Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVC-X3700H

€ 1.299,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

105 hifi-watt, 9.2 kanalen, HEOS-multiroom, 8K, HDMI 2.1 en eARC. Een krachtige, geavanceerde receiver die met je mee groeit.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVC-X3700H – 9.2-kanalen met 105 hifi-watt, 8K / HDMI 2.1, HEOS-multiroom, AirPlay 2, Dolby Atmos, DTS:X en 3 HDMI-uitgangen voor serieuze home-cinema’s

 • 9-kanaals versterkerdeel met 11.2-pre-out en onafhankelijke kalibratie van twee subwoofers
 • Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom, internetradio, AirPlay2 en tweerichtings-Bluetooth
 • Digitale Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie
 • HDMI 2.1 met 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.

De AVC-X3700H is een geavanceerde 9.2-kanaals surroundreceiver met een vermogen van 105 hifi-watt*. Met 9.2 kanalen (11.2 via aparte stereo-eindversterker) kun je een gigantische home-cinema bouwen, of je nu Dolby Atmos of DTS:X gebruikt. Atmos Height Virtualization en DTS Virtual:X geven het geluid een hoogtedimensie, zonder dat je extra luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen.

Ook wordt je muziek verwend met geïntegreerde HEOS-multiroom (incl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2 en tweerichtings-Bluetooth, waardoor je deze receiver ook kunt gebruiken met je draadloze koptelefoon. Kortom, de AVC-X3700H kan bijna alles. En als je toch al afscheid hebt genomen van je analoge beeldbronnen, is deze receiver de ultieme oplossing voor een serieuze, allround home-cinema.

Maar als jouw leven om muziek draait, moet je ook echt eens kijken naar de grotere AVC-X4700H. Die zit namelijk propvol met exclusieve audio-oplossingen en haalt de allerbeste kwaliteit uit een paar goede hifi-luidsprekers.

HDMI 2.1 met 8K en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Denon zit de AVC-X3700H propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning voor de meest schitterende beelden, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X**.

Denon heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen.

Met QMS (Quick Media Switching) hoef je niet te wachten als je de beeldfrequentie of resolutie aanpast. Met 3 HDMI-uitgangen heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor de perfecte installatie, of je nu een projector, TV of beide gebruikt.

Schitterend TV-geluid met eARC

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. Met streaming en de gigantische TV’s van tegenwoordig heb je geen projector en blu-rayspeler meer nodig om een indrukwekkende home-cinema te bouwen. De AVC-X3700H is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: de opgegeven 105 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de AVC-X3700H wel 180 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

** HDMI 2.1 wordt ondersteund op 1 HDMI-ingang en 2 HDMI-uitgangen. In combinatie met de Xbox Series X, is het momenteel niet mogelijk om de maximale HDMI instelling 4K / 120Hz / HDR te gebruiken. We adviseren om een andere video-uitgang instelling te gebruiken voor de Xbox Series X (60Hz of geen HDR), of verbind je Xbox rechtstreeks met de TV en geef het geluid weer via de eARC naar je surround receiver.

De Denon AVC-X3700H is verkrijgbaar in het zwart.

Geïntegreerde HEOS, internetradio en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVC-X3700H geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft Denon de gewone FM/DAB-radio weggelaten.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

Klaar voor voice-control

De AVC-X3700H is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, wordt bepaald door de betreffende aanbieder. 

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVC-X3700H, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

105 hifi-watt en supersolide constructie

De surroundreceivers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De AVC-X3700H is een echte 9-kanaalsreceiver met 9 identieke versterkerblokken en extra krachtige, door Denon zelf ontwikkelde uitgangstransistoren (DHCT). De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien. 

Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced – verschillende oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Hiermee lijkt het alsof je van alle kanten wordt omgeven door geluid. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben al Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken.

Dankzij de 9.2 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met twee subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (7.2.2 of 5.2.4) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. En als je toch een aparte stereo-eindversterker of een paar actieve luidsprekers aansluit, krijg je wel 7.2.4 of 5.2.6 kanalen.

