Skip to content
€ 45.000,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 90.000,00paar
Als je vragen hebt kun je die stellen via de chat of per mail of telefoon aan onze klantenservice - dan helpen we je verder.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Is alleen perfectie goed genoeg? Heb je de ruimte en het budget? Ga dan voor de ultieme luidspreker – de DALI KORE. Compromisloze ultrahigh-end!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI KORE – de ultieme high-end vloerluidspreker

 • Ongekend neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder volume
 • Eindeloos veel dynamiek, ook in grotere ruimtes
 • Geeft moeiteloos elk muziekgenre weer bij elk volume
 • Schitterende ‘Mirror Finish’ van echt hout (Ammara Ebony) met hoogglanslak
 • Ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Denemarken

De DALI KORE is de ultieme, compromisloze ultrahigh-end vloerluidspreker – het absolute hoogtepunt van de muzikale passie en technische knowhow van DALI, zonder concessies qua prijs of formaat. 40 jaar ervaring met onderzoek, ontwikkeling en productie van hifi-luidsprekers hebben geresulteerd in deze schitterende vloerluidspreker – een uniek voorbeeld van Deens design en knowhow op het allerhoogste niveau.

De KORE is allesbehalve gratis, maar vergeleken met andere luidsprekers in deze exotische prijscategorie krijg je echte topkwaliteit en een onvergetelijk geluid voor je geld. En bovendien, de KORE is waarschijnlijk de laatste luidspreker die je ooit zult kopen. Je hebt de absolute top bereikt en nu kun je gewoon van het uitzicht genieten.

De KORE geeft elk muziekgenre moeiteloos weer bij elk volume – van een delicate en rustige vioolsolo tot een verpletterend liveconcert. Je hoort de allerkleinste details, totaal zonder kleuring, vervorming of compressie, waardoor je muziek een totaal nieuwe dimensie krijgt. De KORE is de ultieme luidspreker voor alle muziekstijlen en elke situatie.

Met de KORE ontdek je hoe je muziek echt klinkt, met eindeloos veel realisme, detaillering, nuances en diepte. Een totaal nieuwe ervaring, waar je misschien even aan moet wennen. Op dit niveau is het belangrijkste namelijk dat je luidsprekers (en alle bijbehorende apparatuur) ‘verdwijnen’, zodat je alleen de pure muziek hoort. Deze luidsprekers hebben dus ook geen ‘indrukwekkend’ of ‘karakteristiek’ geluid. Maar als je ze eenmaal gehoord hebt, wil je nooit meer iets anders. Luister zelf maar eens – en ontdek een geluidskwaliteit waar andere luidsprekers alleen maar van kunnen dromen!

De DALI KORE is verkrijgbaar in Mirror Finish (Ammara Ebony) met hoogglanslak. Te beluisteren in geselecteerde winkels van HiFi Klubben. Neem contact op voor een demonstratie.

Voor meer informatie kun je hier de whitepaper van de DALI KORE downloaden

DALI KORE – nieuwe technologie in een compromisloos ontwerp

De KORE is het resultaat van bijna 40 jaar onderzoek en ontwikkeling. Deze ultieme luidspreker bevat de allerbeste technologie en audiofilosofie van DALI, maar dan op een tot nog toe ongekend en ongehoord niveau. De speakers en behuizing zitten zo vol innovatieve en geavanceerde details, dat we ze hier niet allemaal kunnen opnoemen. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten, maar wij adviseren je om de whitepaper van DALI goed door te nemen, zodat je precies weet hoe deze spectaculaire luidspreker tot stand is gekomen. Je kunt de whitepaper hieronder downloaden.

Extreem zware, stevige en resonantieloze behuizing

De indrukwekkende behuizing van de KORE is een verhaal op zich, want het is heel moeilijk om een luidspreker met dit formaat te bouwen die perfect klinkt en er ook nog eens mooi uitziet. Een van de moeilijkste dingen was om het absurde vermogen van de twee massieve 11,5”-basspeakers zo te temmen, dat de luidspreker 100% resonantiedood en trillingsvrij was. Dit verklaart het slanke, gebogen ontwerp zonder parallelle oppervlakken aan de binnen- en buitenkant en het fenomenale gewicht van 148 kilo per luidspreker!

