Skip to content
€ 19.999,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 39.998,00paar
High Gloss Black
Niet in voorraad. Verwacht: dinsdag 2 juli 2024
  -
Wil je de ultieme geluidservaring elke keer dat je naar muziek luistert? De EPIKORE is het antwoord op je wildste hifi-dromen!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI EPIKORE 11 – extreme high-end vloerluidspreker

 • Ongekend neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld bij ieder volume
 • Schitterende dynamiek, ook in grotere ruimtes
 • Geeft moeiteloos elk muziekgenre weer
 • Prachtige ‘mirror finish’ van echt hout met hoogglanslak of pianolak
 • Ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Denemarken

De DALI EPIKORE 11 is een compromisloze high-end vloerluidspreker – het absolute hoogtepunt van de muzikale passie en technische knowhow van DALI. 40 jaar ervaring met onderzoek, ontwikkeling en productie van hifi-luidsprekers heeft geresulteerd in deze schitterende vloerluidspreker – een uniek voorbeeld van Deens design en knowhow op het allerhoogste niveau.

De EPIKORE 11 overbrugt de kloof tussen de extreme DALI KORE en DALI’s vorige topmodel, de EPICON 8. Veel nieuwe technische oplossingen van de KORE zijn gebruikt om de prestaties van de EPICON 8 naar een totaal nieuw niveau te tillen. Je krijgt dus veel van de kwaliteiten van de KORE, maar dan in een veel interieur- en budgetvriendelijker formaat.

De EPIKORE 11 geeft elk muziekgenre moeiteloos weer bij elk volume – van een delicate en rustige vioolsolo tot een verpletterend liveconcert. Je hoort de allerkleinste details, totaal zonder kleuring, vervorming of compressie. Met de EPIKORE 11 klinkt je muziek zoals je muziek moet klinken, met eindeloos veel realisme, detaillering, nuances en diepte. Een ongekend goede luidspreker die je muziek een totaal nieuwe dimensie geeft – wat jouw genre ook is! En dat is vrij uniek voor high-end luidsprekers, die vaak een voorkeur hebben voor bepaalde genres.

De DALI EPIKORE 11 is verkrijgbaar met verschillende exclusieve afwerkingen. Te beluisteren in geselecteerde winkels van HiFi Klubben. Neem contact op voor een demonstratie.

Voor meer technische informatie kun je hier de whitepaper van de DALI EPIKORE 11 downloaden

Zware, stevige, trillingsvrije behuizing

De behuizing van de EPIKORE 11 is grotendeels gebaseerd op de designfilosofie en de technische oplossingen van de KORE. Een behuizing met een gebogen structuur verhoogt de algehele stijfheid en vermindert de resonanties van de behuizing aanzienlijk. Bovendien worden staande golven nagenoeg geëlimineerd, omdat er geen parallelle oppervlakken in de behuizing zitten. De gebogen behuizing is gemaakt van gecomprimeerd berkenlaminaat en de exclusieve finish van hoogglanslak ziet er spectaculair uit – of je nu kiest voor echt houtfineer of zwart.

De middenspeaker en tweeter zitten op een ultrastevige baffle van gegoten aluminium en aan de binnenkant zitten de middenspeaker en de twee basspeakers in hun eigen behuizing, om de onderlinge interferentie tot een minimum te beperken. Het hele ontwerp past perfect in elkaar met een minimum aan schroeven, en alle onderdelen zijn natuurlijk perfect gedempt. De exclusieve bi-wiringterminals aan de achterkant zijn een compacte versie van de KORE-terminals, ontwikkeld door DALI zelf. Ze zorgen ervoor dat alle kabels altijd muurvast zitten.

Gen-2 SMC – een uniek magneetmateriaal

De bas- en middenspeakers van de DALI EPIKORE 11 zijn gemaakt van het revolutionaire SMC-materiaal (Soft Magnetic Compound) dat een aantal vervormingsproducten waar traditionele luidsprekers mee te maken hebben, elimineert – zoals hysterese, modulatie van de magnetische flux en wervelstromen. Tegelijkertijd debuteert de tweede generatie van SMC, dat 2,5 keer minder elektrisch geleidend is dan de eerste generatie. Het resultaat is een enorme vermindering van de toch al lage vervorming.

Nog een wereldprimeur is dat DALI nu ook SMC gebruikt voor het scheidingsfilter. Door bepaalde spoelen te voorzien van een kern van Gen-2 SMC kan de elektrische gelijkstroomweerstand worden verminderd, het signaalpad worden ingekort en neemt ook de negatieve invloed die de spoelen met hun magneetvelden op elkaar uitoefenen af. Het gebruik van SMC zorgt voor ongeveer 3,5 keer minder harmonische vervorming dan bij traditionele spoelen met een kern van ijzer.

Dit, in combinatie met eindeloos veel onderzoek en luistertests, heeft geleid tot een uniek, passief scheidingsfilter. De muzikale kwaliteiten van het totale systeem heeft bij DALI altijd de hoogste prioriteit, en daarom optimaliseren ze hun scheidingsfilters voor de speakers die ze gebruiken, in plaats van dogmatisch een theoretische filterkarakteristiek te volgen.

Naast de extreem lage vervorming zorgt het SMC-scheidingsfilter er ook voor dat de speakers een soepelere en ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve krijgen, zonder de dips en faseverschuivingen die concurrerende producten tot zulke grote energievreters maken. Dit betekent dat het scheidingsfilter veel beter werkt, en dat je veel meer vrijheid hebt in de keuze van de versterker. Als je nog steeds smoorverliefd bent op je 20W-buizenversterker, sluit hem dan gerust aan op de EPIKORE 11. Het klinkt geweldig, zolang je maar niet te oorverdovend hard gaat.