Bovendien ondersteunt de AVC-X3700H ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerstaande luidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen.

Hij ondersteunt ook het 3D-hypersurroundformaat DTS:X, en het IMAX Enhanced-formaat. Met deze receiver kun je dus precies het formaat kiezen die bij jou past, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid, Dual Speaker en remote-app

Al tijdens de installatie kun je genieten van de elegante en intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de AVC-X3700H voor het eerst aansluit op de TV helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. Met deze generatie kun je op het scherm zien hoe en waar alle beeld- en geluidssignalen de receiver in- en uitgaan. Ideaal tijdens het installeren of oplossen van eventuele problemen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De AVC-X3700H kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ’s avonds rekening houdt met je buren.

En de kers op de taart is de Denon 2016 AVR Remote-app, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De AVC-X3700H is niet alleen compatibel met de meeste streamingservices, internetradio en multiroom, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En je kunt deze twee systemen aansturen met een smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude, vertrouwde muziek-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. Hij onthoudt tot 8 apparaten en je kunt zelfs muziek afspelen in een andere kamer (Zone 2), gewoon met de smartphone. Hij heeft tweerichtings-Bluetooth, zodat je ook muziek kunt streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. En met alle uitstekende, draadloze koptelefoons die er momenteel te koop zijn, is dat echt een enorm voordeel.

Drie HDMI-uitgangen, 8K-video en slechts één HDMI-kabel voor je TV

De AVC-X3700H heeft drie HDMI-uitgangen, incl. Zone 2, en zeven HDMI-ingangen aan de achterkant met HDCP 2.3 en upscaling naar 8k/60Hz via HDMI. Dit betekent in de praktijk dat je alle digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op 1 HDMI-ingang en 2 HDMI-uitgangen. In combinatie met de Xbox Series X, is het momenteel niet mogelijk om de maximale HDMI instelling 4K / 120Hz / HDR te gebruiken. We adviseren om een andere video-uitgang instelling te gebruiken voor de Xbox Series X (60Hz of geen HDR), of verbind je Xbox rechtstreeks met de TV en geef het geluid weer via de eARC naar je surround receiver.

Audyssey MultEQ-XT32 – supernauwkeurige ruimtecorrectie met twee subwoofers

De AVC-X3700H is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-32XT, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan twee afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, waardoor de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze twee subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden. 

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey LFC is een ‘buurvriendelijke’ functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel / eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 9.2-kanaals versterker
 • 11.2-kanaals processor met 11.2-pre-out en onafhankelijke kalibratie van twee subwoofers
 • Digitale Audyssey XT32-ruimtecorrectie
 • Dolby Atmos incl. Height Virtualization, DTS:X / Virtual:X en IMAX Enhanced
 • Presets voor 2 instelbare luidsprekerconfiguraties (Dual Speaker)
 • HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Geavanceerde video-upscaling (tot 8K/60 via HDMI)
 • eARC voor overdracht van Dolby Atmos via HDMI van TV
 • 3 HDMI-uitgangen met zone-/dual-functie
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, ondersteuning voor Roon
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Draaitafelingang (MM)
 • Geavanceerde gebruikersinterface met setup-wizard
 • ISFccc-beeldkalibratie voor ISF-gecertificeerde installateurs
 • Streaming van DSD/SACD en FLAC/FLAC HD
 • Afstandsbediening ook met Denon 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • USB-ingang op de voorkant
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Geen Auro-3D/DTS:X Pro
 • Geen afwerking van echt aluminium
 • Geen 32-bit signaalbehandeling / AL32 Multichannel Processing
 • Geen analoog-naar-HDMI-videoconversie
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Slechts één USB-ingang (USB-A, voorkant)
 • Geen geïntegreerde DAB/FM-radio

Reviews

Video's over de Denon AVC-X3700H

Accessoires voor de Denon AVC-X3700H

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)105 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)180 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)135 watt
Versterkerkanalen9
VersterkertechnologieAnaloog

Aanbevolen producten