De gebogen behuizing is gemaakt van voorgevormd 28mm-berkenlaminaat – DALI heeft zich zelfs ingekocht in de Deense meubelfabrikant Hudevad Furniture om meer controle te krijgen over dit spannende en lastige proces, nu en in de toekomst. De finish is gemaakt van ultra-exclusief Ammara Ebony-fineer en de UV-geharde lak op waterbasis geeft een spiegelgladde en supermooie hoogglansfinish. Dit type lak is bovendien sneller te verwerken en milieuvriendelijker dan traditionele alternatieven. De hele afwerking vindt plaats in DALI’s nieuwe, geautomatiseerde lakstraat en duurt in totaal 14 dagen – een revolutionaire manier om luidsprekerbehuizingen te produceren.

De basis, waar de rest van de behuizing op staat, is gemaakt van gegoten betoncomposiet en weegt 34 kilo. De middenspeaker en tweeter zitten op een ultrastevige baffle van gegoten aluminium en aan de binnenkant zitten de middenspeaker en de twee basspeakers in hun eigen behuizing, om de onderlinge interferentie tot een minimum te beperken. Het hele ontwerp past perfect in elkaar met een minimum aan schroeven, en alle onderdelen zijn natuurlijk perfect gedempt. De exclusieve bi-wiringterminals aan de achterkant zijn speciaal voor de KORE ontwikkeld en zorgen ervoor dat alle kabels altijd muurvast zitten.

Gen-2 SMC – een uniek magneetmateriaal

De bas- en middenspeakers van de DALI KORE zijn gemaakt van het revolutionaire SMC-materiaal (Soft Magnetic Compound) dat een aantal vervormingsproducten waar traditionele luidsprekers mee te maken hebben, elimineert – zoals hysterese, modulatie van de magnetische flux en wervelstromen. Dit betekent tegelijk ook het debuut van de tweede generatie SMC, dat 2,5 keer minder elektrisch geleidend is dan de eerste generatie. Het resultaat is een enorme vermindering van de toch al lage vervorming.

Nog een wereldprimeur is dat DALI nu ook SMC gebruikt voor het scheidingsfilter. Door bepaalde spoelen te voorzien van een kern van Gen-2 SMC kan de elektrische gelijkstroomweerstand worden verminderd, het signaalpad worden ingekort en neemt ook de negatieve invloed die de spoelen met hun magneetvelden op elkaar uitoefenen af. Het gebruik van SMC zorgt voor ongeveer 3,5 keer minder harmonische vervorming dan traditionele spoelen met een kern van ijzer. Dit, in combinatie met eindeloos veel onderzoek en luistertests, heeft geleid tot een uniek, passief scheidingsfilter dat DALI zelf omschrijft als hun absolute meesterwerk. En dat was ook de bedoeling.

Naast de extreem lage vervorming zorgt het SMC-scheidingsfilter er ook voor dat de speakers een soepelere en ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve krijgen, zonder de dips en faseverschuivingen die concurrerende producten tot zulke grote energievreters maken. Dit betekent dat het scheidingsfilter veel beter werkt, en dat je veel meer vrijheid hebt in de keuze van de versterker. Als je nog steeds smoorverliefd bent op je 20W-buizenversterker, sluit hem dan gerust aan op de KORE. Het klinkt geweldig, zolang je maar niet te hard gaat.

Schitterende speakers met gepatenteerde technologie

De twee 11,5”-basspeakers en de 7”-middenspeaker zijn gebaseerd op DALI’s nieuwe Balanced Drive-constructie met dubbele spreekspoel, dubbele magneetopening en dubbele ‘spider’ in de basspeakers. De twee spreekspoelen bewegen in hun eigen, geïsoleerde magneetopening en zijn met omgekeerde polariteit gekoppeld, zodat ze in dezelfde richting bewegen. In theorie kan met deze techniek vrijwel alle vervorming worden geëlimineerd, omdat ze twee spoelen elkaars ‘fouten’ opheffen.

Tot nog toe werd Balanced Drive echter alleen gebruikt om meer vermogen te genereren, omdat het oorspronkelijke principe alleen ongelijkheden onder het hoorbare spectrum kon opheffen. Maar DALI heeft dit principe naar een totaal nieuw niveau getild. De combinatie van SMC en Balanced Drive is een revolutionaire, en inmiddels gepatenteerde, innovatie waarmee DALI in één keer de theoretische voordelen in de praktijk heeft gebracht – wat nog nooit iemand is gelukt!

