70 watt. Dat lijkt misschien wat weinig op papier, maar als dit vermogen ondersteund wordt door twee afzonderlijke transformatoren en een flinke portie stroom, dan weet je dat deze versterker echt alles aankan.

Hij heeft een muzikale, natuurlijke en bijna fysieke weergave, en een geluid waar analoogpuristen zo gek op zijn. Daarnaast beschikt hij over een aantal digitale ingangen en een detaillering die veel high-end digitale en klasse D-versterkers het nakijken geeft. Speciaal voor de vinylliefhebbers heeft hij een hoogwaardige ingang voor MM- en MC-draaitafels. En als kroon op het werk is de voorkant gemaakt van echt aluminium, zodat hij er ook nog eens prachtig uitziet.

De PMA-1600NE is net wat minder zwaar dan het topmodel, de PMA-2500NE, maar daarom neemt hij wel wat minder ruimte in en kost hij ook heel wat minder. Een uitstekende versterker voor analoogliefhebbers die binnen hun budget willen blijven.

Schitterende weergave van alle digitale bronnen

De PMA-1600NE kan ook digitale audio afspelen, via de coaxiale, optische en USB-aansluiting. En dus kun je hem gebruiken als een hoogwaardige D/A-converter met 32-bit upsampling voor alle digitale bronnen, bijvoorbeeld CD-spelers en digitale streaming. Of natuurlijk met Denon’s eigen HEOS-systeem, dat 100% compatibel is met deze versterker. En met HD-streamingservices krijg je toegang tot een wereld aan muziek, met een geluidskwaliteit die beter is dan die van CD’s.

Dankzij de asynchrone USB-ingang kan de PMA-1600NE ook gebruikt worden om de muziek op PC/Mac met schitterende kwaliteit af te spelen, inclusief hoge-resolutiebestanden tot 32-bit/384kHz. Met andere woorden, alle digitale bronnen klinken verbluffend goed en je hebt geen externe DAC en extra kabels meer nodig. 

De PMA-1600NE is verkrijgbaar in Premium Silver of zwart aluminium. Inclusief systeemafstandsbediening. 

Schitterend geluid onder alle omstandigheden

De PMA-1600NE heeft zijn enorme vermogen te danken aan een geavanceerde en exclusieve versie van het UHC-MOS single push-pull-circuit. En je zult snel merken dat 2 x 70 watt op deze manier heel massief kan klinken.

Dit betekent dat je de PMA-1600NE gewoon kunt aansluiten op de meest veeleisende hifi-luidsprekers die er bestaan, voor een prachtig en indrukwekkend geluid. Hij kan zelfs de ‘moeilijkste’ en meest veeleisende modellen met gemak (en veel kwaliteit) aansturen. Je hebt dus alle vrijheid om een luidspreker te kiezen die precies aansluit bij jouw smaak. 

Gescheiden onderdelen voor maximale geluidskwaliteit

De PMA-1600NE is opgebouwd uit zes gescheiden blokken met een aparte eindversterker voor ieder kanaal. Dit voorkomt onderlinge storing tussen de voeding en het voor- en eindversterkergedeelte. Het zogenoemde LC-systeem (Leakage Cancelling) bestaat uit een dubbele transformator en parallelle stroomvoorziening die zo zijn geconfigureerd dat de elektromagnetische straling zichzelf opheft, zodat het audiosignaal 100% intact blijft. De interne bekabeling is gemaakt van exclusief OFC-koper. En als je naar analoge muziekbronnen luistert, kun je alle digitale circuits uitschakelen (Analog Mode) om storingen in het analoge signaal te voorkomen.

Hi-Res Audio – de ultieme audiokwaliteit

De PMA-1600NE ondersteunt hoge-resolutiebestanden (Hi-Res Audio) tot 24-bit/192kHz via de optische en coaxiale ingangen, en tot wel 32-bit/384kHz via de USB-poort aan de achterkant. Er komen namelijk steeds meer websites – bijvoorbeeld het Amerikaanse HDtracks – die zowel oude als nieuwe muziek aanbieden met een geluidskwaliteit die beter is dan die van CD’s, meestal 24-bit/192kHz.

Je kunt deze bestanden downloaden naar je PC/Mac en streamen via USB. En of je nu een PCM- of DSD/SACD-bestand hebt gedownload, je kunt rekenen op een schitterende geluidskwaliteit met een dynamiek, detaillering en muzikaliteit waar CD’s niet eens bij in de buurt komen! 

De asynchrone technologie van de PMA-1600NE zorgt ervoor dat de ‘clock’ van de USB-overdracht vanaf PC helemaal perfect is, zodat jitter-ruis (onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal) afwezig is. Dit is vooral erg belangrijk als je naar muziek met een normale of hoge resolutie luistert.

Sommige streamingservices (bijvoorbeeld TIDAL) zijn ook begonnen met HD-streaming, en naar verwachting is dit over een paar jaar heel normaal. En als het zover is, dan haalt de PMA-1600NE het maximale uit alle hoge-resolutiemuziek, bijvoorbeeld als je een HEOS-streamer aansluit op de digitale ingangen van de PMA-1600NE, waardoor je optimaal gebruikmaakt van de digitale signaalbehandeling van deze versterker.

Advanced AL32 Processing Plus en 32-bit audio-upsampling voor een schitterend geluid

De PMA-1600NE is uitgerust met de exclusieve 32-bit Advanced AL32 Processing Plus, een technologie die alle muzieksignalen upsamplet naar een resolutie van wel 32-bit en ze dan pas doorstuurt naar de rest van het circuit. De enorm hoge resolutie geeft een veel betere detaillering en nauwkeurigheid, zowel binnen als buiten het hoorbare frequentiegebied. De essentiële D/A-converter werkt ook bij 32-bit.

Hij heeft bovendien twee robuuste luidsprekerterminals, dus je kunt luidsprekers bi-wiren, ook met erg dikke kabels. Je krijgt zelfs een volledig discreet opgebouwde MM-/MC-platenspeleringang van absolute topkwaliteit. De extreem stille FET’s van de eerste versterkertrap en de geïsoleerde voeding leveren een geluidskwaliteit die een goede platenspeler volkomen tot zijn recht laat komen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Zware en stabiele analoge versterker
 • Erg mooie finish van zwart of zilverkleurig aluminium
 • Voeding met twee aparte transformatoren
 • Digitale en analoge ingangen (optisch/digitaal/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus-signaalbehandeling met 32-bit audio-upsampling
 • Asynchrone USB-ingang met ondersteuning voor Hi-Res Audio, incl. DSD/SACD
 • Analog Mode (alle digitale circuits worden uitgeschakeld)
 • Kan zelfs zeer veeleisende luidsprekers aansturen
 • 100% compatibel met het HEOS-streamingsysteem van Denon
 • Audiofiele MM-/MC-draaitafelingang
 • Dubbele luidsprekeraansluitingen voor bi-wiring

Tegens

 • Geen geïntegreerde netwerkfunctionaliteit, AirPlay of Bluetooth
 • Geen geïntegreerde streamingservices
 • Geen mogelijkheid om iPod/iPhone of USB-media digitaal af te spelen
 • Geen moduleconstructie
 • Geen geïntegreerde ruimtecorrectie
 • Neemt redelijk veel ruimte in

Accessoires voor de Denon PMA-1600NE

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm140 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm70 watt
Vervorming (THD)0,07%

Aanbevolen producten