Skip to content
DALI
Subwoofer

DALI SUB E-12 F

€ 649,00stuk
Walnoot

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Vul je kamer met de verrassend grote bas uit deze relatief kleine luidspreker. Ingebouwde digitale versterker. Verschillende kleuren.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI SUB E-12F - krachtige subwoofer in een stijlvol ontwerp

De SUB E-12F is een elegante 12" subwoofer, die een mooie aanvulling vormt op zowel DALI's eigen Zensor serie en andere luidsprekersystemen van goede kwaliteit. Met zijn 220 Watt ingebouwde klasse D versterker en een solide lange-slag driver met membraan in zuiver aluminium, heeft deze subwoofer alles wat je nodig hebt voor de meeste doeleinden, of er muziek of filmgeluid op het programma staat.

Het ontwerp is ook van grote klasse met een hoogglans gelakte voorzijde en slimme voet van aluminium. En als je ervoor kiest om de SUB E-12F zonder het stoffen front te gebruiken, kunt je genieten van de ongelooflijk elegant membraan met daarin een laser-gegraveerd DALI logo. De frontgrille is voorzien van magneten aan de randen, zodat je deze gemakkelijk kunt verwijderen en genieten van het prachtige gezicht zonder lelijke gaten.

Perfect voor zowel muziek als films

De SUB E-12F is, in tegenstelling tot veel andere subwoofers op de markt, ontworpen om net zo goed te werken bij  muziek als bij films. Om dit te bereiken hebben we zowel precisie als kracht nodig - hierbij gaat het niet om loze rumble, maar om het allerlaagste octaaf op natuurlijke manier geïntegreerd te krijgen in het geluid, zodat je zowel kunt luisteren met je oren als met je lichaam.

Als de SUB E-12F goed is geplaatst en ingesteld, krijg je alle fysieke ervaring van basgitaren, drums, en filmexplosies, zonder tegelijkertijd last te hebben van de overdreven en sponsachtige bas die veel goedkope subwoofers kenmerken.

De SUB E-12F is verkrijgbaar in zwart essen of witte afwerking.


Gemakkelijke plaatsing met een neerwaarts gerichte baspoort en aluminium voet

De kast van de SUB E-12F is gemaakt van massief MDF met baspoort aan de onderzijde. Naast dat de subwoofer hierdoor gemakkelijker te plaatsen is, zorgt dit ontwerp ook voor een betere akoestische koppeling naar de kamer en een diepere afstemfrequentie dan anders mogelijk zou zijn geweest bij een kast van deze omvang.

De elegante aluminium voet laat de subwoofer visueel bijna "zweven" boven de vloer, en het zorgt er ook voor dat de naar beneden gerichte baspoort op de juiste hoogte boven de vloer gepositioneerd wordt, waar deze optimaal wordt benut.

De SUB E-12F kan worden aangesloten via de SUB OUT of PRE OUT-uitgang van de receiver/versterker, en je kunt natuurlijk het volume, de crossover frequentie en de fase instellen, zodat je de subwoofer optimaal aanpast aan zowel je systeem als je voorkeur van luisteren.

Aluminium sterkte en stijfheid

De SUB E-12F is uitgerust met een nieuw ontworpen 12" low-loss lange slag woofer met een membraan van zuiver aluminium. Dit materiaal is gekozen vanwege zijn lage gewicht en hoge stijfheid, waardoor het membraan zelfs de kleinste pulsen in het signaal kan volgen, zonder vervorming te veroorzaken. Het resultaat is een uitzonderlijk helder en dynamisch geluid, ideaal bij zowel muziek als films.

Het magneetsysteem is zeer solide geconstrueerd en zo geventileerd dat het zowel warmte afvoert als vervorming wordt gehouden. En in lijn met DALI illustere low-loss principe membraansuspensie ontworpen voor een lange en ongehinderd reizen, optimaal geluid bij zowel hoge als lage volume.

Efficiënte klasse D versterker van 220 Watt

De versterker in de SUB E-12F is een klasse D ontwerp met een maximaal vermogen van 220 Watt, wat genoeg is voor de meeste doeleinden. Als extra bonus krijg je een nieuw ontwikkelde "limiter" functie die onmerkbaar het signaal controleert en zorgt voor een soepele afwikkeling van zeer scherpe pieken, die anders vervorming kunnen veroorzaken of zelfs de subwoofer kunnen beschadigen.

Een klasse D versterker zoals in de SUB E-12F vertaalt 70% van de elektrische energie naar geluid. Dit minimaliseert het energieverbruik, en de warmteontwikkeling is ook zo klein dat je niet langer een grote heatsink op de achterkant van de kast hoeft te hebben zoals je die kunt vinden bij veel andere subwoofers.

Accessoires voor de DALI SUB E-12 F

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)28-190
Versterker220 watt
Formaat woofer12"
Scheidingsfrequenties40-120 Hz
Constructie behuizingBasreflex

Recensies


4.8
22 recensies
5
18
4
3
3
1
2
0
1
1

Aanbevolen producten