Met SMC komt Balanced Drive volledig tot zijn recht. Door SMC te gebruiken in de kern van het magneetsysteem kunnen de twee spoelen elkaar elektrisch ‘zien’, wat betekent dat de onderlinge ‘foutcorrectie’ van de spoelen nu plaats kan vinden in het volledige frequentiebereik, en dat zorgt voor veel minder vervorming. Heel concreet betekent dit een vrijwel perfecte controle over de speakers en een extreem lage vervorming binnen het volledige frequentiegebied. Het enige nadeel is eigenlijk de prijs, maar bij de KORE speelt die geen enkele rol. Hier draait alles om perfectie.

De membraan van de basspeakers is gemaakt van een nieuwe en ultrastijve sandwichcombinatie van papier en houtvezel. Het nieuwe, reliëfachtige patroon van de middenspeaker zorgt voor een subtielere demping en betere transiëntrespons, waardoor dynamische compressie in het hele frequentiebereik wordt voorkomen. Ook worden staande resonanties (vervorming in de membraan zelf) tegengegaan. En dat zonder dat de membraan zwaarder is geworden.

Deze nieuwe membraan is een kleine, maar heel belangrijke stap op weg naar het Low Loss-principe van DALI – een principe dat geldt voor alle DALI-luidsprekers, maar dat bij de KORE tot in het extreme is doorgevoerd. En dat geldt ook voor de gigantische basspeakers die moeiteloos de meest dynamische passages in je muziek kunnen weergeven, maar ook reageren op de subtielste signalen zonder van karakter te veranderen. In de whitepaper van DALI (hieronder te downloaden) kun je meer lezen over Low Loss en de andere designprincipes van DALI.

EVO-K-tweetermodule – dubbele perfectie

De legendarische dubbele tweetermodule van DALI is ook tot absolute perfectie doorontwikkeld en heeft hier de naam EVO-K (Evolution KORE) gekregen. De softdome-tweeter heeft een doorsnede van 35 mm en kan tot 2,1 kHz weergeven, waardoor hij perfect aansluit op de middenspeaker. Het neodym-magneetsysteem is zo krachtig dat het moeiteloos een gewone basspeaker kan aansturen. Ook is de unit zo nauwkeurig ontworpen en goed gekoeld dat de magnetische olie in de spreekspoelopening niet nodig was en een 100% vrije beweging mogelijk is.

Met het nieuwe, krachtige neodym-magneetsysteem is de bandtweeter ook bijna 8 dB effectiever, waardoor hij 8 dB minder vervorming geeft. Kortom, je krijgt een tweeter die zelfs de meest extreme geluidsdruk perfect volgt, maar ook de kleinste details in het middenregister weergeeft – in perfecte harmonie en met dezelfde brede spreiding in het hele frequentiebereik.

Voor meer informatie kun je hier de whitepaper van de DALI KORE downloaden


HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ongekend neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij ieder volume
 • Eindeloos veel dynamiek en een massief basgeluid, ook in grotere ruimtes
 • Geeft moeiteloos elk muziekgenre weer bij elk volume
 • Extreem zware en trillingsvrije constructie
 • Kan enorme hoeveelheden onvervormd vermogen aan
 • Gemakkelijk aan te sturen, zelfs met ‘gewone’ versterkers
 • Schitterende ‘Mirror Finish’ van echt hout (Ammara Ebony) met hoogglanslak
 • Ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Denemarken

Tegens

 • Om volledig tot zijn recht te kunnen komen is apparatuur van topkwaliteit nodig

Video's over de DALI KORE

Accessoires voor de DALI KORE

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)26 - 34000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireJa
Gevoeligheid88 dB
Scheidingsfrequentie390 / 2.100 / 12.000 Hz
Impedantie4 ohm (minimum 3,2 ohm)
Tweeter35mm Soft dome
Tweeter (2)55mm Band
Midrange7" Balanced Drive SMC
Woofer2x 11,5" Balanced Drive SMC
Luidspreker typeHiFi luidspreker

Aanbevolen producten

M23
Eindversterker
€ 3.999 / Stuk