Schitterende speakers met unieke oplossingen

De EPIKORE 11 heeft vier 8”-basspeakers – twee boven, twee onder – met elk een interne basreflexbehuizing met een inhoud van 64 liter. De basspeakers zijn voorzien van DALI’s Floor Reflection Control-technologie (FRC), die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de DALI KORE. Met FRC krijgen de bovenste twee basspeakers een iets lagere dempingsfrequentie dan de onderste twee. Dit slimme trucje verbetert de verticale spreiding van de laagste frequenties en richt het basgeluid omhoog, weg van de vloer, precies op het punt waar de eerste reflectie de vloer zou raken.

Zo elimineert FRC de demping van het basgeluid in het cruciale frequentiebereik van 250 tot 300 Hz, waar andere luidsprekers wel problemen mee hebben. Deze technologie is gebaseerd op DALI’s legendarische MEGALINE-luidspreker uit 1996. Het resultaat is een natuurlijkere weergave van het timbre en de tonaliteit van de laagste middenfrequenties.

Zowel de woofers als de middenspeakers hebben een poolschoen van Gen-2 SMC voor minimale vervorming. Nog een innovatie is dat de spreekspoel voorzien is van een coating van titanium. Dit materiaal is mechanisch sterk, maar veel minder elektrisch geleidend dat de meer conventionele oplossingen met aluminium. Ook dit is weer een exclusieve en innovatieve oplossing die afkomstig is van de KORE en helpt om vervorming tegen te gaan.

De geavanceerde ringen van aluminium/koper rond de spreekspoel in de magneetmotor optimaliseren de prestaties van het totale magneetsysteem. Zo kan de inductie en weerstand van de spreekspoel gelineariseerd worden, waar in de magneetopening de spreekspoel ook zit. Normaal gesproken heeft de positie van de spreekspoel in de magneetopening invloed op de inductie van de spoel, waardoor de totale impedantie van de luidspreker fluctueert op basis van de muziek die hij weergeeft.

Door de inductie in de spoel te lineariseren, wordt de versterker belast met een lineaire impedantie/weerstand, ongeacht het frequentiebereik of geluidsniveau. Dit helpt om vervorming tegen te gaan, maar wat nog belangrijker is: het maakt de luidsprekers ook gemakkelijker aan te sturen. Het ‘Amplifier Optimised’-principe geldt eigenlijk voor alle luidsprekers van DALI, maar hier is het echt tot in de perfectie doorgevoerd.

De perfecte membraan

De membraan van de basspeakers is gemaakt van een nieuwe en ultrastijve sandwichcombinatie van papier en houtvezel. Het nieuwe, reliëfachtige patroon van de 6,5”-middenspeaker zorgt voor een subtielere demping en betere transiëntrespons, waardoor dynamische compressie in het hele frequentiebereik wordt voorkomen. Ook worden staande resonanties (vervorming in de membraan zelf) tegengegaan. En dat zonder dat de membraan zwaarder is geworden.

Deze nieuwe membraan is een kleine, maar heel belangrijke stap op weg naar het Low Loss-principe van DALI – een principe dat geldt voor alle DALI-luidsprekers, maar dat bij de EPIKORE 11 tot in het extreme is doorgevoerd. De gigantische basspeakers kunnen moeiteloos de meest dynamische passages in je muziek weergeven, maar ook reageren op de meest subtiele signalen zonder van karakter te veranderen. In de whitepaper van DALI (hieronder downloaden) kun je meer lezen over Low Loss en de andere designprincipes van DALI.

EVO-K-tweetermodule – dubbele perfectie

De legendarische dubbele tweetermodule van DALI is identiek aan die van de DALI KORE. Ze is ook tot absolute perfectie doorontwikkeld en heeft hier de naam EVO-K (Evolution KORE) gekregen. De softdome-tweeter heeft een doorsnede van 35 mm en kan tot 2,1 kHz weergeven, zodat hij perfect aansluit op de middenspeaker. Het neodym-magneetsysteem is zo krachtig dat het moeiteloos een gewone basspeaker kan aansturen. Ook is de unit zo nauwkeurig ontworpen en goed gekoeld dat magnetische olie in de spreekspoelopening niet nodig is en een 100% vrije beweging mogelijk is.

Met het nieuwe, krachtige neodym-magneetsysteem is de bandtweeter ook bijna 8 dB effectiever, waardoor hij 8 dB minder vervorming geeft. Kortom, je krijgt een tweeter die zelfs de meest extreme geluidsdruk perfect volgt, maar die ook de kleinste details in het middenregister weergeeft – in perfecte harmonie en met dezelfde brede spreiding in het hele frequentiebereik.

Voor meer informatie kun je hier de whitepaper van de DALI EPIKORE 11 downloaden

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ongekend neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld bij ieder volume
 • Schitterende dynamiek, ook in grotere ruimtes
 • Geeft moeiteloos elk muziekgenre weer
 • Extreem zware en trillingsvrije constructie
 • Kan enorme hoeveelheden onvervormd vermogen aan
 • Gemakkelijk aan te sturen, zelfs met ‘gewone’ versterkers
 • Finish van echt hout met hoogglanslak of pianolak
 • Ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Denemarken

Tegens

 • Om volledig tot zijn recht te komen is apparatuur van topkwaliteit nodig

Reviews

Video's over de DALI EPIKORE 11

Accessoires voor de DALI EPIKORE 11

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)29 - 34000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Gevoeligheid89 dB
Scheidingsfrequentie170 / 370 / 3.100 / 12.500
Impedantie (ohm)4

Aanbevolen producten

M23
Eindversterker
€ 3.999 / Stuk
TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Geïntegreerde versterker
€ 5.799 / Systeem